Foto: Sacharias Källdén

REPLIK: Liberalerna har fel – förortern är fantastiskt trygg

Liberalernas Jessica Sjönell inbillar sig – skogens nattmörker är inget att vara rädd för. Det tycker Bagisbon och teaterregissören Elisabeth Frick, som ger L-kvinnan svar på tal: "Jag har valt att bo i en förort därför att jag TRIVS med naturen inpå knuten".

  • Publicerad 13:26, 21 nov 2016

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Ett gott råd till dig Jessica: försök hitta ett boende i stan så slipper du känna otrygghet i skogen

Jessica Sjönell från Liberalerna i Skarpnäck säger i en intervju att hon känner sig otrygg i Bagisskogen och förordar att bygga ihop Bagarmossen och Skarpnäck. Hon menar att eftersom det behöver byggas många bostäder så skulle just Bagisskogen lämpa sig väl och därmed skulle otryggheten byggas bort. Vidare säger hon att hon älskar staden.

Ett gott råd till dig Jessica: försök hitta ett boende i stan så slipper du känna otrygghet i skogen och får vara där du älskar att vara, bland täta kvarter.

Jag och många, många med mig känner precis tvärtom! Vi får kraft, vila och frid av skogen. Om jag känner mig trött, stressad eller missmodig så behöver jag bara ta en promenad i Bagisskogen med dess unika flora, så blir jag genast lugn och glad! Och trygg!

Framförallt av naturen själv, det finns inget mer läkande än naturen. Hav av blåsippor, vitsippor och liljekonvaljer på våren och sprakande färger om hösten i denna ovanliga lövskog ger mig frid och harmoni. Men dessutom får jag träffa andra människor i Bagisskogen, en riktig mötesplats för oss i Bagarmossen och i Skarpnäck! Här är det liv och rörelse med förskolebarn, hundar och deras ägare samt joggare och de som tar sin dagliga promenad här.

Till skillnad från Jessica Sjönell så är det många med mig som har valt att bo i en förort därför att vi TRIVS med naturen inpå knuten, lugnet och fridfullheten här.

Jag skulle aldrig vilja bo i stan om jag så fick bo gratis! Det känns instängt i den kvävande, täta och bullriga stan. Flytta till landet, kanske någon tycker men nej, det skulle jag inte heller vilja. Det är alldeles för ödsligt.

Förorten är den perfekta platsen! Lugn, naturen alldeles i till OCH människor i liv och rörelse. Och nära till stan när en vill ha det!

När dessa förorter ritades en gång i tiden var tanken just att det skulle vara ljust, luftigt och grönt mellan huskropparna. Det skapar en harmoni och trygghet i boendet. Här skulle barnfamiljer trivas. Så rätt tänkt! De ”gröna kilarna” mellan områdena blir viktiga lungor att hämta syre till kropp och själ!

Visst behöver det byggas bostäder! Bygg lite här och där i kanterna av storskogen. Bergholmskolan och fotbollsplanen intill kan gärna för mig bebyggas men ta inte bort Bagisskogen!

Det är just NÄRHETEN till de gröna lungorna som är mest värdefull! Låt förorten vara förort med sina unika värden och sin genomtänkta planering och arkitektur, lugn, luftig och grön! Låt staden vara stad med sina unika värden! Låt skillnaderna och olikheterna ge oss dynamiken mellan dem!

Elisabeth Frick, 63, bor i Bagarmossen och är teaterregissör. Hon har bland annat arbetat på Dramaten, Turteatern, Stockholms Stadsteater, Göteborgs Stadsteater, Uppsala Stadsteater och Teater Västernorrland.

BAKGRUNDEN L: ”Bagisskogen är otrygg – bygg bort den”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ser Peter till att Bagis blir vårfint

Nyheter "Håller man det snyggt plockar folk upp sitt skräp" Det som göms i snö kommer fram i tö: Peter Centerbäck ser till att det är rent och snyggt kring torget i Bagarmossen, nu när våren är här.måndag 23/4 11:48

Hägerstensåsens stora loppis nu i helgen

Nyheter Analogt haveri! Åsens loppmarknad fick fel datum i papperet.måndag 23/4 9:26