Rebwar Hassan, MP.

Rebwar Hassan (MP): Politikers tomma ord vinner inte över terrorn

  • Publicerad 13:33, 19 apr 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Den uppblossande debatten gör mig mest ledsen. Det verkar så enkelt att vara svensk, ha och därmed alltid veta bäst. Begripa sig på kulturella motsättning från Mellanöstern och se islams fredliga natur och att kunna förklara alltings relativitet.  Att inte kunna skilja åsikter från kunskaper och dessutom göra det på ett så självklart sätt. Jag nästan avundas er! 

De politiska tjänstemän som skriver debattartiklar och författar inlägg har ett politiskt syfte när de försöker mörka, förneka eller skrämma i islamistfrågan. Det ligger ju liksom i sakens natur att väl betalda politiska tjänstemän går sina väl betalda politikers ärenden. Inget konstigt med det. Men ibland frågar jag mig själv; är hen dum på riktigt eller? Lyssnar jag på Alice Bah Kuhnke så tvivlar jag aldrig men vissa tjänstemän kan få mig att undra. Men bara ibland alltså.

Statsministern säger nu att ”de” inte ska få segra. Att säga ”de” är att göra otydliga och skrämmande krafter ännu mer konturlösa. Sådant ger bara osäkerhet och försvårar motåtgärder. Kraftfulla riktade åtgärder som jag antar kommer att genomföras riskerar därmed att spreta åt alla håll. Statsministern borde äntligen kunna tala klartext efter det islamistiska terrordådet den sjunde april. Om vilka som är ”de”. Det går inte att hoppas att kärleksbomber ska bekämpa islamistisk terror. En terror som är grundad på en ideologisk religion från medeltiden. 

Islamistiskt våld har inget med eventuella västerländska orättvisor att göra utan endast med den islamistiska våldsteologin. Deras värdegrund är annan än den västerländska.

Så länge avvikelser inom islam existerar eller det finns judar, kristna, kurdiska yzidier eller ännu värre ateister så har jihadister ett missionsuppdrag om att skapa fred i hela världen. På sitt mordiska sätt om så krävs.

Budskapet är att det är vi som ska ändra oss, inte islamisterna. Ansvaret läggs på oss, samhället och brottsoffren.

Ni som gjort allt för att öppna Sverige för terrorism genom öppenhet och kärlek ska nu vakna och tänka om. Varför ska det mest utmärkande med svensk asylpolitik vara att favorisera muslimska män?

Varför ska människor som hyllar våldsbejakande ideologisk islam få en fristad i Sverige?Tyvärr är det vanliga människor som invandrat från muslimska länder som kommer att få lida i sin vardag för den kulturrelativism som upphöjts till en slags religion.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.