Johan Nilsson (M) tycker inte att "förståsigpåarna" som vill bevara klottret i Hägerstensbadet har rätt. Foto: Ylva Bergman/Thomas Carlgren

DEBATT. (M): Konstkuppen är ett brutalt övergrepp på vanliga medborgare

Klottret i Hägerstensbadet är inte konst. Det är ett brutalt övergrepp på vanliga medborgare, skriver Johan Nilsson (M).

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

  • Publicerad 10:21, 2 jan 2017

  Jag läser med bestörtning att den totala nerklottringen och vandaliseringen av bassängen på Hägerstensbadet av många "förståsigpåare" nu bör bevaras och anses vara konst.

LÄS ÄVEN: Hägerstensborna: Behåll graffitin på badet!

Så är självklart inte fallet.

Ett sådant brutalt övergrepp på alla vanliga medborgare som betalar skatt, följer lagar och regler och inte minst njuter av sol och bad på Hägerstensbadet, ska aldrig accepteras.

Stockholm måste markera att skadegörelse, oavsett art och form, aldrig kan tolereras. Badet bör återställas så fort vädret tillåter, och den kriminella handlingen utredas av rättsväsendet.

Jag tror ytterst få vill ha ett samhälle där det är tolererat att vandalisera allmän egendom med förevändningen att det är konst eller något annat.

De styrande i Stockholm måste tydligt säga NEJ till vandalisering - hur kommer vår stad annars se ut om några år?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brand på förskola i Hägersten

Nyheter Det brann på altanen till förskolan Mellanberget i Hägersten i fredags kväll. Räddningstjänst lyckades släcka branden men en hall blev rökskadad.måndag 25/9 11:17

32 supportrar bussades iväg innan bråk

Nyheter Flera gripna vid derbyt Det blev en hel del stök vid gårdagens derby mellan Djurgården och Hammarby. Flera personer greps, bland annat för att ha attackerat polis, och sent i går kväll bussades 32 supportrar bort från...måndag 25/9 9:25