Svar till Jimmy Baker (M): Utan oss skulle er skräckbild vara sann

  • Publicerad 09:51, 3 jul 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Ibland är det som om Moderaterna inte vill se utvecklingen eller erkänna allt positivt som sker. För mig är det viktigt att se både och. För våra stadsdelar är i stor utveckling just nu, med fler bostäder och centrum som är under utveckling. Fler föreningar startas med ännu mer verksamhet och massa Botkyrkabor engagerar sig och visar att de älskar Botkyrka, vill det väl och är med i samhällsbygget.

Min och Socialdemokraternas politik är tydlig; vi ska vara hårda mot kriminalitet och samtidigt bygga ett samhälle som stärker alla. Moderaterna tycks glömma den sista och tycker det är viktigare med ofinansierade skattesänkningar som bara skulle drabba skolan och omsorgen.

Sedan jag tillträdde som kommunstyrelsens ordförande har jag drivit på. Nu har Botkyrka det bästa samarbetet och samverkan mellan kommun och polis som jag känner till. Det gör att vi kan agera snabbt om något sker och stötta polisen i att bekämpa den lilla del med brottslingar som förstör för så många. Jag är stolt över att se hur polisens ökade resurser ger effekt med arresteringar, tillslag med mera. Och för att benämna polisrapporten så gjorde den så att antalet poliser nu har tredubblats i Botkyrka.

Men vi får inte glömma den andra sidan, det stärkande och förebyggande. Utan den sidan blir Botkyrka en kall plats, inte den plats som vi gillar så! Därför är det förbyggande arbetet så viktigt. Vi anställer fler fältarbetare. Vi utökar det våldsförebyggande arbetet i skolorna. Vi ger föreningarna pengar för att kunna driva trygghetsarbete.

Framförallt satsar vi på jobb, skola och omsorg. Alla som kan ska jobba. Så är alla med i samhällsbygget. Vi har också storsatsat på Botkyrkas skolor,  med fler vuxna i skolan så att alla elever kan få den tid och hjälp som de behöver. Vi har också gjort Sveriges största kommunala lärarlönelyft, så att dom bästa lärarna ska vilja jobba kvar här.

Utan dessa satsningar skulle moderaternas skräckbild vara sann. Vi skulle ha elever som inte får den utbildning de är värda, som tappar framtidstro och riskerar att hamna fel. Varför envisas då moderaterna med ofinansierade skattesänkningar som skulle urholka detta?

Den bästa investeringen i samhället görs i skolan, det har jag alltid trott på och kommer fortsätta att bygga på.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.