Linda Lindgren

Stockholms egna Marilyn Monroe. Glamor-rock-vintage-skräddare och designer. Delar med sig av sin kärlek för burlesk samt tonerna och modet från 1900-talets första hälft. Låter sig inte hindras av att skriva om det hon älskar på grund av sin svåra dyslexi.

Tills döden skiljer oss åt

  • Publicerad 12:48, 24 jun 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Tung men sann ord. Precis avslutat en lång mysfrukost. Med tända ljus och njuter av det brödet jag baksde igår. Vi myser inne medans regnet faller från den gråa himlen. Jag skrev igår jag ska nästa inlägg dela med recepten från det jag skapade igår. Men vill slänga in detta mellan. Morgonens minne och tankar.

Ibland sitter jag och mina man kollar gamla klipp på YouTube. Vi började med se andra halvan av Documentären om Johnny Cash på SVT play. Jag berättade att jag träffade på Cash goda vän Lasse Lindfors på en Country festival på Lida. Jag och min syster gick på hans lilla utställning där man fick beskåda personliga gåvor han fått av Cash och egna foton. Han berätta alla möjliga historier och minnen. Jag beställde boken han gav ut, Hello Sweden I’m Johnny Cash. Som fick fina resentioner av kritikerna. Där just historier över hans nära vänskap till Cash. Vi fortsatte som sagt kolla på video på YouTube och kolla på Cash sista spelning han gjorde 2003. En vemodig spelning för man förstår att det är ett avsked till sina fans.

Ett annat minne med apropå Cash är att jag ryser när jag tänker på det. Är att jag faktist hann se honom innan han gick bort. Var på den gamla musikfestivalen , Lollipop på Lida 1997.  Jag var där för många andra anledningar, alla dessa indie och emoband som liten indiesnöre man va :). Om jag minns rätt , spelade favo bandet Yvonne samtidigt som Johnny Cash. Jag gick ifrån antingen början av Yvonne eller på slutet av deras spelning. För få en glimt av den store Cash. Jag är uppvuxen med country av mina päron. Åkt på en del country frestivaler:). Så Cash var något som spelades en del. Så än hur insnöad jag var i alla dessa emo och indie band visste jag , jag får INTE missa detta.

Var inte så mycket folk som stod framför scenen. Det tyckte jag var konstigt, tanke på den levande legend han va. Men det fylldes på var efter blev en del mitten av spelningen. Minns rysningarna när han gjorde entré. Klädd i svart självfallet.

Minns när han började prata gav hans mörka stämma en slags vibrerande kännsla i kroppen. När han började sjunga gav mina ben lite vika. Då som popsnöre man va. Insåg jag att han hade mycket mer påverkande på mig än jag kunde föreställa. Minns han sjöng, Hurts och Ring of firer bl.a.

Men en låt jag önskade minnas han spela är en av mina favoriter. Oh Come, Angel Band. Denna sjöng han på sin frus begravning som gick bort 2003. Cash dog därefter bara några månder. Jag förstår det. Om man älskar någon så ovillkorligt mycket som dom gjorde i varandra. Är det svårt att leva vidare själv. När mormor gick bort var vi rädda för att morfar skulle det med därefter. Men han lever än:). Se gärna klippet på youtube , Cash sista spelning där han just sjunger denna och tillägnar den till June. Svårt hålla tårarna borta.

Jag kan inte föreställa ett liv utan min man. Min Daniel. Jag kan stöta på folk , folk. Inte vänner. Som tycker jag är stark, stark att än stå vid hans sida. Att välja stå kvar vid hans sida när han blir sämre och sämre. Jag blir alltid lika stött av sådan idiotiska uttalande eller i fråge sättande. För jag kan INTE I N T E föreställa mig ett liv utan honom. Hans MS ändrar inte min kärlek till honom. Jag ser ingen betydelse att skiljas och finna en annan. Ingen kan erkätta honom. Med rullstol eller ej. Han är alltid samma Daniel för mig. Kommer alltid älska honom. Som sagt kan inte leva ett liv utan honom. I samma secund när vi då ser på denna documentär om Cash. Man kommer till Junes bortgång 2003. Och en text kommer upp. ” Johnny Cash dog några månader därefter ..”

Tittade jag på Daniel sa, Jag skulle inte kunna föreställa mig ett liv utan dig. Skulle nog också gå bort om du skulle… sedan kom tårarna ….

Tills döden skiljer oss åt .

IMG_0909

Detta blogg inlägg tillägnar jag till minne av min mormor Rita som gick bort i cancer 2015.

Oh Come, Angel Band.

My latest sun is sinkin’ fast
My race is nearly run
My strongest trials now are past
My triumph has begun

Oh come, angel band
Come and around me stand
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home

I’ve almost gained my heavenly home
My spirit loudly sings
The holy ones, behold, they come
I hear the sound of wings

Oh come, angel band
Come and around me stand
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home

Oh come, angel band
Come and around me stand
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home
Oh, bear me away on your snow white wings
To my immortal home

 

Dagens midsommar

  • Publicerad 15:19, 23 jun 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

IMG_5140

Heja alla ni fina följare, jag vill önska er en fin midsommar. Ta det lugnt med snapsen och tänk på barnen. Dansa små grodor och ät gott :). Själv är man tog myggbiten efter varit på Solbacken här i  Jämtland. Lyssnar på musikanter och barn som dansar runt stången.

IMG_5151

Nästa inlägg ska jag dela med ett super gott bröd recept. I morse var jag uppe med tuppen och bakade bröd till midsommarmiddgen idag. Och ett super enkelt klassikt pankaksmet recept. Ska nämligen göra pannkakstårta till kaffet . Stekte vet inte hur många igår kväll kl 23.00- midnatt. Njöt av ett glas prosecco till pannkaksskapande .

IMG_5150

Dagens midsommarlook är en egen sydd sommar klänning. Tyg jag fann på min resa i Austin,Texas. Jordgubbsbroschen är ifrån Lottas Vintage. Örhängerna, Blackbord Label. Armband från loppisar , silverarmbandet med bernsten är från Litauen. Mitt fina same armband i skinn jag fann här i Hoting, Jämtland. Solglajorna är ifrån Siver Tornado Vintage.  Träpjucken bar jag på vårat bröllop och är från Swedish Hasbeens.

IMG_5135 IMG_5142 IMG_5141

IMG_5146

IMG_5152IMG_5143 IMG_5144

Dagens & loppisfynd

  • Publicerad 11:23, 21 jun 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

IMG_4928

Bästa med vara långt i från Stockholmo är alla dessa loppisar! Här kan man fynda saker för väldigt bra priser. Som det ska vara på loppisar. Så skrattretande när man får se i vissa så kallade loppisar butiker i Stockholm eller inredningsbutiker med noga utvalda antika ting. Kan finna bla gamla sockerlådor som kostar oförskämdmycket. Och här ger folk bort dem. MEN vissa av dessa loppisar börja bli medvetande av oss storstadmänniskor sökande efter vissa antika och anrika fynd. När man fyndar en fantastisk kristall karaff för 10 kr men en gammal sketen sockerlåda som sagt… ska man ha 1000kr för.

IMG_4896

Men än här uppe hos oss i Havsnäs är det humanapriser på ting för folk vill bara bli av med det. En dröm som jag och min man har är just bo så här och ha en extra skjul som loppisbod. Som förbipasserade storstadsbor eller turister får kika in. Få in en slant i matkassen :).

En stor grej med att åka på loppis är att träffa på dessa underbara sköna orginaler. Man kan säga är en hobby  för mig och Daniel just att lära känna riktiga äkta själar. Dom som imponerar på oss och inspereras. Inte dom som har miljonyrket, har värsta båten, huset,bilen… nej nej det handlar om själen människan bär på. Enkla ärliga människor. Dom är fantastiska!

IMG_5082 IMG_5081 IMG_5080 IMG_5079 IMG_5078 IMG_5083

Jag fynda alla dessa smycken just hos en sådan kvinna. Från Danmark bor i skogen här i Strömsund. Vi kommer åka dit igen när vi vet hur semesterkassan ligger till på slutet av veckan. Hitta nämligen par underbara näbbstövlar och ett tenarmband. Vi fick med oss en del porslin och kristallglas som vi ska ha till vårat torp. På midsommar helgen ska vi iväg igen fynda för då är det en del loppisar öppna igen.

Dagens är en vävd skjort/jacka från 50-talet fyndat hos underbara Lotta Vintage på Odenplan. Skepparsmäcken har jag haft sedan liten. Lika tillså bältet och väskan som är en turistväska i skinn från Spanien troligen Gran Canaria. Är mammas som jag fick ärva som tonåring . Älskar den! Glasögonen som är tidiga 60-tal är från Silver Tornado Vintage. Sjalen och cigarett byxorna har jag sytt. Tischan är från förra årets Rockin’Race en rock’n’ roll festival i Spanien som är super bra! Armbanden är loppisfynd.

IMG_4930 IMG_4931 IMG_4932 IMG_4933 IMG_4986

Detta vackra hantverk köpte av en dam på en marknad här uppe, Hoting Marknad. Har hon knopat ihop själv. Min morfar som är här ifrån sa det är ett same hantverk. Skinnet är så mjukt så man känner knappt man har på det. Knappen är av renhorn. Flätat med tenn.

IMG_5053 IMG_5054

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.