Linda Lindgren

Stockholms egna Marilyn Monroe. Glamor-rock-vintage-skräddare och designer. Delar med sig av sin kärlek för burlesk samt tonerna och modet från 1900-talets första hälft. Låter sig inte hindras av att skriva om det hon älskar på grund av sin svåra dyslexi.

Tills döden skiljer oss åt

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 12:48, 24 jun 2017

Tung men sann ord. Precis avslutat en lång mysfrukost. Med tända ljus och njuter av det brödet jag baksde igår. Vi myser inne medans regnet faller från den gråa himlen. Jag skrev igår jag ska nästa inlägg dela med recepten från det jag skapade igår. Men vill slänga in detta mellan. Morgonens minne och tankar.

Ibland sitter jag och mina man kollar gamla klipp på YouTube. Vi började med se andra halvan av Documentären om Johnny Cash på SVT play. Jag berättade att jag träffade på Cash goda vän Lasse Lindfors på en Country festival på Lida. Jag och min syster gick på hans lilla utställning där man fick beskåda personliga gåvor han fått av Cash och egna foton. Han berätta alla möjliga historier och minnen. Jag beställde boken han gav ut, Hello Sweden I’m Johnny Cash. Som fick fina resentioner av kritikerna. Där just historier över hans nära vänskap till Cash. Vi fortsatte som sagt kolla på video på YouTube och kolla på Cash sista spelning han gjorde 2003. En vemodig spelning för man förstår att det är ett avsked till sina fans.

Ett annat minne med apropå Cash är att jag ryser när jag tänker på det. Är att jag faktist hann se honom innan han gick bort. Var på den gamla musikfestivalen , Lollipop på Lida 1997.  Jag var där för många andra anledningar, alla dessa indie och emoband som liten indiesnöre man va :). Om jag minns rätt , spelade favo bandet Yvonne samtidigt som Johnny Cash. Jag gick ifrån antingen början av Yvonne eller på slutet av deras spelning. För få en glimt av den store Cash. Jag är uppvuxen med country av mina päron. Åkt på en del country frestivaler:). Så Cash var något som spelades en del. Så än hur insnöad jag var i alla dessa emo och indie band visste jag , jag får INTE missa detta.

Var inte så mycket folk som stod framför scenen. Det tyckte jag var konstigt, tanke på den levande legend han va. Men det fylldes på var efter blev en del mitten av spelningen. Minns rysningarna när han gjorde entré. Klädd i svart självfallet.

Minns när han började prata gav hans mörka stämma en slags vibrerande kännsla i kroppen. När han började sjunga gav mina ben lite vika. Då som popsnöre man va. Insåg jag att han hade mycket mer påverkande på mig än jag kunde föreställa. Minns han sjöng, Hurts och Ring of firer bl.a.

Men en låt jag önskade minnas han spela är en av mina favoriter. Oh Come, Angel Band. Denna sjöng han på sin frus begravning som gick bort 2003. Cash dog därefter bara några månder. Jag förstår det. Om man älskar någon så ovillkorligt mycket som dom gjorde i varandra. Är det svårt att leva vidare själv. När mormor gick bort var vi rädda för att morfar skulle det med därefter. Men han lever än:). Se gärna klippet på youtube , Cash sista spelning där han just sjunger denna och tillägnar den till June. Svårt hålla tårarna borta.

Jag kan inte föreställa ett liv utan min man. Min Daniel. Jag kan stöta på folk , folk. Inte vänner. Som tycker jag är stark, stark att än stå vid hans sida. Att välja stå kvar vid hans sida när han blir sämre och sämre. Jag blir alltid lika stött av sådan idiotiska uttalande eller i fråge sättande. För jag kan INTE I N T E föreställa mig ett liv utan honom. Hans MS ändrar inte min kärlek till honom. Jag ser ingen betydelse att skiljas och finna en annan. Ingen kan erkätta honom. Med rullstol eller ej. Han är alltid samma Daniel för mig. Kommer alltid älska honom. Som sagt kan inte leva ett liv utan honom. I samma secund när vi då ser på denna documentär om Cash. Man kommer till Junes bortgång 2003. Och en text kommer upp. ” Johnny Cash dog några månader därefter ..”

Tittade jag på Daniel sa, Jag skulle inte kunna föreställa mig ett liv utan dig. Skulle nog också gå bort om du skulle… sedan kom tårarna ….

Tills döden skiljer oss åt .

IMG_0909

Detta blogg inlägg tillägnar jag till minne av min mormor Rita som gick bort i cancer 2015.

Oh Come, Angel Band.

My latest sun is sinkin’ fast
My race is nearly run
My strongest trials now are past
My triumph has begun

Oh come, angel band
Come and around me stand
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home

I’ve almost gained my heavenly home
My spirit loudly sings
The holy ones, behold, they come
I hear the sound of wings

Oh come, angel band
Come and around me stand
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home

Oh come, angel band
Come and around me stand
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home

 

Dagens midsommar

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 15:19, 23 jun 2017

IMG_5140

Heja alla ni fina följare, jag vill önska er en fin midsommar. Ta det lugnt med snapsen och tänk på barnen. Dansa små grodor och ät gott :). Själv är man tog myggbiten efter varit på Solbacken här i  Jämtland. Lyssnar på musikanter och barn som dansar runt stången.

IMG_5151

Nästa inlägg ska jag dela med ett super gott bröd recept. I morse var jag uppe med tuppen och bakade bröd till midsommarmiddgen idag. Och ett super enkelt klassikt pankaksmet recept. Ska nämligen göra pannkakstårta till kaffet . Stekte vet inte hur många igår kväll kl 23.00- midnatt. Njöt av ett glas prosecco till pannkaksskapande .

IMG_5150

Dagens midsommarlook är en egen sydd sommar klänning. Tyg jag fann på min resa i Austin,Texas. Jordgubbsbroschen är ifrån Lottas Vintage. Örhängerna, Blackbord Label. Armband från loppisar , silverarmbandet med bernsten är från Litauen. Mitt fina same armband i skinn jag fann här i Hoting, Jämtland. Solglajorna är ifrån Siver Tornado Vintage.  Träpjucken bar jag på vårat bröllop och är från Swedish Hasbeens.

IMG_5135 IMG_5142 IMG_5141

IMG_5146

IMG_5152IMG_5143 IMG_5144

Dagens & loppisfynd

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 11:23, 21 jun 2017

IMG_4928

Bästa med vara långt i från Stockholmo är alla dessa loppisar! Här kan man fynda saker för väldigt bra priser. Som det ska vara på loppisar. Så skrattretande när man får se i vissa så kallade loppisar butiker i Stockholm eller inredningsbutiker med noga utvalda antika ting. Kan finna bla gamla sockerlådor som kostar oförskämdmycket. Och här ger folk bort dem. MEN vissa av dessa loppisar börja bli medvetande av oss storstadmänniskor sökande efter vissa antika och anrika fynd. När man fyndar en fantastisk kristall karaff för 10 kr men en gammal sketen sockerlåda som sagt… ska man ha 1000kr för.

IMG_4896

Men än här uppe hos oss i Havsnäs är det humanapriser på ting för folk vill bara bli av med det. En dröm som jag och min man har är just bo så här och ha en extra skjul som loppisbod. Som förbipasserade storstadsbor eller turister får kika in. Få in en slant i matkassen :).

En stor grej med att åka på loppis är att träffa på dessa underbara sköna orginaler. Man kan säga är en hobby  för mig och Daniel just att lära känna riktiga äkta själar. Dom som imponerar på oss och inspereras. Inte dom som har miljonyrket, har värsta båten, huset,bilen… nej nej det handlar om själen människan bär på. Enkla ärliga människor. Dom är fantastiska!

IMG_5082 IMG_5081 IMG_5080 IMG_5079 IMG_5078 IMG_5083

Jag fynda alla dessa smycken just hos en sådan kvinna. Från Danmark bor i skogen här i Strömsund. Vi kommer åka dit igen när vi vet hur semesterkassan ligger till på slutet av veckan. Hitta nämligen par underbara näbbstövlar och ett tenarmband. Vi fick med oss en del porslin och kristallglas som vi ska ha till vårat torp. På midsommar helgen ska vi iväg igen fynda för då är det en del loppisar öppna igen.

Dagens är en vävd skjort/jacka från 50-talet fyndat hos underbara Lotta Vintage på Odenplan. Skepparsmäcken har jag haft sedan liten. Lika tillså bältet och väskan som är en turistväska i skinn från Spanien troligen Gran Canaria. Är mammas som jag fick ärva som tonåring . Älskar den! Glasögonen som är tidiga 60-tal är från Silver Tornado Vintage. Sjalen och cigarett byxorna har jag sytt. Tischan är från förra årets Rockin’Race en rock’n’ roll festival i Spanien som är super bra! Armbanden är loppisfynd.

IMG_4930 IMG_4931 IMG_4932 IMG_4933 IMG_4986

Detta vackra hantverk köpte av en dam på en marknad här uppe, Hoting Marknad. Har hon knopat ihop själv. Min morfar som är här ifrån sa det är ett same hantverk. Skinnet är så mjukt så man känner knappt man har på det. Knappen är av renhorn. Flätat med tenn.

IMG_5053 IMG_5054

Fin-fin fredag!

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 22:27, 17 jun 2017

Jag bara njuter här uppe:). Fredags prova vi på fiska nedanför huset. Men det var botten..napp. Så jag gick längst stranden beundra alla vackra violer. Som säkert hån skrattade efter mig likt Alice i Underlandet.

IMG_496309511F66-E98E-4AE4-A30D-76398BD6F1631C7ED0B0-D83A-4BBB-A035-7485860A270D

Kvällen bjöd vi päronen och fin morfar på middag. Lindas pasta Frutti Di Mare. Så himla gott! Bakade brytbröd och kanelbullar till kaffet. Tänk sådant får man inte ro med göra hemma, baka. Men älskar att baka. Att man lägger tid och knådar in kärlek i det. Tycker om lägga tanke och kärlek i dukning med. Välja porslin och glas. Plockade blommor och arrangerade små buketter,tände massa ljus.IMG_5020 698565B7-643A-4738-91C0-EB4AF2D45DAE IMG_4993 IMG_4990IMG_4992IMG_4991

Körde ICAs recept för kanelbullarna, men tog 50g jäst. Istället för 25g.  Visades vara ett bra mistag :).

Pastan är egen ihop knåpande efter mina  smaklökar. Alltid när jag lagar mat så föreställer jag smaker i munen hur saker ting kan funka ihop. Så jag har inga mått , går på kännsla:). Mycket kryddor av het chili, paprikapulver,  basilika, peppar och salt. Fin hackad chili, charlottenlök och vitlök. Två plastförpackningar av köksbärtomater. Smör, olivolja, häll i en del av pastavatten . Fisk och hönsbuljong. I med  lite honung och pressad citron och riv av yttersta av citronen. Just det vitt vin med . Låter detta koka. I med blåmusslor och räkor. Låt det puttra lite. Innan servering i med pastan rör om…och njut!

IMG_5002

IMG_5004

Mitt kära Jämtland

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 15:59, 13 jun 2017

Då började den ..den med stort S. Äntligen som jag har längtat efter mitt Havsnäs i Jämtland. Helt år har jag längtar efter åka upp hit. Som varje år:).

IMG_4888

Solen värmer mina bara ben, jag dricker mitt iskalla rena vattnet som kommer från sjön. Som sin tur kommer från bäckarna och fallen. Som kommer från bergen.

IMG_4880

Min morfar är ifrån här så vi farit upp hit så länge jag minns. Just här vi är i Havsnäs är det björntästaste området i världen . Det sa dom förr i alla fall på Animal Planet för 10 år sedan. Kanske har ändrats nu:) . Men mycket björn minns det. Men jag har inte sätt någon men min mamma har. Om hon blev lycklig, hon är nämligen björnsamlare av alla dess former. Prydnaden, mjukisdjur,tavlor, tvålar,smycken m.m.

IMG_4881 IMG_4882 IMG_4883 IMG_4885 IMG_4886 IMG_4887

Jag sov till ett, behövdes:). Hoppade i mina gummistövlar gick runt plocka sommar buketter. Och jag fann liljekonvaljer . Så nu doftar det himmelsk i huset.

IMG_4906 IMG_4904 IMG_4905 IMG_4907

Efter har spelat Kent på vinylspelaren. Ska jag ut nu ta fram trädgårdsmöblerna sitta lapa eftermiddagssolen:). Ha en fin tisdag, tills dess … ha det! IMG_4896 IMG_4897 IMG_4898

Dagens persika!

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 09:23, 9 jun 2017

Dagens look består av en siden klänning från 60-talet jag fynda på ett litet krypin på Kungsholmen. Tings från förr och nu, finner den på IG. Hon har lite blandat smått och gott second hand och vintage. Modern och gammalt :).

Kappan är också en 60-talare från favo stället Lotta Vintage ( finns på IG). Örhängena är ett Rea fynd på H&M. Det som andra inte vill ha som lägga på rea faller alltid i min smak :). Armbanden är diversa loppisfynd.

IMG_4836 IMG_4846 IMG_4841

Dagens!

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 18:31, 1 jun 2017

Idag blir det ala 60-tal! Denna turkosa darling fynda jag på Rödakorset uppe i Havnäs , Jämtland. Vita 60-tals kappan är fynd hos Marshmallow_market på IG. Väskan loppis fynd. Broschen från Lottas Vintage som du finner också på IG.

IMG_4784 IMG_4780 IMG_4786 IMG_4785  IMG_4779

IMG_4778 IMG_4776

Dagens!

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 11:49, 25 maj 2017

Vad säger ni… visst är det underbart vad moderjord ger oss nu. Älskar älskar detta. Idag svassar jag runt i stan med detta underbara fynd jag gjorde hos en av mina  favo butiker, Lotta Vintage .

IMG_4702IMG_4701 IMG_4703

Denna lilla söta sommar jacka har ett underbart print , just hur jag vill ha det. Härliga färger och med ett busigt lekfullt tryck. Från 50-talet. Jag har en förkärlek för tryck och grafiska mönster . Från förr och ny, gillar att blanda . Ser mig själv som ett Gottiblandad godis påse. Som egenföretagare med ett smal consept så finns inte riktigt kapitalet än att nå min stora dröm. Men hoppas i framtiden kunna jobba halvtid med mitt tecknande och målande. Skapa tryck för print på papper och då framförallt tyger. Så mycket ideer i denna sjukt kreativa fäegsprängda hjärna. Insperarion från förr med antingen helt tidsenliga print eller tar insperarion från förr med modern twist . Så om du har pengarna eller tryckverkstan . Sugen på samarbete så har ni en glad kreativ själ som har sjukt intresse för färg och form, print och textiler ;).

Jackan passar fint-fint med ciggisar. Nu är jag sugen sy par gråblåa och vita med som dom svarta. Bakelit armbanden är från 50-talet fynda på en marknad i Budapest. Örhängerna gåva av en vän. Väskan turist fynd i Gran Canaria. Skorna jag bar på vårat bröllop, från Swedish Hasbeens. Solglasögonen från Lindex.

IMG_4704 IMG_4705 IMG_4706 IMG_4707IMG_4699

Vi önskar er en underbar dag och helg!

Kärlek och värme!

Linda

 

Dagens

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 09:59, 24 maj 2017

Härligt att kunna få använda min fina vackra vårkappa från 60-talet jag fynda hos Marshmallow  Market finns på IG .

Ska på middag ikväll fira goa vänners bröllopsdag. Kände för klä leopradig. Klänningen är ny ifrån Lottas Vintage som ligger på Odenplan. Finner henne på IG med:). Örhängerna fyndade jag av Aggie Twigg(också på IG), tror från 60-talet. Glajorna sen 50-tal från förradetta Sivletto Enviken. Nu med det nya namnet Silver Tornado Vintage. Ligger i Enviken men du finner dem med på IG. Kragsmycket ett fynd i en låda med massa trasiga smycken som var en gåva från en kund. Gissar på är från 30-40-talet.

Efter cirka 8cm utväxt fick jag tid hos stans sötaste och bästa frissa, Retroella på söder. Så nu är man med snelugg och håret är blond och fint igen:).

IMG_4664 IMG_4666 IMG_4669 IMG_4668

 

 

En riktig Lady

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 21:33, 11 maj 2017

IMG_4538

Jag har turen i mitt jobb få jobba med alla möjliga människor och spännande karaktärer. Förutom att jag syr vardagsfint och gala blåsor till kunder. Syr jag till burleskartister med. Förra veckan blev jag klar med Lady Francescca kavaj. Hon behövde hjälp med få till den. Kragen är slags korsett design. För kunna stå upp i sin form. Jag sydde i material så den kommer inte tappa formen i armarna när hon packar ned den när hon reser runt alla världens burlesk festivaler och tillställningar. När det handlar om att sy till just burleskartister är det inte bara göra något fint. Utan det mycket med funktion att det ska tas av på spännande sätt. Man får jobba tillsammans med artisten för gå igenom dansnumrer för se vad som funkar och inte med konstruktionen. Kavajen är klar med sedan kommer hon pynta mer bling-bling ;).

IMG_4435

Detta är ett av hennes kitschiga nummer med badanka som huvudrollen i det hela. Så roligt få jobba med färgstarka personer. Ger så mycket insperation i ens skapande. Ni kan finna henne på Facebook och instagram. Nu ska hon uppträda i Berlin burleskfestival och många fler tillställningar. Lovar man fylls av värme och stort leende när man ser denna Lady uppträda. Hennes kostymer och peruker skapar hon själv. Dom är som tagna från en Tim Burton film.

IMG_4533 IMG_4534 IMG_4532 IMG_4537 IMG_4535

 

Dagens!

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 10:24, 5 maj 2017

IMG_4428Jag är dom som öppnas upp som en blomma till våren. Känner sig nyfödd och levande efter deppig lång vinter. Idag första dagen kunna ha tunna favo jackan utan med att ha kofta till.

IMG_4426

IMG_4423

Loppis fynda denna Joker tröja i våras. Min favo jacka är fylld med pins och broscher från konserter, platser och minnen. Panda broschen har hängt med länge. När jag var liten reste vi varje år till Gran Canaria med hela familjen . Jag och Lill brollan kanske inte var änglarna dygnet runt. Retades och bråkade som syskon gör ibland . En med myror i benen den andra  otroligt rastlös (det va jag). Så var det nog inte alltid så lätt flyga med oss:). Då sa mamma , om ni är duktig nu denna resa så får ni välja något från flygkatalogen. Oj, det var stort. För handla där ifrån gjorde man inte. Va bara mamma pappa som gjorde på hemresan med det viktiga taxfree måstena;).

IMG_4432

Då valde jag denna brosch , jag tyckte det var den finaste jag hade sätt. Tänk om jag fick den, då skulle jag ha den hela mitt liv. Sagt som gjort jag fick den och än idag är det min favo . En del av pengarna gick till Naturvärldsfonden när man köpte denna så det var toppen kap:).

IMG_4421

Önskar er en toppen dag och helg alla godingar !

Kärlek och värme

Linda

Egentid

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 20:38, 28 apr 2017

Något jag skulle säga jag är bra på är att finna egenåtid. Bästa jag vet om när jag känner orklös, trött och ont i kroppen . Är att ta ett låååååångt bubbelbad. Med tända ljus med goda harmoniska dofter.

Kan också hända när inget bra se på tv på kvällen så slänger jag mig ned i badet tittar på Netflix på paddan.

Nu är det fredag, mannen är inte hemm. Då är underbart passa på ge sig själv egentid. Köpt goda praliner av Liv Sandberg som jag turligen bor granne med . Hennes jobb där hon skapar dessa mästerliga smakdrömmar ligger i Hökarängen. Hon har öppet säljer sina små mästerverk på torsdag och fredagar .

Kan finna henne på nätet, fejan och instagram , Cake Art.

Nu ska jag inta badet med ett glas Prosecco. Se på en film på paddan. Önskar er fin helg och trevlig Valborg.

IMG_4380 IMG_4377 IMG_4376 IMG_4370 IMG_4371 IMG_4378

Glad påsk!

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 16:12, 15 apr 2017

Önskar er alla en fin helg med värme och kärlek. Massa gooooodis !

IMG_4225

Idag passade ypperligt med mitt fynd jag gjorde hos Aggie Twigg. Orange härlig siden klänning från 70-talet. Helt perfekt kvalité knappt använd .

Tillsammans  med smyckensätt med brosch och klipps från 50-talet,som jag fynda på Viva Las Vegas. Stor rocknroll festival i Las Vegas.

IMG_4230 IMG_4224 IMG_4222 IMG_4227 IMG_4229

Jag och ett glas rött

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 18:04, 7 apr 2017

Efter har gått i cirklar i ateljén vet inte vad jag ska göra. Förstår jag att jag inte kommer komma hem. Alla i familjen är hemma hos sig och säkert. Skönt.

Lyssnar alltid på P4,lyssnar på något inslag och från ingen stanns säger en att en lastbil åkt in i Åhlens !?!? Sedan återgår vanliga sändningen . Va sa dom!? Tänkte jag.

Mer och mer upptrappar det på infon på radion. När jag förstår allvaret sms jag min man,mina föräldrar att jag är okej .

Alla svarar med ett ”?”. Men sedan hör mamma av sig hört vad som har hänt.  Jag ringer min man som låter helt förvirrad och ingen aning vad som sker.

Jag förstår jag måste stanna i ateljén. Tuben går inte och dom uppmanar alla i gamla stan och söder får ej gå ut. Förstår att jag kan inte gå igenom Södermalm för ta mig över mot Globen. Jag är fast här. Jag får lite panik för jag vill hem till min man. Vill hem till hans varma famn, våra katter. Jag lyssnar på P1 hela tiden. Får höra hemska historier av vittnen, hur polisen uppmanar folk ta sig hem . Står med vapen , laddade för att kunna ingripa mot en misstänkt.

Jag kan bara förställd hur läger är i city. Jag sms och ringer vänner efter fått ok från familjen dom är okej. Åter igen, jag vill till min man. Min trygghet .

Jag inser jag måste komma ut handla om jag ska stanna här. Fältöversten stänger precis när jag kommer. Går till Ica vid rondellen handlar mat, frukost, tandborste, tandkräm och toapapper.

Går i Ica med radion på mobilen , har inte hörlurar måste tyvärr ha högtalarna på. En kvinna undrar vad ljudet kommer från. Jag ber om ursäkt men säger jag måste  höra vad som händer. Hon säger det är jätte obehagligt och är rädd.

Jag går med snabba steg till ateljén. Lämnar allt och kände …nä jag behöver rödvin. Går till Broms som ligger nära mig. En hovmästare tar emot mig jag frågar om det är okej bara ta ett glas. Jag fortsätter säger måste stilla nerverna . Han håller sin hand på min axel säger, självklart välkommen .

Jag berättar jag bor i Hökis kan inte ta mig hem. Han frågar vad jag sugen på. Jag säger rödvin. Han rekomendera Insoglio. Jag tar en klunk. Gott!

Sitter tar in vad som händer omkring mig. Familjer äter lugn och ro. Tror inte alla vet vad som har hänt . Servitören berättar att några turister sitter här vet inte hur dom ska ta sig till Arlanda . Deras bagage är på centralen .

Efter några minuter kommer par killar sätter bredvid mig. Dom är glada och pratar högt . Tror den ena ska gifta sig. Som skämtar ganska oförskämt över svensexan vad som kanske händer där .

Jag tar min klunk av vin, murrig -skogsbärrig smak dansar in i min mun.

Tänker på Stockholm, tänker på dom som miste sitt liv och ens anhöriga till dem. Vi måste hålla ihop och va starka nu.

Kärlek och värme

 

Aggie Twigg

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 11:03, 22 mar 2017

Den fin-fin vintage butiken Aggie Twigg, har flytt rea fram till fredag. Så så mycket vackra ting. 50% rabatt,det ni ! På allt :D!

Dom har en hel del vackra bröllopsklänningar. Jag själv passade på köpa några till mitt showroom. Det finns allt, inredning, kläder och vackra accessoare till stora som små.

Fridhemsgatan 64 i Kungsholmen. Öppet idag till fredag 12.00-19.00.

IMG_4022 IMG_4023 IMG_4024 IMG_4025

Sitter en mormor på månen

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 11:06, 18 mar 2017

IMG_3967Idag är det 2 år sedan min lilla mormor valde flyga upp till månen.

IMG_3951 IMG_3953 IMG_3954 IMG_3956

Vi ska ses hela familjen på middag hos morfar och minnas henne. Jag har en förkärlek för elefanter.  Som våran familj håller vi ihop i ur och skur. Hjälper varandra, tröstar varandra. Vi vandrar hur elefanter gör mot motgångar och äventyr.

IMG_3958

Mormor Rita älskade färg,så idag klär jag mig för mormor. Hon gillade turkos och lila. Klänningen är från Lotta Vintage som ligger vid Opdenplan. Där kan man fynda färgklickar i både nytt och gammalt. Örhängerna har jag knopat ihop. Armbanden  från olika resor. Sjalen är från Blackbord. Och skärpet är mormors :).

IMG_3959 IMG_3965 IMG_3946 IMG_3966

 

 

Vårmys med Lars Wallin

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 09:52, 17 mar 2017

IMG_3720

Va på minglet av den undebara Lars Wallins launch av hans nya porslin kollektion åt Fyrklövern , för fira våran Kronprinsessa Viktorias 40 års dag.

IMG_3897IMG_3891

Otroligt vacker serie, riktig vår kollektion! Med motiv med blommor och fjärillar. Va spännande få se Lars showroom. Se alla hans vackra kreationer. När man kom in mottogs man av en underbar blomdoft som tog en till en vacker sommaräng. Magsik blomster träd klättrades upp ur bordet där servisen var vackert uppdukat.

IMG_3708 IMG_3894

Jag min leopard vapendragerska Mrs Murphy,  blev helt förälskad av dom vackra champagneglasen som Lars hade också tagit fram. Härlig tyngd och perfekt servera champagne drinken i.

IMG_3892 IMG_3895 IMG_3896

 

Moderjord

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 09:31, 15 mar 2017

Idag börjar en ny dag av resten av mitt liv. Jag skriver mycket här om hur jag fann mig själv i Amsterdam. Jag pluggade väldigt hårt. Receptet för lyckas att han focus och energin för klara av den hårda pressen som va i utbildningen. Va att äta rätt, kondition och hälsa. Jag fick min dos av träning bara att cyckla . Så tog man sig fram var än man skulle. Även om det hagla eller regnade :).

IMG_3857 IMG_3858

(Jag och min undrbara modetecknings lärarinna, på examen dagen. )

40min till skolan ,40 min hem . Handla och iväg hälsa på vänner. Och till träningen. Det va där jag började med yoga och pilate.

IMG_3860 IMG_3861

Jag började springa interval i en fin park närheten där jag bodde.  Va magisk att följa fåglarnas parning tid när det var massa fågelkvitter och liv i trädtopparna. Att när dom byggde sina bo och till sist höra alla fågelungar kvittra efter mat. Jag hade kontakt med moderjord och mitt inre. Men så fort jag kom hem till Stockholm så tyvärr försvann denna del mer och mer. Va mer focus på finna jobb och starta upp mitt lilla verksamhet.

IMG_3862 IMG_3863

Träffar min man , blir kär och gifter mig. Han blir sjuk. Jag lägger all energi på oss . Men samtidigt ger vi varandra sådan kraft till varandra så vi känner oss övermäktiga. Att det som känns omöjligt känns möjligt. Vi klarar av allt för vår kärlek övervinner allt. Jag är tacksam för det livet jag har , kanske är inte det helt perfekta men vet ni vad. Det är ingens. Mitt liv är därför helt perfekt för mig, för jag har ett liv. Ett vackert fint liv som jag ska leva fullt ut. Som jag har alltid tänkt. Klassiker , lev var dag som den vore den sista. Varje kväll när jag lägger mig tänker jag på det postiva som hänt idag. Kan vara det lilla . Men tänka på det postiva .

2017 är det året jag ska finna till mitt inre jaget igen. Jag känner sådan kraft när jag få göra solhälsningen 20 gånger för solen som sakta smyger sig in till vardagsrummet. Träden dansar gungar utanför fönstret . Yoga musiken tar mig till en annan plats…. andas in andas ut.

Jag går hos en PT får hjälp med hur jag ska börja springa rätt. Jag har alltid sagt , jag hatar att springa . Men avundas dom som gör det. Ser så skönt ut när man uppnått att kunna gå ut springa utan flåsa som attans ,utan nästan flyger fram. Så jag utmanar mig själv. Ska börja springa få upp min kondition. För den är inte den bästa nu. Jag tänker på vad jag äter. Och njuter av varje tugga jag får äta. Tänker på vad råvarorna kommer ifrån. Tackar moderjord för det.

IMG_2010

Jag ser min katter, jag känner hur dom talar till mig. Jag känner hur träden , marken ge mig kontakt. Jag känenr hur jag mer och mer får kontakt med mitt inre igen. Sådana härlig kännsla .

Idag gjorde jag en härlig syrlig kvarg mix. Mixade ned frystahallon och jordgubbar med mandlar. Liten droppe honung. Sedan rör om med 3 stora matskedar kvarg.

Så gott!

Jag väger inte mig så ofta men förstår jag gått upp väldigt mycket när inget passar på mig från garderoben. Jag älskar mina vintage Darlings. 172 lång och trivs bra när jag väger där runt 75kilo. Men det va länge sedan nu:). När jag testade mitt BMI ville den jag ska väga mindre runt 65kilo. Men det va galet litet kände jag. Så jag har målet nu att gå ned 10 kilo till sommaren för komma till den vikten jag trivs och mår bra i.  För uppnå en utmaning jag alldrig trodde skulle göra. Vad det är, får ni reda på lite framöver ;).

Ha en underbar dag!

Mitt i vimlet på Mello

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 19:54, 11 mar 2017

IMG_3739

Förra helgen var magisk på alla sätt. Sedan som liten satt jag med min familj och kommenterade just vad alla hade på sig på mello. Sa , att jag kan göra bättre osv :).

Så när man får frågan av en stjärnstylist om jag vill designa en klänning till själva programledaren för Mello Clara Henry. Kan man inte säga nej !
Varit en super rolig resa. Planerade av denna klänning började redan vintras förra året. Clara varit en super härlig rolig tjej jobba med. Alltid lika roligt när hon skulle komma på provning.
Vi valde ett tyg som var ovanlig i sin utformning. Strechig material som var vinrött/lila i botten med blått skimmer i. Som jag alltid säger till mina kunder, allt som ser enkelt ut i design modell . Är jätte svårt att utföra. Stilrent behöver inte betyda enkelt sömnad . Tvärt om!
Denna är skapad med drapering och många delar i klänningen klippt ut på 45 graders vinkel eller också kallas Bias cut.
Det som gör att det blir ett vackert fall i tyger så man kan svepa om ett ganska stor stycke runt kroppen.
Som på denna klänning så är framdelen ett enda stycke som sträcker sig runt till mitt bak . Lika dant med det lilla släpet man inte fick se så mycket blir det ett vackert fall.

38556FC1-79A1-4EB4-9F29-18EA62B0DA81 IMG_3656

Jag och en av mina assistent tog oss till Linköping för närvara till andra chansen avsnittet . För se till att allt med klänning var perfekt efter genrep och klura ut allt detta med alla mikrofondosorna som skulle hänga på den.
Vi passa på se på själva programmet live ,det var super kul! Så roligt härlig stämning :D.

IMG_3599 C8DE1CB9-8582-4B6E-9181-D21002672CA52EA9F408-993F-43BD-BCC5-EA521E7F1003 IMG_3604 97CCCCC9-9D72-4325-B8FE-A43598211A7DIMG_3732

Efter var det efterfesten med alla deltagare och pressfolket. Vi dansa natten lång till både gamla och nya schlager dängor. Dela några ord med utvalda i schlager eliten .

F69962E8-5158-4553-8805-6821F375DE88IMG_3628

Bästa teamet, super duktiga å gulliga stylisten Isabelle Håwi och undrbara Clara Henry . Sådan fröjd fått jobba med dessa tjejer . IMG_3629 IMG_3632
Som jag blev så glad när min favorit Boris gick vidare. Så himla trevlig kille det där. Jag håller mina tummar för han vinner ikväll, man blir då glad av hans låt :D.

IMG_374397026628-6C2B-4826-A095-48874C56093A

Festen höll på till småtimmarna innan vi gick till hotellet snackade jag lite med några av killarna av Top Cats. Pratade om när jag gjorde intervju på en Finlands båt för massa år sedan.Den intervjun kanske ni skulle gilla läsa. Det blev en mycket öppen intervju med många skratt :D.

015A65AE-DD3A-48D6-A6B9-FAEF92740ED1

Ikväll är det jag mannen och min systerson som ska bulla upp med grönsaker och dipp. Vi ska sjunga dansa och ha kul. Önskar er alla en trevligt Mello kväll!!

Nu KÖR Viiiiiiiio!!

B O Y No4

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 19:35, 9 mar 2017

IMG_3709

Igår var jag och min tvilling själ cracy-cat-lady-patner-in-crime Mrs Murphy på våran kära vän, Fredrik Robertssons launch för sitt modemagasin, B O Y.
Vare nummer är det ett event, man vet aldrig vad det bjuds på. Sist jag va på Fredriks mingel för No2 var det tatuerare på plats om man var sugen på en spontan gaddning. Och omslagspojkarna för det nummer var på plats. Det var mina favo design duo Viktor & Rolf. Den kvällen kommer jag alltid minnas. Stort få växla några ord med ens mode ikonerna.
Men nu var det No 4 det var mingel på Mr French vid Skeppsbron.
Bjöds på bubbel och kändistätt mingel.

IMG_3703

IMG_3710

Tidningens syfte är fantastisk, nämligen alla pengar går till Regnbågsfonden. Så för 150kr går 100% till fonden du får en magisk mode magasin. Där alla dom som har medverkat i den, har gjort det för att stödja insamlingen.

Du kan få dit senaste ex eller någon av dom andra på: http://boymagazine.se/v2/shop/
Om Regnbågsfonden kan ni läsa mer på :

http://malarpaviljongen.se/regnbagsfonden/

Dagens, Marimekko

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 10:50, 3 mar 2017

IMG_3525

Lite friskare lite bättre idag. Men denna förkylning alltså ..snörvel,snörvel. Men då var jag sugen på pigga upp mig med en av mina favorit designer, Marimekko.

Det är endå fredag ;)! Från min favo vintage/secondhand butik Marshmallow Electra . Hos henne kan man finna färgglada härliga mönster. Allt ifrån 50-90tal . Hon är en baddare finna Marimekko och färglada härliga baddräkter. Jag älskar min trokå kjol och jordgubb tischa från just Marimekko. Tisammans med en läderväska som jag fann från henne med. Älskar färg kombon med denna senapsgula, turkosa med pastellrosa. Hitta henne på Instagram på @marshmallow_market. Hemsidan:  marshmallowelectra.com Så mycket mums mums!

IMG_3516 IMG_3518 IMG_3520 IMG_3524

Ett av mina fynd när jag var i Paris, pärlbroderade örhängen.  IMG_3526

Ta från dom sjuka

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

 • Publicerad 13:43, 1 mar 2017

Ursäkta mitt språk nu….

Usch fy FAN rent utsagt vad arg och ledsen jag blir när man hör på nyheterna i morse om mamman och sina söner som blev dömda till fängelse 2-3 år idag . Dom som har lurat till sig bidrag på 9 miljoner kronor (kan röra sig om 14 miljoner ) av försäkringskassan!!!
I bidrag och assistans hjälp för en av sina söner. En av dem har då lurat att den var handikappad va behov av hjälp med att äta och sköta sin hygien.
Den respektlösa handlingen där då dom assistenterna blir kränkt att utfört jobb där dom tror mannen kunde inte göra något . Dom har bytt blöjor , borstat hans tänder osv.

Hur jedrans kan man ha det samvetet undrar jag då!? Ni alla som utnyttjar systemet för dom som behöver hjälp och stöd. Det är ni som gör att det blir så mycket svårare för dem som verkligen behöver det.
Nu är detta inte ett inlägg om nöje eller burlesk utan nu blir jag mer personlig. För bli hörd och hoppas kanske nå ut till någon Biståndsbedömare eller politiker där ute .

Jag och min man KÄMPAT. Kämpat att klara av det som kallas vardag. ansökt att få stöd hjälp med vardagssysslor .Fyllt i papper, besök läkare att få utlåtande och intyg.
Men när alla dessa papper som dessa papper fixade . Men nej, då är det ÄNNU fler papper! Vi har överklagat men blivit nekad . Dom kör slut på ens energi och tålamod. Tillslut … ger man upp. Säkert precis som dom vill.

Hur har denna mamma lyckas lura till sig 9 miljoner kronor !?!

Vi sökte om hjälp för jag kan inte ta ansvar för allt hemma. Jag jobbar hela dagarna. Har atros och har skov som gör att jag inte kan utföra för tunga saker. Min man har då som kanske vissa av er redan känner till svår MS. Har väldigt svårt utföra vardagliga saker .
Läkare har sagt att vi borde få hjälp med vardagssysslor . Men Biståndsbedömare nekade för anser i och med jag är hans fru ska jag klara av själv att städa , tvätta , laga mat , allt .
Vi ansökte då enbart få hjälp med städning och ev tvätta .
Men nej …
Egentligen, ni i samma situation, ni vet att det handlar också så mycket mer än att få hjälp i pengar eller assistans. Det är så mycket mer mental belastning av energi som går åt att bara acceptera denna situation. Att se den man älskar mest över allt annat på denna jord blir bara sämre och sämre. Man kan inget göra, varje dag motgångar och hinder, tiden energin lösa problem som uppstår för ens hälsa hindrar.

För hur belsebum politiker ni som jobbar i dessa assistanser! Usch ni ska bara veta hur vi kämpar för våran vardag att funka. Jag vet det är många där ute som i samma situation kanske till och med svårare som blir nekade till att få hjälp.

Jag är tacksam att jag har mitt jobb att ha något att få energi ifrån.
Älskar mina kunder och mitt jobb. Så mäktigt vad jag får göra och uppleva i och med mitt jobb.

Men sedan kommer allt annat, vi försöker dela upp sysslorna men det gör så ont se när ens älskade ligger helt utslagen för han lagade middagen efter han varit på rehabiliteringen hela dagen. För göra en fin gest att maten står på bordet när jag kommer hem efter en hel dag jobbande.
Hur mycket ska man kämpa för få sin sak rätt? Min man är verkligen en kämpe, han ger inte upp. Han fått hjälp med saker som en annan kanske i samma tillstånd inte fått. Just för han orkar (knappt) kämpa med alla jävla papper, formulär och läkarbesök för få rätt till saker och ting som hjälper han och sin sjukdom.

Vi pratar ofta om hur säker många ger upp för man orkar inte. Det klassiska man säger : man måste vara frisk för vara sjuk.

Denna mamma och sina två äldre söner och alla ni andra som utnyttjar systemet för dom sjuka. Från att ha fejkade handikappstillstånd OCH parkera på handikappsrutorna samt lura till sig miljoner .
Fy på er, ni borde skämmas !!

Punkt!

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.