Foto: Vilhelm Stokstad

INSÄNDARE. Jag vill dricka billig öl - stoppa gentrifieringen av bardisken

I Hägersten byts det klassiska fatölet ut mot IPA och annat finöl. Det är en oroande utveckling för oss som gillar att dricka mycket och ofta, menar insändarskribenten.

  • Publicerad 14:09, 20 jan 2016

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Läser med stigande ilska i förra numret av Tidningen Liljeholmen/Älvsjö om hur ölkartan ritas om i Hägersten. God och billig fatöl ger plats åt dyrt och trendigt rävgift som IPA. En utveckling som drivs av inflyttade 30-40-åringar med feta plånböcker och Brooklyn-komplex, som kräver en noga utvald, helst ”unik”, flaska med kul etikett att instagramma från barbordet när de småsmuttar sig igenom en timmes paus från livspusseltillvaron i sina retro-renoverade före detta arbetarlägenheter. Vilken sorglig samtid!

Priset på ölen är inte ens är en fråga för denna välbeställda övre medelklass. ”De betalar hellre lite mer och får en bättre öl”, säger en krögare till tidningen. Jo tack. Vi vet allt om dessa finkonsumenters vilja och möjlighet att ”betala lite mer”. Först gjorde de det omöjligt för en normalinkomsttagare att flytta inom sitt eget kvarter i Hägersten. Nu ska de gentrifiera bardisken också.

I bästa fall låter krögarna den stora starken förbli ett billigare, och förhoppningsvis fortsatt ljusare, alternativ till finölen i detta sköna nya Hägersten. I värsta fall dras den stora starken med i prisutvecklingen uppåt när en ökad acceptans för höga ölpriser breder ut sig.

För oss som gillar att dricka många öl – och ofta – vore det en väldigt tråkig utveckling.

LÄS ÄVEN:

Han skrev insändaren om ölgentrifieringen i Hägersten: "Stäng Liljeholmsbron"

Ölkartan ritas om i Hägersten

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vägarbete tvingar upp bussarna på trottoaren

Nyheter Stöket i Årsta kommer fortsätta i flera år Har du märkt av stöket i Årsta, där vägarbete tvingar upp bussarna på trottoaren? Det är bara att vänja sig. Det kommer att pågå i åratal till. Och bussen kommer att ställas in.torsdag 19/4 15:22

Populär pendelbåt får kraftigt utökad turlista

Nyheter Glädjebesked för Essingen, Ekensberg och Ekerö Pendelbåten mellan Ekerö och Kungsholmen via Ekensberg få utökade tider. Linjen blir permanent och får nästan tre gånger så många avgångar. Den ska även gå på sommaren och på helger.torsdag 19/4 11:27