Så här får det inte se ut, tycker Jessica Sjönell från Liberalerna. Foto: Pontus Lundell/Christoffer Röstlund JOnsson

Liberalerna: Byggandet får inte göra barnens skolväg till vilda västern

Barnens väg till skolan ska vara trygg. Byggherrar och staden måste ta sitt ansvar. Det säger Jessica Sjönell, Liberalernas lokala ledare, efter vår artikel om kaoset med byggen och bilar i Hammarbyhöjden.

  • Publicerad 16:29, 7 feb 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Bilar som parkerar trafikfarligt måste bötfällas direkt

Tidningen Hammarby Skarpnäck rapporterar om parkeringskaoset vid byggena på Sparrmansvägen i Hammarbyhöjden. Det är ruskiga bilder vi ser.

Hammarbyskolan ligger precis i närheten, och föräldrar larmar nu om att de knappt vågar låta barnen gå själva. Jag har full förståelse för det. Det är upprörande att byggbolagen helt verkar strunta i regler och säkerhet. Vi kan inte tillåta så osäkra byggplatser, särskilt inte när en skola ligger ett stenkast bort.

Skolvägen ska vara säker och trygg. Byggbolagen måste därför känna och ta ansvar för att göra ordentliga avspärrningar, och för att säkra upp tillfälliga parkeringsplatser för fordon. Staden brister också i sitt ansvarstagande.

Det räcker inte att trafikkontoret säger att man är medveten om problemet, och att de parkeringsbolagen öka sin närvaro just där för att förbättra läget. Bilar som parkerar trafikfarligt måste bötfällas direkt. Staden måste också samordna med byggbolagen för att säkra upp skolvägen.

SE FILMEN: Här kaosparkerar byggherrarna på barnens skolväg

Det är tydligt att övergångsstället är osäkert och att den kaosiga byggtrafiken gör det ännu mer vilda västern. Det borde inte vara så svårt. En amatör kan se att det behövs tillfälliga avlastnings- och parkeringsplatser, tydliga avspärrningar, tillfälliga övergångsställen och väl synliga skyltar. Helst redan igår.

Gör om, gör rätt och akta våra barn.

L: ”Bagisskogen är otrygg – bygg bort den”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ser Peter till att Bagis blir vårfint

Nyheter "Håller man det snyggt plockar folk upp sitt skräp" Det som göms i snö kommer fram i tö: Peter Centerbäck ser till att det är rent och snyggt kring torget i Bagarmossen, nu när våren är här.måndag 23/4 11:48

Hägerstensåsens stora loppis nu i helgen

Nyheter Analogt haveri! Åsens loppmarknad fick fel datum i papperet.måndag 23/4 9:26