Linda Lindgren

Stockholms egna Marilyn Monroe. Glamor-rock-vintage-skräddare och designer. Delar med sig av sin kärlek för burlesk samt tonerna och modet från 1900-talets första hälft. Låter sig inte hindras av att skriva om det hon älskar på grund av sin svåra dyslexi.

Egentid

 • Publicerad 20:38, 28 apr 2017

Något jag skulle säga jag är bra på är att finna egenåtid. Bästa jag vet om när jag känner orklös, trött och ont i kroppen . Är att ta ett låååååångt bubbelbad. Med tända ljus med goda harmoniska dofter.

Kan också hända när inget bra se på tv på kvällen så slänger jag mig ned i badet tittar på Netflix på paddan.

Nu är det fredag, mannen är inte hemm. Då är underbart passa på ge sig själv egentid. Köpt goda praliner av Liv Sandberg som jag turligen bor granne med . Hennes jobb där hon skapar dessa mästerliga smakdrömmar ligger i Hökarängen. Hon har öppet säljer sina små mästerverk på torsdag och fredagar .

Kan finna henne på nätet, fejan och instagram , Cake Art.

Nu ska jag inta badet med ett glas Prosecco. Se på en film på paddan. Önskar er fin helg och trevlig Valborg.

IMG_4380 IMG_4377 IMG_4376 IMG_4370 IMG_4371 IMG_4378

Glad påsk!

 • Publicerad 16:12, 15 apr 2017

Önskar er alla en fin helg med värme och kärlek. Massa gooooodis !

IMG_4225

Idag passade ypperligt med mitt fynd jag gjorde hos Aggie Twigg. Orange härlig siden klänning från 70-talet. Helt perfekt kvalité knappt använd .

Tillsammans  med smyckensätt med brosch och klipps från 50-talet,som jag fynda på Viva Las Vegas. Stor rocknroll festival i Las Vegas.

IMG_4230 IMG_4224 IMG_4222 IMG_4227 IMG_4229

Jag och ett glas rött

 • Publicerad 18:04, 7 apr 2017

Efter har gått i cirklar i ateljén vet inte vad jag ska göra. Förstår jag att jag inte kommer komma hem. Alla i familjen är hemma hos sig och säkert. Skönt.

Lyssnar alltid på P4,lyssnar på något inslag och från ingen stanns säger en att en lastbil åkt in i Åhlens !?!? Sedan återgår vanliga sändningen . Va sa dom!? Tänkte jag.

Mer och mer upptrappar det på infon på radion. När jag förstår allvaret sms jag min man,mina föräldrar att jag är okej .

Alla svarar med ett ”?”. Men sedan hör mamma av sig hört vad som har hänt.  Jag ringer min man som låter helt förvirrad och ingen aning vad som sker.

Jag förstår jag måste stanna i ateljén. Tuben går inte och dom uppmanar alla i gamla stan och söder får ej gå ut. Förstår att jag kan inte gå igenom Södermalm för ta mig över mot Globen. Jag är fast här. Jag får lite panik för jag vill hem till min man. Vill hem till hans varma famn, våra katter. Jag lyssnar på P1 hela tiden. Får höra hemska historier av vittnen, hur polisen uppmanar folk ta sig hem . Står med vapen , laddade för att kunna ingripa mot en misstänkt.

Jag kan bara förställd hur läger är i city. Jag sms och ringer vänner efter fått ok från familjen dom är okej. Åter igen, jag vill till min man. Min trygghet .

Jag inser jag måste komma ut handla om jag ska stanna här. Fältöversten stänger precis när jag kommer. Går till Ica vid rondellen handlar mat, frukost, tandborste, tandkräm och toapapper.

Går i Ica med radion på mobilen , har inte hörlurar måste tyvärr ha högtalarna på. En kvinna undrar vad ljudet kommer från. Jag ber om ursäkt men säger jag måste  höra vad som händer. Hon säger det är jätte obehagligt och är rädd.

Jag går med snabba steg till ateljén. Lämnar allt och kände …nä jag behöver rödvin. Går till Broms som ligger nära mig. En hovmästare tar emot mig jag frågar om det är okej bara ta ett glas. Jag fortsätter säger måste stilla nerverna . Han håller sin hand på min axel säger, självklart välkommen .

Jag berättar jag bor i Hökis kan inte ta mig hem. Han frågar vad jag sugen på. Jag säger rödvin. Han rekomendera Insoglio. Jag tar en klunk. Gott!

Sitter tar in vad som händer omkring mig. Familjer äter lugn och ro. Tror inte alla vet vad som har hänt . Servitören berättar att några turister sitter här vet inte hur dom ska ta sig till Arlanda . Deras bagage är på centralen .

Efter några minuter kommer par killar sätter bredvid mig. Dom är glada och pratar högt . Tror den ena ska gifta sig. Som skämtar ganska oförskämt över svensexan vad som kanske händer där .

Jag tar min klunk av vin, murrig -skogsbärrig smak dansar in i min mun.

Tänker på Stockholm, tänker på dom som miste sitt liv och ens anhöriga till dem. Vi måste hålla ihop och va starka nu.

Kärlek och värme

 

Aggie Twigg

 • Publicerad 11:03, 22 mar 2017

Den fin-fin vintage butiken Aggie Twigg, har flytt rea fram till fredag. Så så mycket vackra ting. 50% rabatt,det ni ! På allt :D!

Dom har en hel del vackra bröllopsklänningar. Jag själv passade på köpa några till mitt showroom. Det finns allt, inredning, kläder och vackra accessoare till stora som små.

Fridhemsgatan 64 i Kungsholmen. Öppet idag till fredag 12.00-19.00.

IMG_4022 IMG_4023 IMG_4024 IMG_4025

Sitter en mormor på månen

 • Publicerad 11:06, 18 mar 2017

IMG_3967Idag är det 2 år sedan min lilla mormor valde flyga upp till månen.

IMG_3951 IMG_3953 IMG_3954 IMG_3956

Vi ska ses hela familjen på middag hos morfar och minnas henne. Jag har en förkärlek för elefanter.  Som våran familj håller vi ihop i ur och skur. Hjälper varandra, tröstar varandra. Vi vandrar hur elefanter gör mot motgångar och äventyr.

IMG_3958

Mormor Rita älskade färg,så idag klär jag mig för mormor. Hon gillade turkos och lila. Klänningen är från Lotta Vintage som ligger vid Opdenplan. Där kan man fynda färgklickar i både nytt och gammalt. Örhängerna har jag knopat ihop. Armbanden  från olika resor. Sjalen är från Blackbord. Och skärpet är mormors :).

IMG_3959 IMG_3965 IMG_3946 IMG_3966

 

 

Vårmys med Lars Wallin

 • Publicerad 09:52, 17 mar 2017

IMG_3720

Va på minglet av den undebara Lars Wallins launch av hans nya porslin kollektion åt Fyrklövern , för fira våran Kronprinsessa Viktorias 40 års dag.

IMG_3897IMG_3891

Otroligt vacker serie, riktig vår kollektion! Med motiv med blommor och fjärillar. Va spännande få se Lars showroom. Se alla hans vackra kreationer. När man kom in mottogs man av en underbar blomdoft som tog en till en vacker sommaräng. Magsik blomster träd klättrades upp ur bordet där servisen var vackert uppdukat.

IMG_3708 IMG_3894

Jag min leopard vapendragerska Mrs Murphy,  blev helt förälskad av dom vackra champagneglasen som Lars hade också tagit fram. Härlig tyngd och perfekt servera champagne drinken i.

IMG_3892 IMG_3895 IMG_3896

 

Moderjord

 • Publicerad 09:31, 15 mar 2017

Idag börjar en ny dag av resten av mitt liv. Jag skriver mycket här om hur jag fann mig själv i Amsterdam. Jag pluggade väldigt hårt. Receptet för lyckas att han focus och energin för klara av den hårda pressen som va i utbildningen. Va att äta rätt, kondition och hälsa. Jag fick min dos av träning bara att cyckla . Så tog man sig fram var än man skulle. Även om det hagla eller regnade :).

IMG_3857 IMG_3858

(Jag och min undrbara modetecknings lärarinna, på examen dagen. )

40min till skolan ,40 min hem . Handla och iväg hälsa på vänner. Och till träningen. Det va där jag började med yoga och pilate.

IMG_3860 IMG_3861

Jag började springa interval i en fin park närheten där jag bodde.  Va magisk att följa fåglarnas parning tid när det var massa fågelkvitter och liv i trädtopparna. Att när dom byggde sina bo och till sist höra alla fågelungar kvittra efter mat. Jag hade kontakt med moderjord och mitt inre. Men så fort jag kom hem till Stockholm så tyvärr försvann denna del mer och mer. Va mer focus på finna jobb och starta upp mitt lilla verksamhet.

IMG_3862 IMG_3863

Träffar min man , blir kär och gifter mig. Han blir sjuk. Jag lägger all energi på oss . Men samtidigt ger vi varandra sådan kraft till varandra så vi känner oss övermäktiga. Att det som känns omöjligt känns möjligt. Vi klarar av allt för vår kärlek övervinner allt. Jag är tacksam för det livet jag har , kanske är inte det helt perfekta men vet ni vad. Det är ingens. Mitt liv är därför helt perfekt för mig, för jag har ett liv. Ett vackert fint liv som jag ska leva fullt ut. Som jag har alltid tänkt. Klassiker , lev var dag som den vore den sista. Varje kväll när jag lägger mig tänker jag på det postiva som hänt idag. Kan vara det lilla . Men tänka på det postiva .

2017 är det året jag ska finna till mitt inre jaget igen. Jag känner sådan kraft när jag få göra solhälsningen 20 gånger för solen som sakta smyger sig in till vardagsrummet. Träden dansar gungar utanför fönstret . Yoga musiken tar mig till en annan plats…. andas in andas ut.

Jag går hos en PT får hjälp med hur jag ska börja springa rätt. Jag har alltid sagt , jag hatar att springa . Men avundas dom som gör det. Ser så skönt ut när man uppnått att kunna gå ut springa utan flåsa som attans ,utan nästan flyger fram. Så jag utmanar mig själv. Ska börja springa få upp min kondition. För den är inte den bästa nu. Jag tänker på vad jag äter. Och njuter av varje tugga jag får äta. Tänker på vad råvarorna kommer ifrån. Tackar moderjord för det.

IMG_2010

Jag ser min katter, jag känner hur dom talar till mig. Jag känner hur träden , marken ge mig kontakt. Jag känenr hur jag mer och mer får kontakt med mitt inre igen. Sådana härlig kännsla .

Idag gjorde jag en härlig syrlig kvarg mix. Mixade ned frystahallon och jordgubbar med mandlar. Liten droppe honung. Sedan rör om med 3 stora matskedar kvarg.

Så gott!

Jag väger inte mig så ofta men förstår jag gått upp väldigt mycket när inget passar på mig från garderoben. Jag älskar mina vintage Darlings. 172 lång och trivs bra när jag väger där runt 75kilo. Men det va länge sedan nu:). När jag testade mitt BMI ville den jag ska väga mindre runt 65kilo. Men det va galet litet kände jag. Så jag har målet nu att gå ned 10 kilo till sommaren för komma till den vikten jag trivs och mår bra i.  För uppnå en utmaning jag alldrig trodde skulle göra. Vad det är, får ni reda på lite framöver ;).

Ha en underbar dag!

Mitt i vimlet på Mello

 • Publicerad 19:54, 11 mar 2017

IMG_3739

Förra helgen var magisk på alla sätt. Sedan som liten satt jag med min familj och kommenterade just vad alla hade på sig på mello. Sa , att jag kan göra bättre osv :).

Så när man får frågan av en stjärnstylist om jag vill designa en klänning till själva programledaren för Mello Clara Henry. Kan man inte säga nej !
Varit en super rolig resa. Planerade av denna klänning började redan vintras förra året. Clara varit en super härlig rolig tjej jobba med. Alltid lika roligt när hon skulle komma på provning.
Vi valde ett tyg som var ovanlig i sin utformning. Strechig material som var vinrött/lila i botten med blått skimmer i. Som jag alltid säger till mina kunder, allt som ser enkelt ut i design modell . Är jätte svårt att utföra. Stilrent behöver inte betyda enkelt sömnad . Tvärt om!
Denna är skapad med drapering och många delar i klänningen klippt ut på 45 graders vinkel eller också kallas Bias cut.
Det som gör att det blir ett vackert fall i tyger så man kan svepa om ett ganska stor stycke runt kroppen.
Som på denna klänning så är framdelen ett enda stycke som sträcker sig runt till mitt bak . Lika dant med det lilla släpet man inte fick se så mycket blir det ett vackert fall.

38556FC1-79A1-4EB4-9F29-18EA62B0DA81 IMG_3656

Jag och en av mina assistent tog oss till Linköping för närvara till andra chansen avsnittet . För se till att allt med klänning var perfekt efter genrep och klura ut allt detta med alla mikrofondosorna som skulle hänga på den.
Vi passa på se på själva programmet live ,det var super kul! Så roligt härlig stämning :D.

IMG_3599 C8DE1CB9-8582-4B6E-9181-D21002672CA52EA9F408-993F-43BD-BCC5-EA521E7F1003 IMG_3604 97CCCCC9-9D72-4325-B8FE-A43598211A7DIMG_3732

Efter var det efterfesten med alla deltagare och pressfolket. Vi dansa natten lång till både gamla och nya schlager dängor. Dela några ord med utvalda i schlager eliten .

F69962E8-5158-4553-8805-6821F375DE88IMG_3628

Bästa teamet, super duktiga å gulliga stylisten Isabelle Håwi och undrbara Clara Henry . Sådan fröjd fått jobba med dessa tjejer . IMG_3629 IMG_3632
Som jag blev så glad när min favorit Boris gick vidare. Så himla trevlig kille det där. Jag håller mina tummar för han vinner ikväll, man blir då glad av hans låt :D.

IMG_374397026628-6C2B-4826-A095-48874C56093A

Festen höll på till småtimmarna innan vi gick till hotellet snackade jag lite med några av killarna av Top Cats. Pratade om när jag gjorde intervju på en Finlands båt för massa år sedan.Den intervjun kanske ni skulle gilla läsa. Det blev en mycket öppen intervju med många skratt :D.

015A65AE-DD3A-48D6-A6B9-FAEF92740ED1

Ikväll är det jag mannen och min systerson som ska bulla upp med grönsaker och dipp. Vi ska sjunga dansa och ha kul. Önskar er alla en trevligt Mello kväll!!

Nu KÖR Viiiiiiiio!!

B O Y No4

 • Publicerad 19:35, 9 mar 2017

IMG_3709

Igår var jag och min tvilling själ cracy-cat-lady-patner-in-crime Mrs Murphy på våran kära vän, Fredrik Robertssons launch för sitt modemagasin, B O Y.
Vare nummer är det ett event, man vet aldrig vad det bjuds på. Sist jag va på Fredriks mingel för No2 var det tatuerare på plats om man var sugen på en spontan gaddning. Och omslagspojkarna för det nummer var på plats. Det var mina favo design duo Viktor & Rolf. Den kvällen kommer jag alltid minnas. Stort få växla några ord med ens mode ikonerna.
Men nu var det No 4 det var mingel på Mr French vid Skeppsbron.
Bjöds på bubbel och kändistätt mingel.

IMG_3703

IMG_3710

Tidningens syfte är fantastisk, nämligen alla pengar går till Regnbågsfonden. Så för 150kr går 100% till fonden du får en magisk mode magasin. Där alla dom som har medverkat i den, har gjort det för att stödja insamlingen.

Du kan få dit senaste ex eller någon av dom andra på: http://boymagazine.se/v2/shop/
Om Regnbågsfonden kan ni läsa mer på :

http://malarpaviljongen.se/regnbagsfonden/

Dagens, Marimekko

 • Publicerad 10:50, 3 mar 2017

IMG_3525

Lite friskare lite bättre idag. Men denna förkylning alltså ..snörvel,snörvel. Men då var jag sugen på pigga upp mig med en av mina favorit designer, Marimekko.

Det är endå fredag ;)! Från min favo vintage/secondhand butik Marshmallow Electra . Hos henne kan man finna färgglada härliga mönster. Allt ifrån 50-90tal . Hon är en baddare finna Marimekko och färglada härliga baddräkter. Jag älskar min trokå kjol och jordgubb tischa från just Marimekko. Tisammans med en läderväska som jag fann från henne med. Älskar färg kombon med denna senapsgula, turkosa med pastellrosa. Hitta henne på Instagram på @marshmallow_market. Hemsidan:  marshmallowelectra.com Så mycket mums mums!

IMG_3516 IMG_3518 IMG_3520 IMG_3524

Ett av mina fynd när jag var i Paris, pärlbroderade örhängen.  IMG_3526

Ta från dom sjuka

 • Publicerad 13:43, 1 mar 2017

Ursäkta mitt språk nu….

Usch fy FAN rent utsagt vad arg och ledsen jag blir när man hör på nyheterna i morse om mamman och sina söner som blev dömda till fängelse 2-3 år idag . Dom som har lurat till sig bidrag på 9 miljoner kronor (kan röra sig om 14 miljoner ) av försäkringskassan!!!
I bidrag och assistans hjälp för en av sina söner. En av dem har då lurat att den var handikappad va behov av hjälp med att äta och sköta sin hygien.
Den respektlösa handlingen där då dom assistenterna blir kränkt att utfört jobb där dom tror mannen kunde inte göra något . Dom har bytt blöjor , borstat hans tänder osv.

Hur jedrans kan man ha det samvetet undrar jag då!? Ni alla som utnyttjar systemet för dom som behöver hjälp och stöd. Det är ni som gör att det blir så mycket svårare för dem som verkligen behöver det.
Nu är detta inte ett inlägg om nöje eller burlesk utan nu blir jag mer personlig. För bli hörd och hoppas kanske nå ut till någon Biståndsbedömare eller politiker där ute .

Jag och min man KÄMPAT. Kämpat att klara av det som kallas vardag. ansökt att få stöd hjälp med vardagssysslor .Fyllt i papper, besök läkare att få utlåtande och intyg.
Men när alla dessa papper som dessa papper fixade . Men nej, då är det ÄNNU fler papper! Vi har överklagat men blivit nekad . Dom kör slut på ens energi och tålamod. Tillslut … ger man upp. Säkert precis som dom vill.

Hur har denna mamma lyckas lura till sig 9 miljoner kronor !?!

Vi sökte om hjälp för jag kan inte ta ansvar för allt hemma. Jag jobbar hela dagarna. Har atros och har skov som gör att jag inte kan utföra för tunga saker. Min man har då som kanske vissa av er redan känner till svår MS. Har väldigt svårt utföra vardagliga saker .
Läkare har sagt att vi borde få hjälp med vardagssysslor . Men Biståndsbedömare nekade för anser i och med jag är hans fru ska jag klara av själv att städa , tvätta , laga mat , allt .
Vi ansökte då enbart få hjälp med städning och ev tvätta .
Men nej …
Egentligen, ni i samma situation, ni vet att det handlar också så mycket mer än att få hjälp i pengar eller assistans. Det är så mycket mer mental belastning av energi som går åt att bara acceptera denna situation. Att se den man älskar mest över allt annat på denna jord blir bara sämre och sämre. Man kan inget göra, varje dag motgångar och hinder, tiden energin lösa problem som uppstår för ens hälsa hindrar.

För hur belsebum politiker ni som jobbar i dessa assistanser! Usch ni ska bara veta hur vi kämpar för våran vardag att funka. Jag vet det är många där ute som i samma situation kanske till och med svårare som blir nekade till att få hjälp.

Jag är tacksam att jag har mitt jobb att ha något att få energi ifrån.
Älskar mina kunder och mitt jobb. Så mäktigt vad jag får göra och uppleva i och med mitt jobb.

Men sedan kommer allt annat, vi försöker dela upp sysslorna men det gör så ont se när ens älskade ligger helt utslagen för han lagade middagen efter han varit på rehabiliteringen hela dagen. För göra en fin gest att maten står på bordet när jag kommer hem efter en hel dag jobbande.
Hur mycket ska man kämpa för få sin sak rätt? Min man är verkligen en kämpe, han ger inte upp. Han fått hjälp med saker som en annan kanske i samma tillstånd inte fått. Just för han orkar (knappt) kämpa med alla jävla papper, formulär och läkarbesök för få rätt till saker och ting som hjälper han och sin sjukdom.

Vi pratar ofta om hur säker många ger upp för man orkar inte. Det klassiska man säger : man måste vara frisk för vara sjuk.

Denna mamma och sina två äldre söner och alla ni andra som utnyttjar systemet för dom sjuka. Från att ha fejkade handikappstillstånd OCH parkera på handikappsrutorna samt lura till sig miljoner .
Fy på er, ni borde skämmas !!

Punkt!

 

Iris Apfel

 • Publicerad 14:56, 21 feb 2017

Min stora modeicon, min förebild i styling sedan långt tillbaka i tiden. Kvinnan som är ansiktet för oss varelser, ”man kan inte ha för mycket accessoarer ”.

IMG_7999

Jag har alltid sagt att när jag blir äldre kommer jag bli den svenska Iris Apfel.

IMG_3423

Googla på henne så får ni se fantastiska bilder. Hur den kvinnan matchar med kläder, form, färg, mönster och tyger . Hon är makalöst och magiskt .

På Netflix finns det en jätte fin dokumentär om henne. Den kvinna är otroligt driven och företagsam inredning designer och mode icon med sina 95 år.

IMG_7570

Det ni! Jag hoppas jag blir som henne. Eller jag nästa vet jag kommer. Till er alla som redan nu tycker jag har stora bågar. Haha vänta bara, dom kommer bli större med åren ;) haha!

IMG_3422

 

IMG_3396

 

Lyckan för mig när jag fann mina bågar var stort! Letat så länge efter glasögon som ska vara mig. Jag som gillar både gammalt som nytt. Vintage och modernt.

Dessa bågar av svenska glasögon designern, Anna-Karin Karlsson. Finns på Sture optikern bla. På hennes webbsida kan man finna fler godingar , bågar och solglasögonen .. oj oj! Man vill ha alla!

Www.annakarinkarlsson.com

 

 

 

Sweet 16 party!

 • Publicerad 18:51, 18 feb 2017

Crazy cat lady på hundparty! Idag är det ingen vanlig dag för det fina Harrys födelsedag. Stockholms stiligaste  fabror fyller 16 år!

Det firas med smått gott till både fyrbenta och tvåbenta. Harry fick självfallet en special sydd fluga av mig.

IMG_3384 IMG_3381 IMG_3379 IMG_3372 IMG_3374 IMG_3389 IMG_3375 IMG_3387

IMG_3392 IMG_3394

IMG_3397IMG_3401

Morgonfrippan!

 • Publicerad 09:28, 16 feb 2017

Det här att ha kort lugg. Morgonens underhållning, när man får se sig själv i spegeln. Eller minen av ens käraste när han ser en , hihi.

IMG_3319

O.L.D Love

 • Publicerad 12:11, 14 feb 2017

Gammal kärlek rostar aldrig .

För några år sedan gick mormor bort. Hon hade bröstcancer som sedan spreds i kroppen. Mina morföräldrar är så mycket mer än bara mormor morfar. Som jag sa när jag var liten till dem och klasskompisarna. Ni är mamma pappa 2.

Jag och min bror spendera mycket tid hos dem när våra föräldrar startade sin firman. Men det fortsatte även när lillesyrran kom till världen:).
Va inga konstigheter att vi var halva veckorna hos dem. Tvärtom vi älskade vara i deras fina underbara villa i Stuvsta.
Våran familj bistår helt enkelt inte bara min familj, det är också mormor morfar.
Vi har alltid stöttat varandra i ur och skur. Det man inte har kunnat prata med mamma papp om. Då har mormor morfar funnits där och gett en goda råd :).

I gymnasiet gick jag på bild & form linjen i Huddinge. Ett av ämnena va foto. Älskade vara i mörkrummet och kopiera (framkalla) motiv. Vi fick i uppgift att ha ett tema och fota en serie av bilder. Mitt tema va ”Sann kärlek ”. Valde fota ett ung par, den nya kärlek. Samt den gamla kärleken , då mina morföräldrar.
Blev en fin, vacker serie av bilder. Speciellt då av mormor och morfar.
Dom var inte det paret som hängde klängde på varandra. Men ibland kunde en varm klapp på kinden och en hand runt midjan betyda allt som finns på jorden.
Så att jag fick dem att bli som tonåringar på nytt och börja små pussa. Va stort , vacker och mycket berörande.

IMG_0706

Denna bild har vi i sovrummet tillsammans med fotot på mig och min man när vi va på en av våra första dater.

Idag är det alla hjärtans dag. Många har olika åsikter om denna dag. Men jag tycker det är inge fel med den. Man behöver inte köpa en massa grejer. Samma som med farsdag morsdag osv. Man visar kärlek till sin käraste alla andra dagar med. Men jag tycker det kan vara lite romantisk att ha en dag om det faller på denna eller annan spelar ingen roll. Med att ro om varandra lite extra.
Vi gör frukost till varandra. Denna morgon gjorde jag det. La lite extra tid på utförande av den.
Sedan har jag en liten suprise till honom. Och jag, jag ska tydligen packa en väska efter en lista han har gett mig på vad som behövs.
Ska bli jätte spännande detta :D. Vad har han hitta på nu?!

Jag och min man har verkligen fått sätta våran kärlek på prövning. Precis som mormor morfar fick göra när hon fick sin cancer. Men som ett team precis som dom va, är vi det. Många andra par kanske skulle ge upp , så jhar vi och mormor morfar haft just våra starka kärlek till varandra som stöttepelare och styrkan att ta oss igenom motgångar. Jag kan verkligen inte föreställa mig en annan man än min fina Daniel. Han är luften jag andas. Jag älskar han oerhört mycket. Kan inte tänka mig ett liv en vardag utan honom. Jag älskar dig Daniel ! Tack för du finns i mitt liv. Du betyder allt för mig.

IMG_3293

 

Foto: Henrik Hviid

Önskar er alla en jätte fin dag, jag vill sända lite extra kärlek till er denna soliga vackra dag. Tack för er kärlek och stöd för att just du följer min blogg. Otroligt tacksam för just du tar tid och läser mina inlägg. Vet att för det mesta är inte lätt alla gånger tanke på min dyslexi :).
Ni som ger mig modet att våga skriva och inspireras.

IMG_2725

Varma kramar, kärlek och värme !

David Bowie

 • Publicerad 13:38, 13 feb 2017

Jag hade velat göra ett inlägg dagen då för ett år sedan David Bowie gick bort. Men det va något strul med bloggsida. Jag kunde inte lägga ut det inlägget. Sedan har jag känt att det inte funnit rätt tillfälle lägga ut det inlägget. Han har en stor konstnärlig och mode inspirerande betydelse för mig.

IMG_2845

Fick designa till Miss Li inför P3 Guldgalan. Jag kan se mycket i han i henne. Ännu roligare blev det när det också visade sig att vi två är stora Bowie fans.

IMG_2846

Så detta va texten jag hade velat lägga ut samma dag Bowie lämnade denna jord och flög upp till rymden i sin lilla raket.  IMG_2455

10.01.2017

I dag var det ett år sedan musik konstnären David Bowie dog. Det är många ikoner som gick bort 2016. Kanske är inte konstigt när förr var (enligt mig) det bättre kvalité av artister. Dom som kunde sjunga och hade det där unika av sig själv och blev stora. Man köpte inte sin karriär eller image som samma sätt
man gör nu.
David Bowie är samma musik artist geni som gick bort 2016 som Lenard Cohen ,Price, George Michel.

IMG_2454

Jag skrev en hyllning inlägg när han gick bort där jag förklarade varför han betyder så mycket för just mig. För att kortfatta den texten kan man säga att han var grunden och starten till det som blev Linda som är idag. Mitt ‘jag’ föddes där när min bästa vän gav mig detta blandband, kassettband med klistermärken av glittriga små guldstjärnor. David Bowie stod det på den.

IMG_2460

Det var en riktig sorg jag gick igenom när det kom till mig han hade gott bort.
Finns en jätte bra dokumentär på SVT play om dom sista 5 åren innan hans död. Processen med sista albumet, musikalen m.m. Man får svar på frågor och förståelse varför det gjordes som det gjordes.

I samband hans död kom albumet ”Blackstar”, magiskt helt unikt musik konstverk. Man har aldrig hört något liknade.

Fram till slutet av januari spelar föreställningen ”Laxarus” på King Cross Theatre i London. Den är baserad på Walter Tevis bok ”The man who fell to earth”. Den filmen va Bowie med i 1976.
Musikalen var en av dom sakerna som var på hans ”bucketlist” att göra innan han gick bort. Den har 20-tals av hans låtar i och framförda Bowielikt.
Det är hypnotisk berättelse om döendet och människans ovilja att acceptera döden.

IMG_2459

Jag undrar nu om han än idag har svårt att accepterar sin död. Eller då … ja nu förstår vad jag menar:). Han var en kontrollerad artist som ville se till att allt fick sitt rätta konstnärliga uttryck. Nog mycket baktanke att just denna video släpptes i lördags.

Låten ”No Plan”, regisserad av Tom Hingston. Bowie skulle fylla 70 år i år. Samband med detta släpps en ep:n med samma namn ut. Men bestående då också med tre låtar som Bowie skrev för just musikalen, Lazarus.

Videon går att se på Rolling Stones sidan. Sök på nätet efter, David Bowie ”No Plan”.

”Man måste foga in sitt förflutna i sin persona…Då förstår man bättre vem man är nu.”   David Bowie

IMG_2456 IMG_2457 IMG_2458 IMG_2461 IMG_2463 IMG_2464IMG_2453IMG_2465 IMG_2466

Helgens insperation

 • Publicerad 20:00, 10 feb 2017

IMG_3257 IMG_3258 IMG_3259 IMG_3260 IMG_3261 IMG_3263IMG_3265 IMG_3264 IMG_3266 IMG_3267

IKEA och datenight

 • Publicerad 11:08, 28 jan 2017

På väg mot IKEA för shoppa saker till ateljén. Har använt strykbrädan flitigt så ett av benet gick av haha. Klädpåsar till för levera kundplaggen säkert och toiltyg.

Hela veckan har jag längtat till ikväll. Nämligen datenight med kärate. Jätte längesedan vi gjorde sådant. Daniel har inte haft riktigt kraften till det. Men ikväll ska vi klä upp oss, gå på bio och ta en drink efterråt på Haymarket . Mrs Murphy ska snurra skivor där från klockan 22.00.

Marimekko kjol, hm topp , kappa och hatt från 60-talet . Hundbroschen en vän som skapar dem. Finner henne på IG @cincinnati_fireball.

IMG_2955 IMG_2957 IMG_2962 IMG_2963 IMG_2964

Tjena tjena!

 • Publicerad 11:40, 26 jan 2017

Morsning korsning! Denna smäck hängt med ett bra tag i mitt liv. Samlar på hattar serni ;). Denna smäck mistänker jag är sen 50-talare tidig 60-talare . Från Knox, Fifth Ave. New York. Sitter som en smäck ;)!

CCBFD627-D271-4366-BC1B-8A5F217C2B16IMG_2914

Så fort jag får på mig den känner jag mig som Brasse Brännström i Fem myror är fler än 4 elefanter :D!

”Fel, fel , fel, fel ,fel!!!”.

Vilka minnen! Mitt favo barnprogram när jag var liten.

IMG_2910 IMG_2911 IMG_2912

Prince of glamour

 • Publicerad 14:17, 25 jan 2017

Just nu lyssnar jag på mitt favorit program på P4 Lotta Bromé . Dagens gäst är Lars Wallin. Han har alltid varit en förbild ,en jag ser mycket upp till.

Han berättar just hur han började och hur han jobbar nu. Jag ler när jag står vid tillskärningsbordet för precis som han jobbar ,så jobbar jag med:). Att jobba personligt åt kund , tidlös för kunden för dom gör en investerar i ett plagg som ska tänkas använda flera gånger i framtiden .

Att han som jag inte gillade syslöjden i skolan för den var för styrd . Och träslöjden var roligt för den var mer fri. Att vi båda har ett mål att glamorisera rödamattorna i Sverige som i Hollywood. Och att bejaka kuden, som jag brukar säga till kunden . Om kunde är nöjd så är skräddaren likaså:).

Jag står som sagt här syr åt kunder , kund tar kontakt till mig för dom vill att jag ska få designa skapa deras drömplagg. Det är stort! Jag jobbar med det jag helst vill. Skapa åt människan vackra ting och låter ens drömplagg blir till liv. Så märkligt när man tänker så. Och otroligt tacksam för jag får jobba med det jag älskar. Tyger, mode och människan.

Tittar över min atelje (som är kaos för tillfället ). Och går ut till showroomet. Detta är mitt, mitt hjärta. Tänk att allt började i en liten pytte etta i Huddinge för 8 år sedan.

Jag har pratat litet med Lars men bara kort på några mingel. Tror han inte vet vem jag är. Jag har ateljén närheten av honom. Kanske ska gå över med korg hembakat :).  Eller bjuda in han på fika? Ja får se vad jag vågar göra ;).

Utställning med hans vackra alster under dom 25 år som modedesigner . Kan man se på Artipilag  fram till 12 mars.

IMG_2895

BCB54399-193D-45BB-A6F1-5CC76AFCB2D7 C37B8518-2DBC-4BE2-94EE-19DDB10B0CDE BF5D0830-EED3-43F5-B187-A86B4FBFD717 C06658F0-6C6E-461B-BF6C-3DD52283FBCD A1BFE5EA-DF7B-4871-8851-BD235070E202 D5A4543D-3537-4603-AF47-BB13EA5E8638

 

Miss Li

 • Publicerad 11:25, 24 jan 2017

IMG_2844

I lördags kunde man se min look jag designa och skapade till Miss Li. På P3 Guldgalan på SVT 1. När hon framförde sin nya singel , Aqualung.

Jobba med henne var super kul och hon har otrolig kreativ hjärna med många idéer. En ära för mig fått skapa åt henne ! Otrolig insperarande varelse!

Va en trenchcoat inspererad kappa och par vida byxor. Med raglanärm och formade kaxiga axlar. Sytt av ett vacker blå polyester dusches.  Headlinen av detta plagg var armarna som var rynkade och draperad fram.

IMG_2712 IMG_2713 IMG_2714 IMG_2717

Svettas glitter!

 • Publicerad 12:39, 21 jan 2017

IMG_2785

I går var jag på mitt första träningspass med glamour drottningen, Mrs Murphy. Vi träna med klackar, Jo serdu! Inge måste men för få ut det där lilla extra utav det kan man bära strumpebandshållare eller korsett eller som jag hade korslett.
Mrs Murphy står för Women Power. Och att du som kvinna bejaka din inre skönhet och om man vill klä upp sig för ens egna skull och inte för en annans. Stolt för sin kropp! Den faboulus feministen.
Att vara feminist kan visas och utrycka i olika former och förpackningar. Detta är ett utav dem. Jag relaterar till detta mycket. Att varför ska inte jag få sminka fixa lite extra tid med håret. Och ha korsett och klackar. För jag trivs med det. Utan att bli definierad som ett sexoffer eller objekt. Varför måste i vissa yrken ska kvinnan efterlikna mannens dresscode för bli accepterad? Varför ska inte jag som kvinna få klä mig på det sättet som jag trivs med?
Ni kan läsa mer om Mrs Murphy vad hon står för och försöker förmedla.
På hemsidan , https://thefabcoach.com/

IMG_2784

Jag har en liknade bakgrundshistoria som Mrs Murphy . Där man söker sig till något för klara av en kris. När
jag stötte på henne för första gången var det en sådan härlig bekräftelse att det finns fler som mig. Många är vi också.
Detta pass så ler man hela vägen igenom passet. Vilken vanlig träning pass som helst. Men skillnaden är att du istället för hantlar och andra träningsredskap . Byter ut till boa och en stol. Och då istället för träningsskor är det klackar :). När
jag står där framför spegeln gör mina övningar så gillar jag henne där med dom blåa hotpantsen mer och mer. Dvs jag börjar acceptera hur jag ser ut och min kropp:). Jag har gått upp 17 kilo efter min man blev sjuk. Har inte orkar bry mig så mycket vad jag stoppar i mig och träning. Men efter detta pass är jag peppad att börja ta tag i min träning, kom i form och bättra min hälsa.

IMG_2780

Min look var par blåa glittriga hotpants.
Korslett från 50-talet tillsammans med avklippta stickade strumpbyxor. Och ett vanligt linne. Ett par svarta normal bekväma klackskor.

Hon säger man ska svetta glitter efter detta pass . Och det gör man :). Imorgon är det en prova på pass på Studiefrämjande. Ta på dig din look du känner dig bekväm i och klackar . Så får du uppleva en träning utöver det vanliga. Lovar du kommer skratta du kommer känna dig både stark i själen och kroppen efter detta pass.

IMG_2783

Läs mer om Mrs Murphys Glamout pass . Om hennes filosofi och andra kurser hon har utöver detta på hemsidan: thefabcoach.com.
Instagram: thefabcoach
Facebook: TheFabCoach

Klädbeskrivning:
Klä dig i något som du känner dig lite extra sassy i och som visar those lovely curvs of yours, d.v.s inget bylsigt. Vi uppmuntrar även att träna i klackar om du känner dig bekväm i det, dock en rätt modest klack på max ca 5-7 cm. Korselett, strumpebandshållare, nätstrumpor och paljettpannband always help you to bring out the FAB in you (men är inget måste).

PROVA-PÅ
Söndag 22 jan
kl 14:45
Studiefrämjandet – Bryggarhuset
Gratis – ingen föranmälan krävs

http://www.studieframjandet.se/Kurs/stockholm/Öppet-hus-prova-på-sön-22-1-10-17/587501/

Studiefrämjande:
ONSDAGAR: 1,5 h
60 min träning
30 min stretch
start: 8 feb
anmälan: http://www.studieframjandet.se/Kurs/stockholm/Mrs-Murphy-s-Woman-Power-Glamour/582449/
6 ggr = 1.350:-

Dancing Queen :
FREDAGAR: 1 h
60 min träning
start: 20 jan
anmälan: http://www.studiodq.com/se/boka-9751077
8 ggr = 1.200:-
alt Drop-In : 250:- / klass

 

Modekonst

 • Publicerad 18:23, 19 jan 2017

I veckan fick jag äran att jobba med ett mäktigt plagg. Mycket mäktigt jag får göra men denna är väldigt speciell för mig. En kund ville jag skulle sy in och fixa hans kostym så den sitter som en smäck när han ska till Paris Fashion week nu till helgen. När jag fick se detta plagg blev jag mållös när jag förstod vad jag höll i mina händer. Ett verk av Scooter LaForge. Han är en modekonstnär kan man säga. Framför allt konstnär .Känd för sina verk som är nästan som klotter med kännslor,uttryck och figurer. Hans nich är att han målar på fördiguppsydda märkeskläder och väskor bl.a. Hur häftigt som helst få se detta på så nära håll. Se penseldragen och alla detaljer i målningen.

IMG_2681IMG_2684 IMG_2685 IMG_2689 IMG_2691 IMG_2690

IMG_2692 IMG_2693

Jerringpriset

 • Publicerad 09:24, 18 jan 2017

I går morse när jag var på väg till jobbet inhandlade jag alla  dagstidningar. För se om det var några bilder på Sarah Sjöström. Varför ? Jo för nämligen hade jag sytt hennes klänning till Idrottsgalan.

Hon var verkligen topp-noch! Så snygg hela looken. Den grymma sminkösen Linda Hallberg hade gjorde sotiga snygga ögon. Mycket vackert till Sarahs silvriga hår.

Med klänningen blev det riktigt snyggt. Jag jobbade dygnet runt i 5 hela dagar . Tog 60 timmar totalt . Som en 1,5 arbetsvecka( ja jag jobbade lite för många timmar på ett dygn ). Mycket va handdraperad och handsytt på dockan . Dekorerade pärldetaljer från 30-talet.

Då när jag öppnade alla tidningar var det bilder på Sarah , så glad. Och framför allt så så glad för Sarah hon fick pris för Årets Kvinnliga Idrottare.

På radion igår hörde man ständigt om fook tyckte det var fel vinnare av Jerringpriset. Absolut jag var en av dem som också ville se Sarah som vinnare. Inte bara för hon är en kär kund. Men just att jag tycker hon är en heltklart en vinnare.

Men jag tycker det fult och elakt att säga den sporten som Peder Fredricson utför inte är en sport. Jag kan inte så mycket om hästsporten men förstår endå att det krävs otroligt presentation och träning för kunna fullfölja denna sport.

Tänk själv, det handla om att ha en djup relation kontakt med ett stort eget drivet djur. Att få den att göra och lita på en att utföra saker. När Peder förklarade kännslan innan han och hästen går in för att tävla att han kan känna sin häst puls och värme.

Samt du måste själv hålla god kondition och styrka för att klara av att sitta på en hästrygg och hänga med i hopp osv.

En golfklubba  eller ett tennisracket har inge liv eller egen vilja. En häst är en levande varelse och att få en så nära kontakt med den och träna samt få förtroendet sinns i mellan . Det är magiskt kan jag tänka mig som Peder själv uttryckte sig.

Till er kan krankar på att hästsport är ingen sport. Sätt er själv på en hästrygg och försök utöva att den ska hoppa högt och styra den åt det hållet du vill den ska gå. Så kommer du nog känna en inte rädsla och frustration samt framför allt träsmak i röva;) .

IMG_2621

In i det sista, små detaljer fix:). IMG_2630IMG_2587IMG_2596IMG_2635

The lady blommar ut i maj

 • Publicerad 13:26, 12 jan 2017

IMG_2547

Årets majblomma kommer bli så söt! Röd i botten med svarta prickar och en guld pärla i mitten. Denna ser jag mycket fram emot ❤️!

Just mönstret med svarta prickar på röd botten  är ett poppis textil mönster på ny producerade rockabilly kläder. Och nyckelpigan förekom mycket i saker och ting från 50-talet. Smycken, leksaker och inredning m.m.

IMG_2550

IMG_2557 IMG_2551 IMG_2552 IMG_2554IMG_2553IMG_2555 IMG_2556

Dagens look

 • Publicerad 10:54, 11 jan 2017

På väg mot jobbet. Folk suckar omkring mig för tåget står stilla. Medans jag känner, men vad bra då kan jag passa på slänga in ett inlägg här :D.

Sjömanshatten har jag haft så länge jag minns. Va bland utkläddningslådan vi hade som små. Jag bar smokingbyxor tror från 30-talet. T-shirten köptes för  stödja  en insamling till Regnbågsfonden för två årsedan.  Jackan flera år gamla säkert 20 år gammal från H&M :). Näshalsduken sytt själv. Stövlarna är fynda på loppis.

40686E3F-4C79-4600-8D7E-65A70E8708AD

God jul … igen!

 • Publicerad 11:17, 4 jan 2017

Det tog sin lilla tid och framför allt kom den försent. Min efterlängtad jultröja. Meningen var att ha den vid jul för året:). Men något måste hänt under resan från USA,kanske fastnade den i tullen eller något . För i förrgår kom den.

Men då har jag jultröjan inköpt klar inför detta år i alla fall ;). Via Facebook var det en annons om detta förtag som trycket dessa. Jag är ett stort Absolutely fabulous-fan så denna var ett måste. Tröjan kostade 350kr men sedan portot blev den genast dyrare , slutnotan hamnade på lite över 400kr. Såg nu dom har t-shirts med samma tryck men utan julkänslan då:).  Men en dag som denna när snönen ligger som ett täcke igen över Stockholm, passar det ha denna :D. Så god jul igen då ;)!

Tröjan är ifrån Viralstyle.com

IMG_2296 IMG_2298 IMG_2300

 

Då kör vi!

 • Publicerad 12:46, 3 jan 2017

Första riktiga arbetsdagen efter lite juledighet. Så kör vi! Massa spännande på arbetsbordet. January är gala månad . Har klienter till Idrottsgalan , Sarah Sjöström. P3 Guldgalan, Miss Li. En klinet som ska göra rödamattan på Paris Fashionweek, Fredrik Robertsson. Och sedan ett hemligt projekt ;) hihi!

IMG_2258

Jag lovar…

 • Publicerad 12:24, 2 jan 2017

…att bära mer långklänningar och kjolar 2017.

IMG_2041 IMG_2042 IMG_2044 IMG_2045 IMG_2046 IMG_2047 IMG_2048

Gott nytt år!

 • Publicerad 23:17, 31 dec 2016

Kära läsare och följare ! Tack för detta år. Jag önskar och hoppas på ett frisk och sunt år. Att min man finner sin rätta bromsmedecin. Vi tillsammans får leva ett sunt och friskr liv.

Att man får inte glömma att man har bara ett liv. Och det ska levas ut:).

Vi har myst med att ätit ostron, första gången köper hem för att  äta. Vi älskar det, äter det ofta när man går ut äter. Sedan annan favorit hummer i ugnen med vitlökssmör och örter. Mmmmmm!

Pausa med bubbel och bingo spel. När tredje spelet är slut kör vi på varmrättern som va entecote, klyftpotatis och egen gjord krydd smör :) .

Nu laddar vi inför tolvslaget, katterna bär fin flugorna som jag har sytt. Siv den svarta bär en i samma tyg som min mystrikåklänning jag sydde ihop på 20 min igår. Nisse bär en Star Wars fluga kvällen till äran. Min fina underbara man har fina pyjamasen han fick i julklapp och tjusig näsduk i bröstfickan.

Familjen Lindgren önskar er alla ett fint nyår!

7059AE58-3BDD-425A-9D30-6E9365D2F744IMG_2084 IMG_2098 IMG_2091IMG_2149 IMG_2147 IMG_2118 IMG_2112IMG_2178 IMG_2172 IMG_2165 IMG_2148

God fortsättning

 • Publicerad 19:50, 25 dec 2016

IMG_1909

Hoppas ni fick en fin och mysig jul. I år valde vi vara hemma själva med kissarna. Annars är det som dom flesta har det fara hit och dit för hinna önska alla familje medlemmar god jul. Och vara hos någon av ens föräldrar på kvällen . Göra alla dessa traditioner  som gäller för just den familjen :).

Barn som klättrar på väggarna, Kalle får man ABSOLUT inte missa. Paket öppning innan eller efter maten osv osv . Det är inge fel med det men just i år ville vara själva. Varit tyst här denna vecka på bloggen men det har sina anledningar. Daniel fick åka in akut igen. Skov på G med MS;en. Han blev sänd vidare och inlagd på rehab som en gång tidigare. Va lite frågetecken om han skulle få komma hem vid jul. Men det fick han av min glädje . Så jag ville förbereda allt inför hans hemkomst. Maten,fix med lägenheten,stor städa, stor handla, lägga in sillen, baka julbröd, systemet och julklappar.

Tog lite i taget så ingen stress, med matlagningen njöt jag av det. Det här var första gången jag själv skulle fixa allt. Annars så har man ätit julmat hos någon av våra päron. Jätte roligt leta efter recept som ska bidra våran egna jul. Skapa våra egna traditioner. Hitta jätte god recept på köttbullar av go härliga mys Ernst. Smidigt som du gör i ugnen.

IMG_1834

La in en sill efter recept och en på egen tycke och smak.

Chili och ingefära sill: Sill med asiatisk sting .

Först gör du som det står på en minut sillens burk, själva grund inläggningen. Men också en matsked honung. Sedan sköljde jag sillarna skar dem 2 cm tjocka bitar. I glasbruken varvade med sillbitarna och mina strimlade röd och gul chili, purjolök,ingefära, citron, rödpeppar och sesamfrön. Min man som vanligtvis inte tycker om sill åt av denna två portioner :).

IMG_1840

Basilika och dill sillen : fräsch god och med medelhavs toner.

IMG_1839

 

IMG_1917 IMG_1918

Tog det som sagt lugnt, låg i soffan lyssna på jul vinyl skivor. Hade hela dagen pyjamas . Jag sydde mysig trikå klänning av ett Star Wars tyg :). Öppna sista luckan av min fina Mumin adventskalender . Man fick små fina figurer från Mumindalen för var dag.

IMG_1788IMG_1783 IMG_1782 IMG_1778 IMG_1780

Vi åt gröt till lunch och sedan griljerade jag skinkan och baka jul knäckebröd.

IMG_1808IMG_1843IMG_1800IMG_1814

Sedan var det Kalle. Vi slumra till i soffan vaknade lagom när det var slut :). Då åt vi alla kalla rätter efter Evards Bloms ordning . Sill -kall fisk-kall kött.

Ställdes skinkan på balkongen för svalna efter jag hade grilgerat den. Tänkte jag inte på vilddjuret våran nya lilla stjärna i familjen,Nisse. Så när skinkan skulle skäras upp hade någon varit nafsat på den:). IMG_1827IMG_1830IMG_1829

Efter dom kalla rätterna kom Tomten;). Fina julklappar blev det. Det var en chockad och förvånad man som öppna dörren. Jag hann inte träffa tomten för jag vara nere i grovsopprummet skulle slänga glasflaskorna :).

IMG_0534

Sedan var det varma rätter med mammas Janssons, Ernst köttbullarna, olika slags korvar m.m.

IMG_1884

Sista vi gjorde va kolla på Päron till farsa firar Jul. Med julgodis gott från vänner familj som har gjort själv. Med rosa Cava ..mmmmmums.

IMG_1893IMG_1896

Mycket trevlig mysig jul. Ser fram emot nästa. Idag är det soffhäng igen med julmini bord. Just nu, har tagit fram ost oc korv brickan. Ska se på SVT om Sven Bertil Taube.

Önskar er alla en fortsatt trevlig julhelg. Från The Lindgrens

IMG_1901

 

Blåjeans och paljetter

 • Publicerad 21:08, 18 dec 2016

Mitten av 90-talet gick jag i högstadiet. En viktig tid där allt handla om att passa in. Under denna period var jag sökande efter vem jag va. Jag testade många stilar men slutade alltid lika dant. Att jag fann min egna stil i stilen. Det där var lite kännsligt för vissa. För människan vill helst  katogorisera en i ett fack, få ordning.

Du till hör där okej då gillar du det där, vill göra sådant osv.  En stil jag hade  eller mer livstil med musiken som focus var indipoppare men jag var någon slags punk/ rockare/ indie filur i min stil:).

Det var jag och mitt tjej gäng där alla var som små kopier av varandra. Jag var den som istället ha en popfrilla hade rakat av allt hår. Sminka mig hårt runt ögonen. Hade något mellan 60-70tals kläder. Kombinera mina fynd från UFF . Om du inte vet vad det är så var detta innan myrorna, stadsmission, boyond retro alla andra trendiga vintage/ second hand butiker :).

Jag bar tok utsvängda byxor, skjorta, slips, sleepover. Och ibland samets kavaj. Påminner silen som sångaren i Pulp, Jarvis. Paljetter under ögonen , för så hade Henrik sångaren i Broder Daniel. Mina vänner som var mer riktiga Indiepoppare bar mini kort svarta kjolar, svarta strumpbyxor, sneakers helst Puma. Tajta skjortor kan vara i pojeyser från 70-talet. Popp frillor som liknar som  Beatles hade.

Vi gick på Mc Donken åt fiskburgaren, hängde i stan. Fika på söder, rökte Marbero light ( jag rökte röda Prince ). I 10 pack! Yeas d fanns för serni, minne blott nu;). Drack folköl var på hemmafesten hitta på sattyg. Vi var unga, fria och drömmare. En stor sak i våra liv var musiken, vi gick på spelningar. Man hängde på Mega store ( tror den hete så) stor skivbutik som låg i plattan. Där spelade banden/ artisterna när en ny skiva hade släppt. Man köade att få autograf. Det var stort! Minne hur jag med darrade ben skulle få PULPs autografer. Dom var så coola!

Det fanns mer klubbar då som man kunde gå på för se just spelningar av sina idoler. En låg vid Sankt Eriksplan. Där såg man Broder Daniel, Bob Hund mdf.

Minns när just Broder Daniel skulle spela. En kompis kompis var Henriks (låt oss såga) tjej  . Hon var så snygg, epiks och magisk minns jag att jag tyckte. Hon var så cool tyckte man då. Vet inte hur det gick till men vi fick komma in back stage med bandet. Hänga ,dricka lite öl och snacka:). Denna tid då Håkan Hellström var med i Broder Daniel;).

Vi var så besatta i Henrik., så en gång … nu kommer det pinsamma . Skämskudden ! Detta var tiden man hade telefonkatalog. Vi leta fram hans namn och fann adressen. Vi fick snille idéen att låt oss ta oss dit och knacka på. Det var lång att ta sig dit. Vi åkte pendeln, tunnelbanan, gick en bit. Detta var då inte så genomtänkt av oss, dvs att när vi står där 5 indiepop tjejer utanför Henrik , Henrik från Broder Daniel. Vackra underbara Henriks dörr. Stirrande på dörren , tysta. Ingen gör något . Inser vi till slut att hur jävla dum idee detta va. Vad tänkte vi. Vi ringer på.. och sedan!?

Så vi åkte hem skamset sa inte ett ord till varandra på resan hem.

Kent var ett band som låg grunden av högstadiet. När första albumet kom tog man sångerna djupt i hjärtat. Det var så poetisk, och som en sökande tonåring talade texten till en. Man grät, drömde och njöt. Härligt sommar minne , så där underbart Sverige romantisk. När jag och mitt tjejgäng var hemma hos en av tjejena ute på landet. Hon var ensamma hemma så vi drack öl, massa folköl:). Vi sprang ut på ängarna med 3,5 i handen. Sen sommar kväll som blev morgon. Hur solen värmer en och daggen ligger över fälten. Vi dansa runt bland gräset, ängarna. Sjöng högt låtarna från Kents album. Blåjeans , Är jag en aoustronat sjöng man högt. Vi skrattade, vi var unga och vilda. Vi levde .

Så när jag var då på min sista spelningarna av Kent i torsdags. Var alla dessa minnen som svepte framför mig i mina tankar. Dofterna, smakerna. Vissa låtar fick mig gråta , vissa att le och dansa. Vet att det var en del som tyckte det var synd att dom inte just spelade deras första hits. Men jag tyckte det inte gjorde något. Det skulle inte passa in i det upplägget dom hade gjort med alla andra låtar. Var mycket vacker spelning. Genomtänkt. Med denna stora skräm med så himla vacker bildspel. Som vi var i en video. Vacker scenografi med ljussättningen och hur dom var uppställde på scenen. Ljuset var lagt på dem underifrån så det påminner om något tysk-industriellt-zynt vidieo. Ljuder var fantastiskt. Det var magiskt och episkt mycket mycket vackert.

Jag har bara att säga … Tack KENT.

IMG_1540IMG_1538IMG_1537

Säger bara ..KENT!!

 • Publicerad 22:03, 17 dec 2016

Detta inlägg var menat lägga ut i torsdags , jag trodde jag hade klickat på knappen ”pubblisera ” . Men ej:). Så jag lägger ut detta nu och imorn ska jag skriva det personliga med min kärlek för Kent . Och min upplevelse och tycket över min sista Kent spelning . Minnen från min naiva tonårstid då allt handlade om musik, folköl, fynden från UFF och ens vänner. Kärlek och sorg. En panna för två på Café String. Drömmar .En Broder Daniel spelning och pinsamheter apropå Broder Daniel. Röda Prince 10 pack.

Önskar er en fin lördag afton så höres vi imorgon ;)!

Torsdag 15 december 2016 :

På väg mot Globen och Tele2 Arenan. Mitt tonårshjärta hoppar upp och ned och  har tok pirr inför denna spelning . Hallå Kent ! Så glad jag fått biljetter dit:D. Födelsedags present av mannen:).

Ska ha tok skoj med en av mina bästa vänner sedan just tonåren . Det var vi som emo indiepoppare som lyssna på Kent, Suede , Broder Daniel med flera :).

Dagens svid inspererad av Kents Singel, Egoist.

IMG_1370C2E63CA2-E211-4390-9CCB-229A973BE722 9795F15C-1451-43BF-9FAC-9927EA578B94

Ull Kappan från 40-talet. Ull kavajen fynd från Fiffis Vintage. Smoking byxan plus vöst från 30-40-talet. Blusen 40-talet. Rosen från Glitter. Krag broschen från 30-talet . Keps Dickies . Skorna (tror) Din Sko .

 

Tomten bor i Huddinge

 • Publicerad 19:43, 13 dec 2016

Hade super fin helg i Sigtuna på vintage marknaden,VinterVintage . Träffa ev nya kunder, stammisar, vänner och kollegor . Mamma och jag hade mysigt på våran övernattning i det gamla häktet. Drack prosecco och titta på Så mycket bättre på rummet :).

Hotellet som sakt är ett gammal häkte är ombyggt och riktigt fräsch och fint. Frukosten var jätte bra. Dom har julbord i slottet där med, lite nyfiken på det:). Kanske blir årets julbord :).

Jag lovade bilder på mina pärons fina hus. Där barnen tror att Tomten bor :). Här ser ni det fina huset som borde ha vunnit på kanal5 program Julkampen .

 

IMG_1191IMG_1193 IMG_1195 IMG_1197IMG_1198 IMG_1202IMG_1204 IMG_1205 IMG_1208 IMG_1209IMG_1203

Vintervintage

 • Publicerad 18:47, 9 dec 2016

Nu sitter jag på pendeln till mitt kära barndomshem i Huddinge. Ikväll firar vi Lill julen för samtliga familjemedlemmar firar Jul åt olika håll.

Föresten vet ni att mina föräldrar var med Julkampen på kanal 5 :)?! Dom var med första avsnittet, det var många som ville att dom skulle få vinna.

Pappa klär deras hus fantastisk vackert. Välutänkt, klassik och traditionellt. Ska lägga upp bilder i ett kommande inlägg så får ni se hur fint det är.

IMG_1178

Jag haft nu riktigt tomteverkstad i min atelje denna vecka. Gjort massa små vackra ting till ha och sälja på Vintage och jul marknaden i Signtuna vid Werngarn slott. Jag och min kreativa mor ska stå och sälja våra vackra egen knåpade ting. Blir super mysigt!

trim.B2EC878D-579D-4C09-B18C-1121A9469806

Imorn lördag och på söndag 10.00-16.00 Ha med dig  kontant men vissa säljare som jag har swish eller izettle .

Kommer runt 25 super bra säljare, dom bästa vintage butikerna, hantverkare osv. Mer info på denna event på Facebook.

https://www.facebook.com/events/https://www.facebook.com/events/1134962703249118/??ti=ia

IMG_1157

Hattifnatt!

 • Publicerad 13:33, 7 dec 2016

IMG_1103

Tror ingen kunnat undgå att jag älskar hattar:). Denna fina fick jag av en dam när jag hade min butik och atelje på Kungsholmen. Köpte några fina välbevarade hattar som hennes mamma hade burit i sina orginallådor. Jag pimpar alltid upp mina turban hattar med en bling-bling brosch för ge den där lilla extra tuschen. Just denna brosch var en trasig strass brosch från 50-talet. Jag limmade dit en Swarovski döskalle .

I kväll är det mitt hemliga hattsällskap, Hattfikat. Vi ses ett gäng goa ,härliga och så inspirerade kvinnor. Från olika yrken och livstil. Vi go-fikar och babblar bubblar eller har workshop. Och man måste bära hatt till varje fika.

Jag är TOK beronde av en sälj sida på Facebook där säljs 40-70 tals textiler. Perfekt i mitt skapande hur för jag älslar att jobba med gammalt vintage material . Det gör så att det blir personligt och unikt till kund .

IMG_1128

Hitta detta underbara tygstycke från ett gammalt påslakan. Ska sy en klänning till mig själv utav hade jag tänkt. Älskar Mumin! Har sytt denna med.

IMG_0070

Min man högst medveten om min kärlek för Mumintrollet, så lagom till 1 dec fick jag Mumin kalender där bakom varje lucka gömmer sig någon av figurerna från Mumindalen. Har en ide vad jag kan göra med dessa men det får ni vänta på se ;).

Jag var på Tove Janssons konstutställning på Millesgården några veckor sedan. Den håller på nu bara till 22 januari. Rekomenderar den varmt. Önskade kunde vara där längre än jag var för det var roligt läsa och se små detaljerna i hennes teckningar och skisser.

Va mycket folk när vi var där en lördag så bästa är nog gå dit en vardag för kunna njuta mer och kunna kolla lugn och ro.

IMG_0267

http://www.millesgarden.se/aktuella-utstallningar.aspx

I’m back !!

 • Publicerad 13:24, 6 dec 2016

Då var man tillbaka efter ett lång break från bloggandet. Nu har jag äntligen också löst problemet med att blogga från mobilen. Det kommer göra så det blir så mycket lättare att just blogga. Jag kan på plats på en gång dokumentera vad som händer omkring mig.

Kommer bli mer bilder och något personligt inlägg där jag uttrycket mig mer. Jag ska dela mer utav mig själv av livet, tankar och intresse. Inom min livstil och intresse dvs, 40-60tal, vintage, rock’n’roll, mode,konst och kultur.

Det har hänt mycket i mitt liv både gott och ont. Som kanske en annan kan ta nytt utav och lärdom eller komma med tips eller pepp.

Om du har något som skulle passa mig tex tips på musik, nöjen, mode osv. Mejla mig till linda@o-l-d.se.

Ha det fint ! Det är SÅ kul vara tillbaka igen ❤️!

IMG_1005

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.