Ska man bli hotad i en kristen kyrka?

  • Publicerad 18:08, 17 maj 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Jag kommer från en Baptistisk familj i Irak och lämnade Irak när jag var tolv år gammal. Idag är jag 52 år och singel. Jag skulle vilja träffa en arabisk kristen kvinna att gifta mig med. Många gav mig rådet att gå till en arabisk kristen kyrka.

Där kunde jag lära känna någon kvinna som är skild eller änka, en kvinna från en konservativ familj. Jag är seriös med min fråga. Jag vill ha familjen med mig och ”gå genom dörren, inte genom fönstret”.

Så jag gick till ortodoxa kyrkan i vårt område. De ställde massor med frågor: Vad vill jag? Vem är jag? Vilken religion tillhör jag till? Jag sa till dem jag vill prata med prästen. De frågade mig varför. Jag sa jag vill träffa en arabisk kvinna att gifta mig med. En av dem blev jättearg och ville slå mig .

En ung kille var trevligare och följde med mig ut från kyrkan. Jag frågade honom om jag kan få gå till den andra syrianska kyrkan i närheten. Han var ärlig och sa ”jag råder dig att inte gå dit, de är värre, de kommer inte släppa in dig utan kommer att slå ner dig”.

Det kändes att jag hade kommit till en nattklubb som styrs av maffia.

När man kommer in på en svensk kyrka då möts man med respekt och välkomnande. Ingen ställer en massa med frågor om vem jag är och vad som är meningen med besöket.

Om jag ber att få prata med prästen då säger de ”javisst jag ska meddela honom eller henne”.

När man går in i den arabiska kyrkan då kommer tjugo personer fram och ställer frågor och blandar sig i.

Jag undrar varför bär ni med er hat från era länder hit till Sverige? Varför diskriminerar ni mellan olika kristna grupper eller olika kyrkor?

Arabiska kristna tror att ”jag är äldst i historia då är jag bäst”. Det låter som en tävling.

Är inte kyrkan Guds hus dit alla är välkomna?

Är vi inte samma folk? Har ni verkligen läst Bibeln? Vet ni vad vänlighet, förlåtelse och kärlek betyder?

LÄS OCKSÅ: Kyrkor samarbetar för att motverka religiösa konflikter

Jesus sa att om någon slår dig på ena kinden så vänd den andra kinden till. Jag var er gäst. Behandlar ni gäster på det sättet enligt Bibeln ?

Jag gick hem och blev ledsen och besviken och fick ångest.

Jesus sa på korset: förlåt dem för de vet inte vad de gör. Jag förlåter er för att ni vet inte vem jag var.

Men problemet står kvar. Hur ska man träffa en arabiska kristen kvinna för att gifta sig med?

Jag kan inte åka till varken Irak eller Syrien på grund av kriget.

Nabil Alfarhan

Äktenskap? Skribenten fick rådet att försöka hitta en arabisk, kristen kvinna att gifta sig med i en kyrka med den inriktningen. Men han blev hotfullt bemött, menar han. Foto: Mostphotos

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.