Linda Lindgren

Stockholms egna Marilyn Monroe. Glamor-rock-vintage-skräddare och designer. Delar med sig av sin kärlek för burlesk samt tonerna och modet från 1900-talets första hälft. Låter sig inte hindras av att skriva om det hon älskar på grund av sin svåra dyslexi.

Tills döden skiljer oss åt

 • Publicerad 12:48, 24 jun 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Tung men sann ord. Precis avslutat en lång mysfrukost. Med tända ljus och njuter av det brödet jag baksde igår. Vi myser inne medans regnet faller från den gråa himlen. Jag skrev igår jag ska nästa inlägg dela med recepten från det jag skapade igår. Men vill slänga in detta mellan. Morgonens minne och tankar.

Ibland sitter jag och mina man kollar gamla klipp på YouTube. Vi började med se andra halvan av Documentären om Johnny Cash på SVT play. Jag berättade att jag träffade på Cash goda vän Lasse Lindfors på en Country festival på Lida. Jag och min syster gick på hans lilla utställning där man fick beskåda personliga gåvor han fått av Cash och egna foton. Han berätta alla möjliga historier och minnen. Jag beställde boken han gav ut, Hello Sweden I’m Johnny Cash. Som fick fina resentioner av kritikerna. Där just historier över hans nära vänskap till Cash. Vi fortsatte som sagt kolla på video på YouTube och kolla på Cash sista spelning han gjorde 2003. En vemodig spelning för man förstår att det är ett avsked till sina fans.

Ett annat minne med apropå Cash är att jag ryser när jag tänker på det. Är att jag faktist hann se honom innan han gick bort. Var på den gamla musikfestivalen , Lollipop på Lida 1997.  Jag var där för många andra anledningar, alla dessa indie och emoband som liten indiesnöre man va :). Om jag minns rätt , spelade favo bandet Yvonne samtidigt som Johnny Cash. Jag gick ifrån antingen början av Yvonne eller på slutet av deras spelning. För få en glimt av den store Cash. Jag är uppvuxen med country av mina päron. Åkt på en del country frestivaler:). Så Cash var något som spelades en del. Så än hur insnöad jag var i alla dessa emo och indie band visste jag , jag får INTE missa detta.

Var inte så mycket folk som stod framför scenen. Det tyckte jag var konstigt, tanke på den levande legend han va. Men det fylldes på var efter blev en del mitten av spelningen. Minns rysningarna när han gjorde entré. Klädd i svart självfallet.

Minns när han började prata gav hans mörka stämma en slags vibrerande kännsla i kroppen. När han började sjunga gav mina ben lite vika. Då som popsnöre man va. Insåg jag att han hade mycket mer påverkande på mig än jag kunde föreställa. Minns han sjöng, Hurts och Ring of firer bl.a.

Men en låt jag önskade minnas han spela är en av mina favoriter. Oh Come, Angel Band. Denna sjöng han på sin frus begravning som gick bort 2003. Cash dog därefter bara några månder. Jag förstår det. Om man älskar någon så ovillkorligt mycket som dom gjorde i varandra. Är det svårt att leva vidare själv. När mormor gick bort var vi rädda för att morfar skulle det med därefter. Men han lever än:). Se gärna klippet på youtube , Cash sista spelning där han just sjunger denna och tillägnar den till June. Svårt hålla tårarna borta.

Jag kan inte föreställa ett liv utan min man. Min Daniel. Jag kan stöta på folk , folk. Inte vänner. Som tycker jag är stark, stark att än stå vid hans sida. Att välja stå kvar vid hans sida när han blir sämre och sämre. Jag blir alltid lika stött av sådan idiotiska uttalande eller i fråge sättande. För jag kan INTE I N T E föreställa mig ett liv utan honom. Hans MS ändrar inte min kärlek till honom. Jag ser ingen betydelse att skiljas och finna en annan. Ingen kan erkätta honom. Med rullstol eller ej. Han är alltid samma Daniel för mig. Kommer alltid älska honom. Som sagt kan inte leva ett liv utan honom. I samma secund när vi då ser på denna documentär om Cash. Man kommer till Junes bortgång 2003. Och en text kommer upp. ” Johnny Cash dog några månader därefter ..”

Tittade jag på Daniel sa, Jag skulle inte kunna föreställa mig ett liv utan dig. Skulle nog också gå bort om du skulle… sedan kom tårarna ….

Tills döden skiljer oss åt .

IMG_0909

Detta blogg inlägg tillägnar jag till minne av min mormor Rita som gick bort i cancer 2015.

Oh Come, Angel Band.

My latest sun is sinkin’ fast
My race is nearly run
My strongest trials now are past
My triumph has begun

Oh come, angel band
Come and around me stand
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home

I’ve almost gained my heavenly home
My spirit loudly sings
The holy ones, behold, they come
I hear the sound of wings

Oh come, angel band
Come and around me stand
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home

Oh come, angel band
Come and around me stand
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home

 

Dagens midsommar

 • Publicerad 15:19, 23 jun 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

IMG_5140

Heja alla ni fina följare, jag vill önska er en fin midsommar. Ta det lugnt med snapsen och tänk på barnen. Dansa små grodor och ät gott :). Själv är man tog myggbiten efter varit på Solbacken här i  Jämtland. Lyssnar på musikanter och barn som dansar runt stången.

IMG_5151

Nästa inlägg ska jag dela med ett super gott bröd recept. I morse var jag uppe med tuppen och bakade bröd till midsommarmiddgen idag. Och ett super enkelt klassikt pankaksmet recept. Ska nämligen göra pannkakstårta till kaffet . Stekte vet inte hur många igår kväll kl 23.00- midnatt. Njöt av ett glas prosecco till pannkaksskapande .

IMG_5150

Dagens midsommarlook är en egen sydd sommar klänning. Tyg jag fann på min resa i Austin,Texas. Jordgubbsbroschen är ifrån Lottas Vintage. Örhängerna, Blackbord Label. Armband från loppisar , silverarmbandet med bernsten är från Litauen. Mitt fina same armband i skinn jag fann här i Hoting, Jämtland. Solglajorna är ifrån Siver Tornado Vintage.  Träpjucken bar jag på vårat bröllop och är från Swedish Hasbeens.

IMG_5135 IMG_5142 IMG_5141

IMG_5146

IMG_5152IMG_5143 IMG_5144

Dagens & loppisfynd

 • Publicerad 11:23, 21 jun 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

IMG_4928

Bästa med vara långt i från Stockholmo är alla dessa loppisar! Här kan man fynda saker för väldigt bra priser. Som det ska vara på loppisar. Så skrattretande när man får se i vissa så kallade loppisar butiker i Stockholm eller inredningsbutiker med noga utvalda antika ting. Kan finna bla gamla sockerlådor som kostar oförskämdmycket. Och här ger folk bort dem. MEN vissa av dessa loppisar börja bli medvetande av oss storstadmänniskor sökande efter vissa antika och anrika fynd. När man fyndar en fantastisk kristall karaff för 10 kr men en gammal sketen sockerlåda som sagt… ska man ha 1000kr för.

IMG_4896

Men än här uppe hos oss i Havsnäs är det humanapriser på ting för folk vill bara bli av med det. En dröm som jag och min man har är just bo så här och ha en extra skjul som loppisbod. Som förbipasserade storstadsbor eller turister får kika in. Få in en slant i matkassen :).

En stor grej med att åka på loppis är att träffa på dessa underbara sköna orginaler. Man kan säga är en hobby  för mig och Daniel just att lära känna riktiga äkta själar. Dom som imponerar på oss och inspereras. Inte dom som har miljonyrket, har värsta båten, huset,bilen… nej nej det handlar om själen människan bär på. Enkla ärliga människor. Dom är fantastiska!

IMG_5082 IMG_5081 IMG_5080 IMG_5079 IMG_5078 IMG_5083

Jag fynda alla dessa smycken just hos en sådan kvinna. Från Danmark bor i skogen här i Strömsund. Vi kommer åka dit igen när vi vet hur semesterkassan ligger till på slutet av veckan. Hitta nämligen par underbara näbbstövlar och ett tenarmband. Vi fick med oss en del porslin och kristallglas som vi ska ha till vårat torp. På midsommar helgen ska vi iväg igen fynda för då är det en del loppisar öppna igen.

Dagens är en vävd skjort/jacka från 50-talet fyndat hos underbara Lotta Vintage på Odenplan. Skepparsmäcken har jag haft sedan liten. Lika tillså bältet och väskan som är en turistväska i skinn från Spanien troligen Gran Canaria. Är mammas som jag fick ärva som tonåring . Älskar den! Glasögonen som är tidiga 60-tal är från Silver Tornado Vintage. Sjalen och cigarett byxorna har jag sytt. Tischan är från förra årets Rockin’Race en rock’n’ roll festival i Spanien som är super bra! Armbanden är loppisfynd.

IMG_4930 IMG_4931 IMG_4932 IMG_4933 IMG_4986

Detta vackra hantverk köpte av en dam på en marknad här uppe, Hoting Marknad. Har hon knopat ihop själv. Min morfar som är här ifrån sa det är ett same hantverk. Skinnet är så mjukt så man känner knappt man har på det. Knappen är av renhorn. Flätat med tenn.

IMG_5053 IMG_5054

Fin-fin fredag!

 • Publicerad 22:27, 17 jun 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Jag bara njuter här uppe:). Fredags prova vi på fiska nedanför huset. Men det var botten..napp. Så jag gick längst stranden beundra alla vackra violer. Som säkert hån skrattade efter mig likt Alice i Underlandet.

IMG_496309511F66-E98E-4AE4-A30D-76398BD6F1631C7ED0B0-D83A-4BBB-A035-7485860A270D

Kvällen bjöd vi päronen och fin morfar på middag. Lindas pasta Frutti Di Mare. Så himla gott! Bakade brytbröd och kanelbullar till kaffet. Tänk sådant får man inte ro med göra hemma, baka. Men älskar att baka. Att man lägger tid och knådar in kärlek i det. Tycker om lägga tanke och kärlek i dukning med. Välja porslin och glas. Plockade blommor och arrangerade små buketter,tände massa ljus.IMG_5020 698565B7-643A-4738-91C0-EB4AF2D45DAE IMG_4993 IMG_4990IMG_4992IMG_4991

Körde ICAs recept för kanelbullarna, men tog 50g jäst. Istället för 25g.  Visades vara ett bra mistag :).

Pastan är egen ihop knåpande efter mina  smaklökar. Alltid när jag lagar mat så föreställer jag smaker i munen hur saker ting kan funka ihop. Så jag har inga mått , går på kännsla:). Mycket kryddor av het chili, paprikapulver,  basilika, peppar och salt. Fin hackad chili, charlottenlök och vitlök. Två plastförpackningar av köksbärtomater. Smör, olivolja, häll i en del av pastavatten . Fisk och hönsbuljong. I med  lite honung och pressad citron och riv av yttersta av citronen. Just det vitt vin med . Låter detta koka. I med blåmusslor och räkor. Låt det puttra lite. Innan servering i med pastan rör om…och njut!

IMG_5002

IMG_5004

Mitt kära Jämtland

 • Publicerad 15:59, 13 jun 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Då började den ..den med stort S. Äntligen som jag har längtat efter mitt Havsnäs i Jämtland. Helt år har jag längtar efter åka upp hit. Som varje år:).

IMG_4888

Solen värmer mina bara ben, jag dricker mitt iskalla rena vattnet som kommer från sjön. Som sin tur kommer från bäckarna och fallen. Som kommer från bergen.

IMG_4880

Min morfar är ifrån här så vi farit upp hit så länge jag minns. Just här vi är i Havsnäs är det björntästaste området i världen . Det sa dom förr i alla fall på Animal Planet för 10 år sedan. Kanske har ändrats nu:) . Men mycket björn minns det. Men jag har inte sätt någon men min mamma har. Om hon blev lycklig, hon är nämligen björnsamlare av alla dess former. Prydnaden, mjukisdjur,tavlor, tvålar,smycken m.m.

IMG_4881 IMG_4882 IMG_4883 IMG_4885 IMG_4886 IMG_4887

Jag sov till ett, behövdes:). Hoppade i mina gummistövlar gick runt plocka sommar buketter. Och jag fann liljekonvaljer . Så nu doftar det himmelsk i huset.

IMG_4906 IMG_4904 IMG_4905 IMG_4907

Efter har spelat Kent på vinylspelaren. Ska jag ut nu ta fram trädgårdsmöblerna sitta lapa eftermiddagssolen:). Ha en fin tisdag, tills dess … ha det! IMG_4896 IMG_4897 IMG_4898

Dagens persika!

 • Publicerad 09:23, 9 jun 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Dagens look består av en siden klänning från 60-talet jag fynda på ett litet krypin på Kungsholmen. Tings från förr och nu, finner den på IG. Hon har lite blandat smått och gott second hand och vintage. Modern och gammalt :).

Kappan är också en 60-talare från favo stället Lotta Vintage ( finns på IG). Örhängena är ett Rea fynd på H&M. Det som andra inte vill ha som lägga på rea faller alltid i min smak :). Armbanden är diversa loppisfynd.

IMG_4836 IMG_4846 IMG_4841

Dagens!

 • Publicerad 18:31, 1 jun 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Idag blir det ala 60-tal! Denna turkosa darling fynda jag på Rödakorset uppe i Havnäs , Jämtland. Vita 60-tals kappan är fynd hos Marshmallow_market på IG. Väskan loppis fynd. Broschen från Lottas Vintage som du finner också på IG.

IMG_4784 IMG_4780 IMG_4786 IMG_4785  IMG_4779

IMG_4778 IMG_4776

Dagens!

 • Publicerad 11:49, 25 maj 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Vad säger ni… visst är det underbart vad moderjord ger oss nu. Älskar älskar detta. Idag svassar jag runt i stan med detta underbara fynd jag gjorde hos en av mina  favo butiker, Lotta Vintage .

IMG_4702IMG_4701 IMG_4703

Denna lilla söta sommar jacka har ett underbart print , just hur jag vill ha det. Härliga färger och med ett busigt lekfullt tryck. Från 50-talet. Jag har en förkärlek för tryck och grafiska mönster . Från förr och ny, gillar att blanda . Ser mig själv som ett Gottiblandad godis påse. Som egenföretagare med ett smal consept så finns inte riktigt kapitalet än att nå min stora dröm. Men hoppas i framtiden kunna jobba halvtid med mitt tecknande och målande. Skapa tryck för print på papper och då framförallt tyger. Så mycket ideer i denna sjukt kreativa fäegsprängda hjärna. Insperarion från förr med antingen helt tidsenliga print eller tar insperarion från förr med modern twist . Så om du har pengarna eller tryckverkstan . Sugen på samarbete så har ni en glad kreativ själ som har sjukt intresse för färg och form, print och textiler ;).

Jackan passar fint-fint med ciggisar. Nu är jag sugen sy par gråblåa och vita med som dom svarta. Bakelit armbanden är från 50-talet fynda på en marknad i Budapest. Örhängerna gåva av en vän. Väskan turist fynd i Gran Canaria. Skorna jag bar på vårat bröllop, från Swedish Hasbeens. Solglasögonen från Lindex.

IMG_4704 IMG_4705 IMG_4706 IMG_4707IMG_4699

Vi önskar er en underbar dag och helg!

Kärlek och värme!

Linda

 

Dagens

 • Publicerad 09:59, 24 maj 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Härligt att kunna få använda min fina vackra vårkappa från 60-talet jag fynda hos Marshmallow  Market finns på IG .

Ska på middag ikväll fira goa vänners bröllopsdag. Kände för klä leopradig. Klänningen är ny ifrån Lottas Vintage som ligger på Odenplan. Finner henne på IG med:). Örhängerna fyndade jag av Aggie Twigg(också på IG), tror från 60-talet. Glajorna sen 50-tal från förradetta Sivletto Enviken. Nu med det nya namnet Silver Tornado Vintage. Ligger i Enviken men du finner dem med på IG. Kragsmycket ett fynd i en låda med massa trasiga smycken som var en gåva från en kund. Gissar på är från 30-40-talet.

Efter cirka 8cm utväxt fick jag tid hos stans sötaste och bästa frissa, Retroella på söder. Så nu är man med snelugg och håret är blond och fint igen:).

IMG_4664 IMG_4666 IMG_4669 IMG_4668

 

 

En riktig Lady

 • Publicerad 21:33, 11 maj 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

IMG_4538

Jag har turen i mitt jobb få jobba med alla möjliga människor och spännande karaktärer. Förutom att jag syr vardagsfint och gala blåsor till kunder. Syr jag till burleskartister med. Förra veckan blev jag klar med Lady Francescca kavaj. Hon behövde hjälp med få till den. Kragen är slags korsett design. För kunna stå upp i sin form. Jag sydde i material så den kommer inte tappa formen i armarna när hon packar ned den när hon reser runt alla världens burlesk festivaler och tillställningar. När det handlar om att sy till just burleskartister är det inte bara göra något fint. Utan det mycket med funktion att det ska tas av på spännande sätt. Man får jobba tillsammans med artisten för gå igenom dansnumrer för se vad som funkar och inte med konstruktionen. Kavajen är klar med sedan kommer hon pynta mer bling-bling ;).

IMG_4435

Detta är ett av hennes kitschiga nummer med badanka som huvudrollen i det hela. Så roligt få jobba med färgstarka personer. Ger så mycket insperation i ens skapande. Ni kan finna henne på Facebook och instagram. Nu ska hon uppträda i Berlin burleskfestival och många fler tillställningar. Lovar man fylls av värme och stort leende när man ser denna Lady uppträda. Hennes kostymer och peruker skapar hon själv. Dom är som tagna från en Tim Burton film.

IMG_4533 IMG_4534 IMG_4532 IMG_4537 IMG_4535

 

Dagens!

 • Publicerad 10:24, 5 maj 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

IMG_4428Jag är dom som öppnas upp som en blomma till våren. Känner sig nyfödd och levande efter deppig lång vinter. Idag första dagen kunna ha tunna favo jackan utan med att ha kofta till.

IMG_4426

IMG_4423

Loppis fynda denna Joker tröja i våras. Min favo jacka är fylld med pins och broscher från konserter, platser och minnen. Panda broschen har hängt med länge. När jag var liten reste vi varje år till Gran Canaria med hela familjen . Jag och Lill brollan kanske inte var änglarna dygnet runt. Retades och bråkade som syskon gör ibland . En med myror i benen den andra  otroligt rastlös (det va jag). Så var det nog inte alltid så lätt flyga med oss:). Då sa mamma , om ni är duktig nu denna resa så får ni välja något från flygkatalogen. Oj, det var stort. För handla där ifrån gjorde man inte. Va bara mamma pappa som gjorde på hemresan med det viktiga taxfree måstena;).

IMG_4432

Då valde jag denna brosch , jag tyckte det var den finaste jag hade sätt. Tänk om jag fick den, då skulle jag ha den hela mitt liv. Sagt som gjort jag fick den och än idag är det min favo . En del av pengarna gick till Naturvärldsfonden när man köpte denna så det var toppen kap:).

IMG_4421

Önskar er en toppen dag och helg alla godingar !

Kärlek och värme

Linda

Egentid

 • Publicerad 20:38, 28 apr 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Något jag skulle säga jag är bra på är att finna egenåtid. Bästa jag vet om när jag känner orklös, trött och ont i kroppen . Är att ta ett låååååångt bubbelbad. Med tända ljus med goda harmoniska dofter.

Kan också hända när inget bra se på tv på kvällen så slänger jag mig ned i badet tittar på Netflix på paddan.

Nu är det fredag, mannen är inte hemm. Då är underbart passa på ge sig själv egentid. Köpt goda praliner av Liv Sandberg som jag turligen bor granne med . Hennes jobb där hon skapar dessa mästerliga smakdrömmar ligger i Hökarängen. Hon har öppet säljer sina små mästerverk på torsdag och fredagar .

Kan finna henne på nätet, fejan och instagram , Cake Art.

Nu ska jag inta badet med ett glas Prosecco. Se på en film på paddan. Önskar er fin helg och trevlig Valborg.

IMG_4380 IMG_4377 IMG_4376 IMG_4370 IMG_4371 IMG_4378

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.