PRO: Oansvarigt att stänga kontoret, Swedbank

  • Publicerad 14:10, 10 mar 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

De flesta banker vill inte längre hantera kontanter. Det gick snabbt att stänga den delen av verksamheten. Nu har man börjat stänga själva bankkontoren som ett led i att minska kostnaderna och få allt större avkastning.

Nu har Swedbank stängt kontoret i Tumba. Med allt färre banker hos oss i Tumba skapas problem inte bara för alla personer som behöver göra bankaffärer utan också för föreningar och småföretagare.

För föreningslivet blir det också ett säkerhetsproblem när det gäller förvaringen av kontanter, då det inte går att sätta in pengar på ett enkelt sätt efter ett evenemang el. dyl. För en förening är det svårt att hålla sig à jour med bankernas regler, och när kontoren försvinner allt längre bort blir det svårare att kunna rådgöra med bankpersonal och få hjälp med de administrativa regler som gäller.

Vi i PRO är upprörda över att bankerna slutat hantera kontanter men också över att bankkontor läggs ner i Tumba.

PRO i Tumba kräver att Swedbank tar sitt ansvar för att upprätthålla service i centralorten Tumba i Botkyrka kommun.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.