Foto: Mostphotos

INSÄNDARE: Mammor, sluta ta med era stora pojkar in i duschen

Flickor ska kunna känna sig trygga och fria från killarnas blickar när de är som mest utsatta – nakna i duschen, skriver insändarskribenten.

  • Publicerad 16:24, 2 jan 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Min femåriga dotter går på simskola på Eriksdalsbadet. Väldigt ofta möter vi pojkar i olika åldrar inne i damernas omklädningsrum. Att en mamma tar med sig sina små pojkar är förståeligt. Men var går gränsen mellan liten och stor?

Själv bryr jag mig inte för egen del. Men flickorna borde inte behöva riskera möta sina manliga klasskompisar i duschen. Om jag som 11-åring hade stött på en kille ur min klass i duschen hade jag dött.

Det är under all kritik att mödrar inte tycks vare sig kunna lita till att sönerna kan klä om och duscha på egen hand, eller kan uppbåda medkänsla med flickorna, som i en miljö där de ska kunna känna sig trygga och fria från killarnas blickar ska behöva möta jämnåriga killar när de är som mest utsatta – nakna i duschen.

Behöver jag tillägga att de stora pojkarna utan undantag duschar i badbyxor medan flickorna står där nakna?

Mödrar; visa medkänsla, tänk på flickorna och hur ni själva skulle känna det om era manliga kollegor kom in i duschen när ni står där nakna. Våga lita på att era söner klarar av rutinen i omklädningsrummet utan er närvaro.

Eller välj ett badhus med familjeomklädning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De förbjuder Monopol på stor brädspelsfest

Nyheter "Monopol bygger på sadism" Brädspel är ball! Så pass poppis är det med tärningar, pjäser, kort och spelplaner, att brädspelen nu fått en egen dag. Och den ska firas i Skarpnäck. Men inte med Monopol. Monopol är för sadister.söndag 22/4 9:10

Örby IS vill locka barn från Östberga

Nyheter Gratis fotbollsträningar hela sommaren Nu ska Östbergabarnen bli en del av Örby IS. Nästa helg drar klubben igång gratis prova på-fotboll på Lisebergs IP.fredag 20/4 13:33