Johan Nilsson (M) tycker inte att "förståsigpåarna" som vill bevara klottret i Hägerstensbadet har rätt. Foto: Ylva Bergman/Thomas Carlgren

DEBATT. (M): Konstkuppen är ett brutalt övergrepp på vanliga medborgare

Klottret i Hägerstensbadet är inte konst. Det är ett brutalt övergrepp på vanliga medborgare, skriver Johan Nilsson (M).

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

  • Publicerad 10:21, 2 jan 2017

  Jag läser med bestörtning att den totala nerklottringen och vandaliseringen av bassängen på Hägerstensbadet av många "förståsigpåare" nu bör bevaras och anses vara konst.

LÄS ÄVEN: Hägerstensborna: Behåll graffitin på badet!

Så är självklart inte fallet.

Ett sådant brutalt övergrepp på alla vanliga medborgare som betalar skatt, följer lagar och regler och inte minst njuter av sol och bad på Hägerstensbadet, ska aldrig accepteras.

Stockholm måste markera att skadegörelse, oavsett art och form, aldrig kan tolereras. Badet bör återställas så fort vädret tillåter, och den kriminella handlingen utredas av rättsväsendet.

Jag tror ytterst få vill ha ett samhälle där det är tolererat att vandalisera allmän egendom med förevändningen att det är konst eller något annat.

De styrande i Stockholm måste tydligt säga NEJ till vandalisering - hur kommer vår stad annars se ut om några år?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Konstnären Aluoch: "Folk frågar varför jag bara målar svarta"

Nyheter Ställer ut på södergalleri Vernissagen för utställningen Art for Selfcare blev för många historisk. Här berättar konstnären Steffi Aluoch om sina verk, mötet med Angela Davis och det stora i att kunna titta på konst och för...onsdag 19/7 18:00

Ungdomarnas förslag: Skapa en minnesplats för romer i Skarpnäck

Nyheter Lämnat in medborgarförslag Förslaget från 19 ungdomar: anlägg en minnesplats för romer i Skarpnäcksparken.onsdag 19/7 16:20