Foto: Mostphotos

INSÄNDARE: Mammor, sluta ta med era stora pojkar in i duschen

Flickor ska kunna känna sig trygga och fria från killarnas blickar när de är som mest utsatta – nakna i duschen, skriver insändarskribenten.

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

  • Publicerad 16:24, 2 jan 2017

Min femåriga dotter går på simskola på Eriksdalsbadet. Väldigt ofta möter vi pojkar i olika åldrar inne i damernas omklädningsrum. Att en mamma tar med sig sina små pojkar är förståeligt. Men var går gränsen mellan liten och stor?

Själv bryr jag mig inte för egen del. Men flickorna borde inte behöva riskera möta sina manliga klasskompisar i duschen. Om jag som 11-åring hade stött på en kille ur min klass i duschen hade jag dött.

Det är under all kritik att mödrar inte tycks vare sig kunna lita till att sönerna kan klä om och duscha på egen hand, eller kan uppbåda medkänsla med flickorna, som i en miljö där de ska kunna känna sig trygga och fria från killarnas blickar ska behöva möta jämnåriga killar när de är som mest utsatta – nakna i duschen.

Behöver jag tillägga att de stora pojkarna utan undantag duschar i badbyxor medan flickorna står där nakna?

Mödrar; visa medkänsla, tänk på flickorna och hur ni själva skulle känna det om era manliga kollegor kom in i duschen när ni står där nakna. Våga lita på att era söner klarar av rutinen i omklädningsrummet utan er närvaro.

Eller välj ett badhus med familjeomklädning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De tar stand-up till Söderort: "Ska bli Stockholms Brooklyn"

Nyheter Birgitta Klepke och Malin Appeltofft har tröttnat på att Stockholms humorscen är centrerad till Södermalm – och startar nu två stand up-klubbar i Söderort.måndag 24/7 11:41

Konstnären Aluoch: "Folk frågar varför jag bara målar svarta"

Nyheter Ställer ut på södergalleri Vernissagen för utställningen Art for Selfcare blev för många historisk. Här berättar konstnären Steffi Aluoch om sina verk, mötet med Angela Davis och det stora i att kunna titta på konst och för...onsdag 19/7 18:00