Enköpings Kammarkör och Voices of Joy repeterar inför söndagens konsert. Foto: Fotograf: Enköpings Kammarkör/Stig Norling

Allt du behöver är kärlek

På söndag fylls Västerledskyrkan av sång om kärlek och värme. Ett 70-tal körsångare kommer att kraxa halsarna rena och tar sedan ton i den musikaliska underhållningen som är ett samarbete mellan Voices of Joy och Enköpings Kammarkör.

  • Publicerad 12:00, 18 nov 2011

Västerledskyrkan fylls av körsångare som kommer att ge enköpingsborna en konsert inriktat på kärlek och respekt. Enköpings Kammarkör och Kulturskolans ungdomskör, Voices of Joy, samarbetar och framträder med konserten ”All you need is love”.
– Det är viktigt med kärlek, säger Peter Melin, Enköpings Kammarkörs dirigent och initiativtagare till samarbetet med ungdomskören. Peter tillägger:
– Vi lever nu i en mörk tid med höst och rusk men det är också dystert om vi ser oss runt om i världen.
Söndagens program består av en blandning av pop- och rocklåtar med allt från Beatleshiten ”Hello Goodbye” till Maouro Scoccos låt ”Till de ensamma”. Samarbetet mellan de båda körerna är det första och det kändes helt rätt från början enligt Cecilia Pekkari, dirigent för Voices of Joy:
– Jag nappade direkt när Peter frågade mig för det lät så spännande. Det är kul att sjunga tillsammans över åldersgränserna och att få tillhöra en jättestor kör på 70 personer. Det är också nyttigt för ungdomarna att öva sig på att läsa noter och följa skrivna arrangemang, säger hon.
Enköpings Kammarkör som grundades 1968 består av ett fyrtiotal sångare i blandad ålder och Voices of Joy har ett trettiotal sångare i åldrarna 14-30 år. Kärlekskonserten ”All you need is love” framförs i Västerledskyrkan på söndag vid två tillfällen, klockan 17.00 och klockan 19.00.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny restaurang kan vara på väg in

Nyheter Restaurangbesökarna på gamla All in:s uteservering lyser med sin frånvaro. Inte så konstigt med tanke på att verksamheten har konkursat. Nu kan ny restaurang vara på väg in.onsdag 25/4 9:33

Flera båtmotorstölder upptäckta på Märsön

Nyheter Flera båtmotorstölder har upptäcks på Märsön de senaste dagarna.tisdag 24/4 11:47

Ny äldreplan ska tas fram - med de äldre

Nyheter Håbo ska ta fram en ny äldreplan. Då tar kommunen hjälp av de som verkligen vet. De äldre.måndag 23/4 14:00

Droger, droger och en drogodling

Nyheter Lördagen blev lugn i Håbo. Om det inte vore för droger i bil och drogodling i bostad skulle blocket ha varit blankt.söndag 22/4 9:26

Inbrott på företag som hyr ut maskiner

Nyheter Ett maskinuthyrningsföretagpå Skälbygatan har haft infrott under natten mellan fredag och lördag. – Övervakningsfilm finns, men alla iakttagelser är intressanta, säger närpolischef Jan Håkansson.söndag 22/4 8:53