Enköpings Kammarkör och Voices of Joy repeterar inför söndagens konsert. Foto: Fotograf: Enköpings Kammarkör/Stig Norling

Allt du behöver är kärlek

På söndag fylls Västerledskyrkan av sång om kärlek och värme. Ett 70-tal körsångare kommer att kraxa halsarna rena och tar sedan ton i den musikaliska underhållningen som är ett samarbete mellan Voices of Joy och Enköpings Kammarkör.

  • Publicerad 12:00, 18 nov 2011

Västerledskyrkan fylls av körsångare som kommer att ge enköpingsborna en konsert inriktat på kärlek och respekt. Enköpings Kammarkör och Kulturskolans ungdomskör, Voices of Joy, samarbetar och framträder med konserten ”All you need is love”.
– Det är viktigt med kärlek, säger Peter Melin, Enköpings Kammarkörs dirigent och initiativtagare till samarbetet med ungdomskören. Peter tillägger:
– Vi lever nu i en mörk tid med höst och rusk men det är också dystert om vi ser oss runt om i världen.
Söndagens program består av en blandning av pop- och rocklåtar med allt från Beatleshiten ”Hello Goodbye” till Maouro Scoccos låt ”Till de ensamma”. Samarbetet mellan de båda körerna är det första och det kändes helt rätt från början enligt Cecilia Pekkari, dirigent för Voices of Joy:
– Jag nappade direkt när Peter frågade mig för det lät så spännande. Det är kul att sjunga tillsammans över åldersgränserna och att få tillhöra en jättestor kör på 70 personer. Det är också nyttigt för ungdomarna att öva sig på att läsa noter och följa skrivna arrangemang, säger hon.
Enköpings Kammarkör som grundades 1968 består av ett fyrtiotal sångare i blandad ålder och Voices of Joy har ett trettiotal sångare i åldrarna 14-30 år. Kärlekskonserten ”All you need is love” framförs i Västerledskyrkan på söndag vid två tillfällen, klockan 17.00 och klockan 19.00.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Valp togs olovligt in i Sverige - ska avlivas

Nyheter En kvinna förde in en valp från Ryssland utan att kunna visa upp rätt handlingar. Valpen ska enligt svensk smittskydds- och djurrättslag avlivas, men när polisen sökte valpen fanns den inte i hemmet....tisdag 20/2 14:18

Stamcellsforskare kom till Bålsta

Nyheter För att ge information, hopp och en gemenskap har Bålsta Parkinsonförening en föreläsningsserie. Senast ut var stamcellsforskaren Malin Kele som föreläste för en entusiastisk publik om hur lång...tisdag 20/2 9:50

Swishade med mobilen – höll på att krocka med polisbil

Nyheter Enköpingsbo nära att kollidera med polisbil. Dömdes idag.måndag 19/2 15:59

Kvalitet är allt för Sune med frysbilen

Näringsliv Som en gammeldags gårdfarihandlare åker Sune Erlandsson från Fjärdhundra runt och säljer sitt ekologiska kött ur en frysbil. – Jag tycker det är viktigt att de som köper mitt kött kan ställa frågor...söndag 18/2 20:12