1000 bostäder kan komma att byggas i Årstaskogen. Foto: Jannie Flodman

INSÄNDARE: Nytt Årsta i betong, nej tack!

Årstabon Yvonne är inte alls nöjd med hur politikerna hanterar Årstaskogen.

  • Publicerad 09:46, 16 sep 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Först sa de att vi bygger hela Årstastråket, så sparar vi Årstafältet till er här i Söderort.

För det behöver ni ju nu när vi bygger Årstastråket. Ja så sa politikerna.

Det var vad som gällde då. Vi sparar Årstafältet och gör det till en fantastisk landskapspark. Men ack nej, som de ljög för oss. Nu ska ju Årstafältet också bebyggas och de pratar så fint om en park i världsklass. Var då?

Nu pratar de om att göra Årstaskogen till naturreservat men bara om de får bebygga bostäder i det bästa läget.

Våra politiker far med egenmäktigt förfarande och lyssnar inte på folket. Ej heller tänker de på folkhälsan eller på vår vackra naturrikedom med flora och fauna som vi så väl behöver.

Katarina Luhr  MP (du är lurig du), hur kan du skriva att ni jobbar hårt för att skydda skogen (Årstaskogen i detta fallet) när ni nu går med på att bygga där? Helt ofattbart!

Att tillgängliggöra den för fler tycker ni politiker……har ni ens varit där? Den används redan och HELA behövs. Speciellt eftersom ni tänker bygga massivt på alla andra gröna ytor som råkar finnas i Årsta.

Årstaskogen har aldrig varit otillgänglig för alla oss som njuter av den. På samma sätt som Årstafältet inte heller är det. Men ni politiker väljer att kalla dem för otillgängliga och blåsiga platser för att ni vill förminska betydelsen av dem.

I andra städer i Europa sätter man värde på platser som dessa. Men här i Stockholm gör man sitt bästa för att täppa igen dessa andningshål. Politikerna har helt klart tappat greppet och sitter i knät på byggherrarna."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

16-åringen häktas för knivdådet i Enskede

Nyheter Tidigare dömd för flera brott: "Lång bakgrund av kriminella handlingar” Den 16-åring som misstänks för knivmordet på en 17-åring elev på Enskede Gårds gymnasium har nu häktats misstänkt för mord. Han är tidigare dömd för flera brott och fick så sent som i januari ett...fredag 15/12 16:38

16-åring begärd häktad misstänkt för mord

Nyheter Greps efter knivdådet på Enskede gårds gymnasium Den 16-åring som misstänks för att ha dödat en 17-åring på Enskede gårds gymnasium i onsdags har begärts häktad av åklagare.fredag 15/12 13:14