Jessica Sjönell, ordförande Liberalerna i Skarpnäck, tycker att hus trumfar träd.

REPLIK: Bygg bort den gröna muren mellan Bagis och Skarpnäck

Stockholm växer så det knakar. Det behövs bostäder – och skogen kan användas till att bygga en del av de husen. Det säger Jessica Sjönell (L) i sitt svar till Dramatenregissören Elisabeth Frick.

  • Publicerad 10:52, 22 nov 2016

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Man måste förstå att Stockholm växer. Vi vill att den gröna muren mellan Skarpnäck och Bagarmossen blir en trygg, levande stadsdel.

Naturligtvis vill vi, precis som Elisabeth Frick i sin debattartikel, ha grönt i stadsdelen! Men glöm då inte bort att Nackareservatet är ett stenkast bort. Där är det fantastiskt att promenera, träna, bada, åka skidor eller bara vara. Personligen spenderar jag mycket tid där. Det är ett stort område som många i stadsdelen nyttjar och andra vallfärdar till.

Med det i åtanke är Stockholm en stad som växer så det knakar. Det är viktigt att bygga bostäder så människor kan flytta hit, flytta hemifrån eller till och med flytta isär. Här anser vi i Liberalerna att en del av Bagisskogen kan användas för att bygga dessa bostäder.

Det ska byggas en del, men vi anser att det inte är tillräckligt eftersom vi även vill se en sammanhängande stadsdel. Där vill vi att den gröna muren mellan Skarpnäck och Bagarmossen blir till en trygg, levande stadsdel med grönt runtomkring.

Slutligen måste man även förstå att Stockholm växer. Det innebär att staden kommer att växa på höjden och framförallt på bredden.

Områden som tidigare varit förort kommer att vara en del av staden. Samhället utvecklas och vi utvecklas med det!

Jessica Sjönell, 31, bor i Bagarmossen och är ordförande för Liberalerna i Skarpnäck, samt partiets gruppledare i Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ser Peter till att Bagis blir vårfint

Nyheter "Håller man det snyggt plockar folk upp sitt skräp" Det som göms i snö kommer fram i tö: Peter Centerbäck ser till att det är rent och snyggt kring torget i Bagarmossen, nu när våren är här.måndag 23/4 11:48

Hägerstensåsens stora loppis nu i helgen

Nyheter Analogt haveri! Åsens loppmarknad fick fel datum i papperet.måndag 23/4 9:26