Johan Nilsson (M) tycker inte att "förståsigpåarna" som vill bevara klottret i Hägerstensbadet har rätt. Foto: Ylva Bergman/Thomas Carlgren

DEBATT. (M): Konstkuppen är ett brutalt övergrepp på vanliga medborgare

Klottret i Hägerstensbadet är inte konst. Det är ett brutalt övergrepp på vanliga medborgare, skriver Johan Nilsson (M).

  • Publicerad 10:21, 2 jan 2017

  Jag läser med bestörtning att den totala nerklottringen och vandaliseringen av bassängen på Hägerstensbadet av många "förståsigpåare" nu bör bevaras och anses vara konst.

LÄS ÄVEN: Hägerstensborna: Behåll graffitin på badet!

Så är självklart inte fallet.

Ett sådant brutalt övergrepp på alla vanliga medborgare som betalar skatt, följer lagar och regler och inte minst njuter av sol och bad på Hägerstensbadet, ska aldrig accepteras.

Stockholm måste markera att skadegörelse, oavsett art och form, aldrig kan tolereras. Badet bör återställas så fort vädret tillåter, och den kriminella handlingen utredas av rättsväsendet.

Jag tror ytterst få vill ha ett samhälle där det är tolererat att vandalisera allmän egendom med förevändningen att det är konst eller något annat.

De styrande i Stockholm måste tydligt säga NEJ till vandalisering - hur kommer vår stad annars se ut om några år?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bilister: Lättare att hitta parkering efter nya p-avgifterna

Nyheter Stadens nya parkeringsavgifter har gjort det lättare att hitta en ledig parkeringsplats i vissa områden, enligt en undersökning gjord av ett parkeringsbolag.lördag 27/5 11:00

SE BILDERNA: Nordens största graffitifest har börjat

Nyheter "Graffiti blir mer och mer Svensson" Den stora gatukonstfestivalen i Snösätra drar igång först ikväll. Men redan nu är konstnärerna i full gång.fredag 26/5 15:50