Enskede fotbollsblogg

Stockholm är Sveriges fotbollshuvudstad. Enskede är på många sätt mittpunkten i Stockholmsfotbollen med stora arenor som Tele2 Arena, många fotbollsplaner och tusentals spelare. Signaturen RPS uppdaterar dig som läsare på vad som händer, när det händer och vem det händer.

STEFAN OSTOJIC I LANDSLAGET NÄSTA HELG – LÄGE FÖR BP ATT TITTA PÅ DIMMAN DOSIS

 • Publicerad 20:37, 4 nov 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Enskede IK-Arameiska/Syrianska 3-2 (0-0) herrar division 1 norra

Värmeböljan anländer i november och inte på sommaren. Målexplosionen slår till sista tio minuterna i sista matchen och inte på våren efter att bortalaget från Botkyrka i ledning med 2-0 känt sig säkra på att bärga tre poäng men en 50-50 straff som gavs av domaren fick hemmapubliken anledning att jubla i minut 80, 88 och 89. Enskede tog därmed sex poäng av Arameiska/Syrianska i år men i övrigt endast 17 poäng på övriga 24 matcher varav 10 hemma på Enskede IP.

Stockholmslagens kräftgång:

 • EIK började säsongen med åtta (8) raka förluster på naturgräset på Enskede IP
 • EIK avslutade säsongen tillbaka längs Sockenvägen på anspråkslösa Enskede 2 konstgräs d v s gamla B-planen p g a av idrottsplatsen byggs om för Hammarby Friidrott och avslutade (så dags nu) med 3-0 på Assyriska och 3-2 mot A-S men 10 poäng på 13 hemmamatcher = nedflyttning i alla ligor
 • Vasalund som även de åkte ur serien brukar ha Skytteholms A-plan som ett fort men tog bara 15 (av möjliga 39) av sina totalt 27 poäng hemma i Solna

VEM RISKERAR ENSKEDE IK ATT TAPPA UPPÅT I SERIESYSTEMET?

Utan tvekan har Dimitrios ”Dimman” Dosis född 1997 i höst visat sina kvaliteter om än på ganska få spelminuter. Dimman har ibland haft alla kännetecken för en talangfull spelare som tyvärr inte tar klivit upp i eliten men hösten har visat annat. Efter att i förfjol spelat i näst högsta juniorserien i ett ojämnt Enskedelag utan direkt utveckling i själva lagspelet och i fjol utlånad till Farsta i division 3 där det inte blev mycket speltid har denna prövande höst i Enskede visat att kvaliteterna finns hos Dosis Junior. Dimman är en spelartyp som skulle passa in i BP sätt att spela. Enskedebloggen har inte inside i frågan men provträning hos BP och Dimman skulle skingra sig.

STEFAN OSTOJIC EIK & ARAMEISKA-SYRIANSKA OM SÄSONGEN

Enskedes profilvärvning i våras Stefan Ostojic som bytte tillbaka till Arameiska-Syrianska i somras summerar sin säsong:

”Sju mål och sex assist sammanlagt för EIK och A-S är OK. Fast jag lämnade Enskede i somras vill jag ge tränarna en stor eloge för att de verkligen gjort ett försök. Vet inte vad som händer i vinter utan för mig själv blir det närmast fokus på högsta serien i futsal med Falcao. Jag är en teknisk spelare som är explosiv med ett bra skott och det passar bra i futsal. I fotboll vill jag helst spela på vänsterkanten även om jag under tiden i EIK spelade både 9-a och 10-a”

” Jag hoppas Akropolis går upp till Superettan, de har spelat fin fotboll i flera är och är mina favoriter i kvalet mot Frej. Det skulle vara kul att se Akropolis i Superettan”

Stefan Ostojic från Tumba inledde sin karriär i AIK P93 tillsammans med bland andra Robin Quaison från Akalla (nu i Mainz i Bundesliga). Den som vill se skickliga spelare även om säsongen är slut kan följa Stefan Ostojic och futsal landslaget nästa helg i två landskamper mot Ungern som sänds av TV4 Sport/C More 11 och 12 november http://svenskfotboll.se/futsal/futsallandslaget/arkiv/futsal/2017/10/trupp-mot-ungern/

 

SKRÄCKLÄSNING I ENSKEDE OCH ANDREAS DAHL SHOW FUTSAL LIGAN ÄR IGÅNG

 • Publicerad 18:23, 29 okt 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Herrar division 1 norra Umeå -Enskede IK 7-1 (6-1)

Minut och målskytt

 • 1’ Simon Mårtensson 1-0
 • 7’ Victor Mansaray  2-0
 • 11’ Simon Mårtensson 3-0
 • 17’ Simon Mårtensson 4-0
 • 25’ Simon Mårtensson 5-0
 • 28’ Simon Mårtensson 6-0
 • 33 Fredrik Notice 6-1
 • 85’ Alexis Bbakka 7-1

Prisbelönta Enskede IK genomklappning 0-6 borta mot Umeå FC efter 28 minuters spel får bearbetas under vintern. Ingen skugga faller egentligen på de enskilda spelare eller tränare i EIK utan det är idrottsföreningen som organisation får ta på sig dumstruten och analysera varför precis allt gick fel.

EIK till förra säsongens sommar lagkapten och samlande punkt Andreas Dahl förgyller nu Hammarby i futsal ligan. I en låst match förlorade Bajen d v s Hammarby IF FF Futsal hemma i Eriksdalshallen mot Norrköping Futsal Klubb med 3-5. Futsal är vinterns melodi då Stockholm Fotbollförbund introducerar Sanktan inomhus för pojkar och flickor från 12 till 16 år. Upplagt för en dundersuccé och härligt komplement till basketen, handbollen och innebandyn. Stockholm behöver fler aktivitetstimmar, träningar, tävlingar och matcher så kära politiker bygg sporthallar i anslutning till alla nya bostadsbyggen. Valet 2018 kommer bli lättare för de som kan säga vi satsar på idrott och bygger sporthallar!

Det här är futsalligan herrar http://www.stff.se/information/?scr=table&ftid=70067

Det här är Sanktan Futsal -navigeringsanvisning från StFF: http://www.stff.se/tavling-domare/resultat-tabeller/

Viktigt att på StFF sidan byta till säsong 2018 där dyker de olika futsal matcherna upp.