Linda Lindgren

Stockholms egna Marilyn Monroe. Glamor-rock-vintage-skräddare och designer. Delar med sig av sin kärlek för burlesk samt tonerna och modet från 1900-talets första hälft. Låter sig inte hindras av att skriva om det hon älskar på grund av sin svåra dyslexi.

Miss Li

 • Publicerad 11:25, 24 jan 2017

IMG_2844

I lördags kunde man se min look jag designa och skapade till Miss Li. På P3 Guldgalan på SVT 1. När hon framförde sin nya singel , Aqualung.

Jobba med henne var super kul och hon har otrolig kreativ hjärna med många idéer. En ära för mig fått skapa åt henne ! Otrolig insperarande varelse!

Va en trenchcoat inspererad kappa och par vida byxor. Med raglanärm och formade kaxiga axlar. Sytt av ett vacker blå polyester dusches.  Headlinen av detta plagg var armarna som var rynkade och draperad fram.

IMG_2712 IMG_2713 IMG_2714 IMG_2717

Svettas glitter!

 • Publicerad 12:39, 21 jan 2017

IMG_2785

I går var jag på mitt första träningspass med glamour drottningen, Mrs Murphy. Vi träna med klackar, Jo serdu! Inge måste men för få ut det där lilla extra utav det kan man bära strumpebandshållare eller korsett eller som jag hade korslett.
Mrs Murphy står för Women Power. Och att du som kvinna bejaka din inre skönhet och om man vill klä upp sig för ens egna skull och inte för en annans. Stolt för sin kropp! Den faboulus feministen.
Att vara feminist kan visas och utrycka i olika former och förpackningar. Detta är ett utav dem. Jag relaterar till detta mycket. Att varför ska inte jag få sminka fixa lite extra tid med håret. Och ha korsett och klackar. För jag trivs med det. Utan att bli definierad som ett sexoffer eller objekt. Varför måste i vissa yrken ska kvinnan efterlikna mannens dresscode för bli accepterad? Varför ska inte jag som kvinna få klä mig på det sättet som jag trivs med?
Ni kan läsa mer om Mrs Murphy vad hon står för och försöker förmedla.
På hemsidan , https://thefabcoach.com/

IMG_2784

Jag har en liknade bakgrundshistoria som Mrs Murphy . Där man söker sig till något för klara av en kris. När
jag stötte på henne för första gången var det en sådan härlig bekräftelse att det finns fler som mig. Många är vi också.
Detta pass så ler man hela vägen igenom passet. Vilken vanlig träning pass som helst. Men skillnaden är att du istället för hantlar och andra träningsredskap . Byter ut till boa och en stol. Och då istället för träningsskor är det klackar :). När
jag står där framför spegeln gör mina övningar så gillar jag henne där med dom blåa hotpantsen mer och mer. Dvs jag börjar acceptera hur jag ser ut och min kropp:). Jag har gått upp 17 kilo efter min man blev sjuk. Har inte orkar bry mig så mycket vad jag stoppar i mig och träning. Men efter detta pass är jag peppad att börja ta tag i min träning, kom i form och bättra min hälsa.

IMG_2780

Min look var par blåa glittriga hotpants.
Korslett från 50-talet tillsammans med avklippta stickade strumpbyxor. Och ett vanligt linne. Ett par svarta normal bekväma klackskor.

Hon säger man ska svetta glitter efter detta pass . Och det gör man :). Imorgon är det en prova på pass på Studiefrämjande. Ta på dig din look du känner dig bekväm i och klackar . Så får du uppleva en träning utöver det vanliga. Lovar du kommer skratta du kommer känna dig både stark i själen och kroppen efter detta pass.

IMG_2783

Läs mer om Mrs Murphys Glamout pass . Om hennes filosofi och andra kurser hon har utöver detta på hemsidan: thefabcoach.com.
Instagram: thefabcoach
Facebook: TheFabCoach

Klädbeskrivning:
Klä dig i något som du känner dig lite extra sassy i och som visar those lovely curvs of yours, d.v.s inget bylsigt. Vi uppmuntrar även att träna i klackar om du känner dig bekväm i det, dock en rätt modest klack på max ca 5-7 cm. Korselett, strumpebandshållare, nätstrumpor och paljettpannband always help you to bring out the FAB in you (men är inget måste).

PROVA-PÅ
Söndag 22 jan
kl 14:45
Studiefrämjandet – Bryggarhuset
Gratis – ingen föranmälan krävs

http://www.studieframjandet.se/Kurs/stockholm/Öppet-hus-prova-på-sön-22-1-10-17/587501/

Studiefrämjande:
ONSDAGAR: 1,5 h
60 min träning
30 min stretch
start: 8 feb
anmälan: http://www.studieframjandet.se/Kurs/stockholm/Mrs-Murphy-s-Woman-Power-Glamour/582449/
6 ggr = 1.350:-

Dancing Queen :
FREDAGAR: 1 h
60 min träning
start: 20 jan
anmälan: http://www.studiodq.com/se/boka-9751077
8 ggr = 1.200:-
alt Drop-In : 250:- / klass

 

Modekonst

 • Publicerad 18:23, 19 jan 2017

I veckan fick jag äran att jobba med ett mäktigt plagg. Mycket mäktigt jag får göra men denna är väldigt speciell för mig. En kund ville jag skulle sy in och fixa hans kostym så den sitter som en smäck när han ska till Paris Fashion week nu till helgen. När jag fick se detta plagg blev jag mållös när jag förstod vad jag höll i mina händer. Ett verk av Scooter LaForge. Han är en modekonstnär kan man säga. Framför allt konstnär .Känd för sina verk som är nästan som klotter med kännslor,uttryck och figurer. Hans nich är att han målar på fördiguppsydda märkeskläder och väskor bl.a. Hur häftigt som helst få se detta på så nära håll. Se penseldragen och alla detaljer i målningen.

IMG_2681IMG_2684 IMG_2685 IMG_2689 IMG_2691 IMG_2690

IMG_2692 IMG_2693

Jerringpriset

 • Publicerad 09:24, 18 jan 2017

I går morse när jag var på väg till jobbet inhandlade jag alla  dagstidningar. För se om det var några bilder på Sarah Sjöström. Varför ? Jo för nämligen hade jag sytt hennes klänning till Idrottsgalan.

Hon var verkligen topp-noch! Så snygg hela looken. Den grymma sminkösen Linda Hallberg hade gjorde sotiga snygga ögon. Mycket vackert till Sarahs silvriga hår.

Med klänningen blev det riktigt snyggt. Jag jobbade dygnet runt i 5 hela dagar . Tog 60 timmar totalt . Som en 1,5 arbetsvecka( ja jag jobbade lite för många timmar på ett dygn ). Mycket va handdraperad och handsytt på dockan . Dekorerade pärldetaljer från 30-talet.

Då när jag öppnade alla tidningar var det bilder på Sarah , så glad. Och framför allt så så glad för Sarah hon fick pris för Årets Kvinnliga Idrottare.

På radion igår hörde man ständigt om fook tyckte det var fel vinnare av Jerringpriset. Absolut jag var en av dem som också ville se Sarah som vinnare. Inte bara för hon är en kär kund. Men just att jag tycker hon är en heltklart en vinnare.

Men jag tycker det fult och elakt att säga den sporten som Peder Fredricson utför inte är en sport. Jag kan inte så mycket om hästsporten men förstår endå att det krävs otroligt presentation och träning för kunna fullfölja denna sport.

Tänk själv, det handla om att ha en djup relation kontakt med ett stort eget drivet djur. Att få den att göra och lita på en att utföra saker. När Peder förklarade kännslan innan han och hästen går in för att tävla att han kan känna sin häst puls och värme.

Samt du måste själv hålla god kondition och styrka för att klara av att sitta på en hästrygg och hänga med i hopp osv.

En golfklubba  eller ett tennisracket har inge liv eller egen vilja. En häst är en levande varelse och att få en så nära kontakt med den och träna samt få förtroendet sinns i mellan . Det är magiskt kan jag tänka mig som Peder själv uttryckte sig.

Till er kan krankar på att hästsport är ingen sport. Sätt er själv på en hästrygg och försök utöva att den ska hoppa högt och styra den åt det hållet du vill den ska gå. Så kommer du nog känna en inte rädsla och frustration samt framför allt träsmak i röva;) .

IMG_2621

In i det sista, små detaljer fix:). IMG_2630IMG_2587IMG_2596IMG_2635

The lady blommar ut i maj

 • Publicerad 13:26, 12 jan 2017

IMG_2547

Årets majblomma kommer bli så söt! Röd i botten med svarta prickar och en guld pärla i mitten. Denna ser jag mycket fram emot ❤️!

Just mönstret med svarta prickar på röd botten  är ett poppis textil mönster på ny producerade rockabilly kläder. Och nyckelpigan förekom mycket i saker och ting från 50-talet. Smycken, leksaker och inredning m.m.

IMG_2550

IMG_2557 IMG_2551 IMG_2552 IMG_2554IMG_2553IMG_2555 IMG_2556

Dagens look

 • Publicerad 10:54, 11 jan 2017

På väg mot jobbet. Folk suckar omkring mig för tåget står stilla. Medans jag känner, men vad bra då kan jag passa på slänga in ett inlägg här :D.

Sjömanshatten har jag haft så länge jag minns. Va bland utkläddningslådan vi hade som små. Jag bar smokingbyxor tror från 30-talet. T-shirten köptes för  stödja  en insamling till Regnbågsfonden för två årsedan.  Jackan flera år gamla säkert 20 år gammal från H&M :). Näshalsduken sytt själv. Stövlarna är fynda på loppis.

40686E3F-4C79-4600-8D7E-65A70E8708AD

God jul … igen!

 • Publicerad 11:17, 4 jan 2017

Det tog sin lilla tid och framför allt kom den försent. Min efterlängtad jultröja. Meningen var att ha den vid jul för året:). Men något måste hänt under resan från USA,kanske fastnade den i tullen eller något . För i förrgår kom den.

Men då har jag jultröjan inköpt klar inför detta år i alla fall ;). Via Facebook var det en annons om detta förtag som trycket dessa. Jag är ett stort Absolutely fabulous-fan så denna var ett måste. Tröjan kostade 350kr men sedan portot blev den genast dyrare , slutnotan hamnade på lite över 400kr. Såg nu dom har t-shirts med samma tryck men utan julkänslan då:).  Men en dag som denna när snönen ligger som ett täcke igen över Stockholm, passar det ha denna :D. Så god jul igen då ;)!

Tröjan är ifrån Viralstyle.com

IMG_2296 IMG_2298 IMG_2300

 

Då kör vi!

 • Publicerad 12:46, 3 jan 2017

Första riktiga arbetsdagen efter lite juledighet. Så kör vi! Massa spännande på arbetsbordet. January är gala månad . Har klienter till Idrottsgalan , Sarah Sjöström. P3 Guldgalan, Miss Li. En klinet som ska göra rödamattan på Paris Fashionweek, Fredrik Robertsson. Och sedan ett hemligt projekt ;) hihi!

IMG_2258

Jag lovar…

 • Publicerad 12:24, 2 jan 2017

…att bära mer långklänningar och kjolar 2017.

IMG_2041 IMG_2042 IMG_2044 IMG_2045 IMG_2046 IMG_2047 IMG_2048

Gott nytt år!

 • Publicerad 23:17, 31 dec 2016

Kära läsare och följare ! Tack för detta år. Jag önskar och hoppas på ett frisk och sunt år. Att min man finner sin rätta bromsmedecin. Vi tillsammans får leva ett sunt och friskr liv.

Att man får inte glömma att man har bara ett liv. Och det ska levas ut:).

Vi har myst med att ätit ostron, första gången köper hem för att  äta. Vi älskar det, äter det ofta när man går ut äter. Sedan annan favorit hummer i ugnen med vitlökssmör och örter. Mmmmmm!

Pausa med bubbel och bingo spel. När tredje spelet är slut kör vi på varmrättern som va entecote, klyftpotatis och egen gjord krydd smör :) .

Nu laddar vi inför tolvslaget, katterna bär fin flugorna som jag har sytt. Siv den svarta bär en i samma tyg som min mystrikåklänning jag sydde ihop på 20 min igår. Nisse bär en Star Wars fluga kvällen till äran. Min fina underbara man har fina pyjamasen han fick i julklapp och tjusig näsduk i bröstfickan.

Familjen Lindgren önskar er alla ett fint nyår!

7059AE58-3BDD-425A-9D30-6E9365D2F744IMG_2084 IMG_2098 IMG_2091IMG_2149 IMG_2147 IMG_2118 IMG_2112IMG_2178 IMG_2172 IMG_2165 IMG_2148

God fortsättning

 • Publicerad 19:50, 25 dec 2016

IMG_1909

Hoppas ni fick en fin och mysig jul. I år valde vi vara hemma själva med kissarna. Annars är det som dom flesta har det fara hit och dit för hinna önska alla familje medlemmar god jul. Och vara hos någon av ens föräldrar på kvällen . Göra alla dessa traditioner  som gäller för just den familjen :).

Barn som klättrar på väggarna, Kalle får man ABSOLUT inte missa. Paket öppning innan eller efter maten osv osv . Det är inge fel med det men just i år ville vara själva. Varit tyst här denna vecka på bloggen men det har sina anledningar. Daniel fick åka in akut igen. Skov på G med MS;en. Han blev sänd vidare och inlagd på rehab som en gång tidigare. Va lite frågetecken om han skulle få komma hem vid jul. Men det fick han av min glädje . Så jag ville förbereda allt inför hans hemkomst. Maten,fix med lägenheten,stor städa, stor handla, lägga in sillen, baka julbröd, systemet och julklappar.

Tog lite i taget så ingen stress, med matlagningen njöt jag av det. Det här var första gången jag själv skulle fixa allt. Annars så har man ätit julmat hos någon av våra päron. Jätte roligt leta efter recept som ska bidra våran egna jul. Skapa våra egna traditioner. Hitta jätte god recept på köttbullar av go härliga mys Ernst. Smidigt som du gör i ugnen.

IMG_1834

La in en sill efter recept och en på egen tycke och smak.

Chili och ingefära sill: Sill med asiatisk sting .

Först gör du som det står på en minut sillens burk, själva grund inläggningen. Men också en matsked honung. Sedan sköljde jag sillarna skar dem 2 cm tjocka bitar. I glasbruken varvade med sillbitarna och mina strimlade röd och gul chili, purjolök,ingefära, citron, rödpeppar och sesamfrön. Min man som vanligtvis inte tycker om sill åt av denna två portioner :).

IMG_1840

Basilika och dill sillen : fräsch god och med medelhavs toner.

IMG_1839

 

IMG_1917 IMG_1918

Tog det som sagt lugnt, låg i soffan lyssna på jul vinyl skivor. Hade hela dagen pyjamas . Jag sydde mysig trikå klänning av ett Star Wars tyg :). Öppna sista luckan av min fina Mumin adventskalender . Man fick små fina figurer från Mumindalen för var dag.

IMG_1788IMG_1783 IMG_1782 IMG_1778 IMG_1780

Vi åt gröt till lunch och sedan griljerade jag skinkan och baka jul knäckebröd.

IMG_1808IMG_1843IMG_1800IMG_1814

Sedan var det Kalle. Vi slumra till i soffan vaknade lagom när det var slut :). Då åt vi alla kalla rätter efter Evards Bloms ordning . Sill -kall fisk-kall kött.

Ställdes skinkan på balkongen för svalna efter jag hade grilgerat den. Tänkte jag inte på vilddjuret våran nya lilla stjärna i familjen,Nisse. Så när skinkan skulle skäras upp hade någon varit nafsat på den:). IMG_1827IMG_1830IMG_1829

Efter dom kalla rätterna kom Tomten;). Fina julklappar blev det. Det var en chockad och förvånad man som öppna dörren. Jag hann inte träffa tomten för jag vara nere i grovsopprummet skulle slänga glasflaskorna :).

IMG_0534

Sedan var det varma rätter med mammas Janssons, Ernst köttbullarna, olika slags korvar m.m.

IMG_1884

Sista vi gjorde va kolla på Päron till farsa firar Jul. Med julgodis gott från vänner familj som har gjort själv. Med rosa Cava ..mmmmmums.

IMG_1893IMG_1896

Mycket trevlig mysig jul. Ser fram emot nästa. Idag är det soffhäng igen med julmini bord. Just nu, har tagit fram ost oc korv brickan. Ska se på SVT om Sven Bertil Taube.

Önskar er alla en fortsatt trevlig julhelg. Från The Lindgrens

IMG_1901

 

Blåjeans och paljetter

 • Publicerad 21:08, 18 dec 2016

Mitten av 90-talet gick jag i högstadiet. En viktig tid där allt handla om att passa in. Under denna period var jag sökande efter vem jag va. Jag testade många stilar men slutade alltid lika dant. Att jag fann min egna stil i stilen. Det där var lite kännsligt för vissa. För människan vill helst  katogorisera en i ett fack, få ordning.

Du till hör där okej då gillar du det där, vill göra sådant osv.  En stil jag hade  eller mer livstil med musiken som focus var indipoppare men jag var någon slags punk/ rockare/ indie filur i min stil:).

Det var jag och mitt tjej gäng där alla var som små kopier av varandra. Jag var den som istället ha en popfrilla hade rakat av allt hår. Sminka mig hårt runt ögonen. Hade något mellan 60-70tals kläder. Kombinera mina fynd från UFF . Om du inte vet vad det är så var detta innan myrorna, stadsmission, boyond retro alla andra trendiga vintage/ second hand butiker :).

Jag bar tok utsvängda byxor, skjorta, slips, sleepover. Och ibland samets kavaj. Påminner silen som sångaren i Pulp, Jarvis. Paljetter under ögonen , för så hade Henrik sångaren i Broder Daniel. Mina vänner som var mer riktiga Indiepoppare bar mini kort svarta kjolar, svarta strumpbyxor, sneakers helst Puma. Tajta skjortor kan vara i pojeyser från 70-talet. Popp frillor som liknar som  Beatles hade.

Vi gick på Mc Donken åt fiskburgaren, hängde i stan. Fika på söder, rökte Marbero light ( jag rökte röda Prince ). I 10 pack! Yeas d fanns för serni, minne blott nu;). Drack folköl var på hemmafesten hitta på sattyg. Vi var unga, fria och drömmare. En stor sak i våra liv var musiken, vi gick på spelningar. Man hängde på Mega store ( tror den hete så) stor skivbutik som låg i plattan. Där spelade banden/ artisterna när en ny skiva hade släppt. Man köade att få autograf. Det var stort! Minne hur jag med darrade ben skulle få PULPs autografer. Dom var så coola!

Det fanns mer klubbar då som man kunde gå på för se just spelningar av sina idoler. En låg vid Sankt Eriksplan. Där såg man Broder Daniel, Bob Hund mdf.

Minns när just Broder Daniel skulle spela. En kompis kompis var Henriks (låt oss såga) tjej  . Hon var så snygg, epiks och magisk minns jag att jag tyckte. Hon var så cool tyckte man då. Vet inte hur det gick till men vi fick komma in back stage med bandet. Hänga ,dricka lite öl och snacka:). Denna tid då Håkan Hellström var med i Broder Daniel;).

Vi var så besatta i Henrik., så en gång … nu kommer det pinsamma . Skämskudden ! Detta var tiden man hade telefonkatalog. Vi leta fram hans namn och fann adressen. Vi fick snille idéen att låt oss ta oss dit och knacka på. Det var lång att ta sig dit. Vi åkte pendeln, tunnelbanan, gick en bit. Detta var då inte så genomtänkt av oss, dvs att när vi står där 5 indiepop tjejer utanför Henrik , Henrik från Broder Daniel. Vackra underbara Henriks dörr. Stirrande på dörren , tysta. Ingen gör något . Inser vi till slut att hur jävla dum idee detta va. Vad tänkte vi. Vi ringer på.. och sedan!?

Så vi åkte hem skamset sa inte ett ord till varandra på resan hem.

Kent var ett band som låg grunden av högstadiet. När första albumet kom tog man sångerna djupt i hjärtat. Det var så poetisk, och som en sökande tonåring talade texten till en. Man grät, drömde och njöt. Härligt sommar minne , så där underbart Sverige romantisk. När jag och mitt tjejgäng var hemma hos en av tjejena ute på landet. Hon var ensamma hemma så vi drack öl, massa folköl:). Vi sprang ut på ängarna med 3,5 i handen. Sen sommar kväll som blev morgon. Hur solen värmer en och daggen ligger över fälten. Vi dansa runt bland gräset, ängarna. Sjöng högt låtarna från Kents album. Blåjeans , Är jag en aoustronat sjöng man högt. Vi skrattade, vi var unga och vilda. Vi levde .

Så när jag var då på min sista spelningarna av Kent i torsdags. Var alla dessa minnen som svepte framför mig i mina tankar. Dofterna, smakerna. Vissa låtar fick mig gråta , vissa att le och dansa. Vet att det var en del som tyckte det var synd att dom inte just spelade deras första hits. Men jag tyckte det inte gjorde något. Det skulle inte passa in i det upplägget dom hade gjort med alla andra låtar. Var mycket vacker spelning. Genomtänkt. Med denna stora skräm med så himla vacker bildspel. Som vi var i en video. Vacker scenografi med ljussättningen och hur dom var uppställde på scenen. Ljuset var lagt på dem underifrån så det påminner om något tysk-industriellt-zynt vidieo. Ljuder var fantastiskt. Det var magiskt och episkt mycket mycket vackert.

Jag har bara att säga … Tack KENT.

IMG_1540IMG_1538IMG_1537

Säger bara ..KENT!!

 • Publicerad 22:03, 17 dec 2016

Detta inlägg var menat lägga ut i torsdags , jag trodde jag hade klickat på knappen ”pubblisera ” . Men ej:). Så jag lägger ut detta nu och imorn ska jag skriva det personliga med min kärlek för Kent . Och min upplevelse och tycket över min sista Kent spelning . Minnen från min naiva tonårstid då allt handlade om musik, folköl, fynden från UFF och ens vänner. Kärlek och sorg. En panna för två på Café String. Drömmar .En Broder Daniel spelning och pinsamheter apropå Broder Daniel. Röda Prince 10 pack.

Önskar er en fin lördag afton så höres vi imorgon ;)!

Torsdag 15 december 2016 :

På väg mot Globen och Tele2 Arenan. Mitt tonårshjärta hoppar upp och ned och  har tok pirr inför denna spelning . Hallå Kent ! Så glad jag fått biljetter dit:D. Födelsedags present av mannen:).

Ska ha tok skoj med en av mina bästa vänner sedan just tonåren . Det var vi som emo indiepoppare som lyssna på Kent, Suede , Broder Daniel med flera :).

Dagens svid inspererad av Kents Singel, Egoist.

IMG_1370C2E63CA2-E211-4390-9CCB-229A973BE722 9795F15C-1451-43BF-9FAC-9927EA578B94

Ull Kappan från 40-talet. Ull kavajen fynd från Fiffis Vintage. Smoking byxan plus vöst från 30-40-talet. Blusen 40-talet. Rosen från Glitter. Krag broschen från 30-talet . Keps Dickies . Skorna (tror) Din Sko .

 

Tomten bor i Huddinge

 • Publicerad 19:43, 13 dec 2016

Hade super fin helg i Sigtuna på vintage marknaden,VinterVintage . Träffa ev nya kunder, stammisar, vänner och kollegor . Mamma och jag hade mysigt på våran övernattning i det gamla häktet. Drack prosecco och titta på Så mycket bättre på rummet :).

Hotellet som sakt är ett gammal häkte är ombyggt och riktigt fräsch och fint. Frukosten var jätte bra. Dom har julbord i slottet där med, lite nyfiken på det:). Kanske blir årets julbord :).

Jag lovade bilder på mina pärons fina hus. Där barnen tror att Tomten bor :). Här ser ni det fina huset som borde ha vunnit på kanal5 program Julkampen .

 

IMG_1191IMG_1193 IMG_1195 IMG_1197IMG_1198 IMG_1202IMG_1204 IMG_1205 IMG_1208 IMG_1209IMG_1203

Vintervintage

 • Publicerad 18:47, 9 dec 2016

Nu sitter jag på pendeln till mitt kära barndomshem i Huddinge. Ikväll firar vi Lill julen för samtliga familjemedlemmar firar Jul åt olika håll.

Föresten vet ni att mina föräldrar var med Julkampen på kanal 5 :)?! Dom var med första avsnittet, det var många som ville att dom skulle få vinna.

Pappa klär deras hus fantastisk vackert. Välutänkt, klassik och traditionellt. Ska lägga upp bilder i ett kommande inlägg så får ni se hur fint det är.

IMG_1178

Jag haft nu riktigt tomteverkstad i min atelje denna vecka. Gjort massa små vackra ting till ha och sälja på Vintage och jul marknaden i Signtuna vid Werngarn slott. Jag och min kreativa mor ska stå och sälja våra vackra egen knåpade ting. Blir super mysigt!

trim.B2EC878D-579D-4C09-B18C-1121A9469806

Imorn lördag och på söndag 10.00-16.00 Ha med dig  kontant men vissa säljare som jag har swish eller izettle .

Kommer runt 25 super bra säljare, dom bästa vintage butikerna, hantverkare osv. Mer info på denna event på Facebook.

https://www.facebook.com/events/https://www.facebook.com/events/1134962703249118/??ti=ia

IMG_1157

Hattifnatt!

 • Publicerad 13:33, 7 dec 2016

IMG_1103

Tror ingen kunnat undgå att jag älskar hattar:). Denna fina fick jag av en dam när jag hade min butik och atelje på Kungsholmen. Köpte några fina välbevarade hattar som hennes mamma hade burit i sina orginallådor. Jag pimpar alltid upp mina turban hattar med en bling-bling brosch för ge den där lilla extra tuschen. Just denna brosch var en trasig strass brosch från 50-talet. Jag limmade dit en Swarovski döskalle .

I kväll är det mitt hemliga hattsällskap, Hattfikat. Vi ses ett gäng goa ,härliga och så inspirerade kvinnor. Från olika yrken och livstil. Vi go-fikar och babblar bubblar eller har workshop. Och man måste bära hatt till varje fika.

Jag är TOK beronde av en sälj sida på Facebook där säljs 40-70 tals textiler. Perfekt i mitt skapande hur för jag älslar att jobba med gammalt vintage material . Det gör så att det blir personligt och unikt till kund .

IMG_1128

Hitta detta underbara tygstycke från ett gammalt påslakan. Ska sy en klänning till mig själv utav hade jag tänkt. Älskar Mumin! Har sytt denna med.

IMG_0070

Min man högst medveten om min kärlek för Mumintrollet, så lagom till 1 dec fick jag Mumin kalender där bakom varje lucka gömmer sig någon av figurerna från Mumindalen. Har en ide vad jag kan göra med dessa men det får ni vänta på se ;).

Jag var på Tove Janssons konstutställning på Millesgården några veckor sedan. Den håller på nu bara till 22 januari. Rekomenderar den varmt. Önskade kunde vara där längre än jag var för det var roligt läsa och se små detaljerna i hennes teckningar och skisser.

Va mycket folk när vi var där en lördag så bästa är nog gå dit en vardag för kunna njuta mer och kunna kolla lugn och ro.

IMG_0267

http://www.millesgarden.se/aktuella-utstallningar.aspx

I’m back !!

 • Publicerad 13:24, 6 dec 2016

Då var man tillbaka efter ett lång break från bloggandet. Nu har jag äntligen också löst problemet med att blogga från mobilen. Det kommer göra så det blir så mycket lättare att just blogga. Jag kan på plats på en gång dokumentera vad som händer omkring mig.

Kommer bli mer bilder och något personligt inlägg där jag uttrycket mig mer. Jag ska dela mer utav mig själv av livet, tankar och intresse. Inom min livstil och intresse dvs, 40-60tal, vintage, rock’n’roll, mode,konst och kultur.

Det har hänt mycket i mitt liv både gott och ont. Som kanske en annan kan ta nytt utav och lärdom eller komma med tips eller pepp.

Om du har något som skulle passa mig tex tips på musik, nöjen, mode osv. Mejla mig till linda@o-l-d.se.

Ha det fint ! Det är SÅ kul vara tillbaka igen ❤️!

IMG_1005