Kaveh Pakjoo (längst till vänster) är fritidsledare i Bromma. Bilden är från när tidningen träffade honom på Höglandsskolan för att prata om hans arbete med nyanlända elever. Foto: Mikael Andersson

DEBATT: "Låt mina ungdomar få stanna i Sverige"

Fritidsledaren Kaveh Pakjoo har de senaste åren arbetat med nyanlända ungdomar i Bromma. Nu skickar han ett öppet brev till Sveriges riksdagspolitiker.

  • Publicerad 16:45, 27 nov 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Jag heter Kaveh och jag är fritidsledare. Jag hade tänkt att spela in en video men rösten den håller inte, tårarna de bara rinner. De senaste åren har jag främst jobbat med nyanlända ungdomar och framför allt de som är ensamkommande. Tillsammans har vi skapat fritid i alla dess former.

Vi har lärt oss att cykla

Vi har lärt oss att simma

Vi har lärt oss att åka skridskor

Vi har skapat fritid där utländska och svenska ungdomar kan mötas på lika villkor. Mötesplatser som nu lever vidare. Vårt lokalsamhälles fritid har fått en nytändning tack vare dessa ungdomar och deras svenska vänner.

De har engagerat min familj, vänner, kollegor, civilsamhället och företag.

Jag har har gjort det här för att det är mitt jobb. Jag har gjort det för att det är min uppgift. Jag har gjort det här för att jag brinner för det. Jag har lagt ner tid, mitt hjärta och min själ i det här arbetet. Och detta har gjorts med hjälp av våra skattepengar. Även om jag och mina nära också har jobbat ideellt för att påskynda integrationen i vårt lokal samhälle. Vi har gjort detta för att det har gett oss lika mycket tillbaka och vi vill vara med och forma det morgondagens Sverige som vi tror på.

Nu vill ni skicka tillbaka mina ungdomar? Ni höjer deras ålder med ett halvår till ett år för att hen ska kunna bli utvisad? Hen får inte ens bo kvar och gå i skolan medans den överklagar?

Är det här vad som blir av våra investeringar och våra resurser?

Sluta slösa på mina skattepengar och låt mina ungdomar få stanna kvar i Sverige!

Jag heter Kaveh och är fritidsledare."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Filmaren som väljer Spånga framför New York

Så gick det till när 20-åringen vann pris för sin första långfilm En olycka fick Spångas senaste stjärnskott Robin Sherlock Holm, 20 år, att inse att ingen tid finns att spilla när det gäller drömmar. Nu har han vunnit pris för sin första film.fredag 23/2 15:33

Weekend-lista: Helgens aktiviteter i Västerort och Järfälla

✓Hyr skidor gratis ✓Ät semmelmuffins med en katt ✓Barnteater med jonglör Nej, nej, nej. Inte kan du sitta still när det finns SÅHÄR mycket att göra i Västerort och Järfälla. Se så! Ut och ät en semmelmuffins med en katt!fredag 23/2 15:14