Jessica Sjönell, ordförande Liberalerna i Skarpnäck, tycker att hus trumfar träd.

REPLIK: Bygg bort den gröna muren mellan Bagis och Skarpnäck

Stockholm växer så det knakar. Det behövs bostäder – och skogen kan användas till att bygga en del av de husen. Det säger Jessica Sjönell (L) i sitt svar till Dramatenregissören Elisabeth Frick.

  • Publicerad 10:52, 22 nov 2016

Man måste förstå att Stockholm växer. Vi vill att den gröna muren mellan Skarpnäck och Bagarmossen blir en trygg, levande stadsdel.

Naturligtvis vill vi, precis som Elisabeth Frick i sin debattartikel, ha grönt i stadsdelen! Men glöm då inte bort att Nackareservatet är ett stenkast bort. Där är det fantastiskt att promenera, träna, bada, åka skidor eller bara vara. Personligen spenderar jag mycket tid där. Det är ett stort område som många i stadsdelen nyttjar och andra vallfärdar till.

Med det i åtanke är Stockholm en stad som växer så det knakar. Det är viktigt att bygga bostäder så människor kan flytta hit, flytta hemifrån eller till och med flytta isär. Här anser vi i Liberalerna att en del av Bagisskogen kan användas för att bygga dessa bostäder.

Det ska byggas en del, men vi anser att det inte är tillräckligt eftersom vi även vill se en sammanhängande stadsdel. Där vill vi att den gröna muren mellan Skarpnäck och Bagarmossen blir till en trygg, levande stadsdel med grönt runtomkring.

Slutligen måste man även förstå att Stockholm växer. Det innebär att staden kommer att växa på höjden och framförallt på bredden.

Områden som tidigare varit förort kommer att vara en del av staden. Samhället utvecklas och vi utvecklas med det!

Jessica Sjönell, 31, bor i Bagarmossen och är ordförande för Liberalerna i Skarpnäck, samt partiets gruppledare i Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bilister: Lättare att hitta parkering efter nya p-avgifterna

Nyheter Stadens nya parkeringsavgifter har gjort det lättare att hitta en ledig parkeringsplats i vissa områden, enligt en undersökning gjord av ett parkeringsbolag.lördag 27/5 11:00

SE BILDERNA: Nordens största graffitifest har börjat

Nyheter "Graffiti blir mer och mer Svensson" Den stora gatukonstfestivalen i Snösätra drar igång först ikväll. Men redan nu är konstnärerna i full gång.fredag 26/5 15:50