Planer. Bengt Forsling och Niclas Buskenström har planer för hur Enköping ska bli en attraktiv handelsplats. Foto: EIJA SALMINEN

De ska få fart på Enköpings handel

Niclas Buskenström får uppdraget som centrumsamordnare i Enköping. Buskenström som är känd för de flesta Enköpingsbor som konferencier, discjockey och skådespelare. För Enköpingsföretagarna är han kanske mest känd som värd för frukostmötena Godmorgon Enköping. Nu hoppar han på ett nytt uppdrag.

Han ska bli den verkliga spindeln i nätet för att skapa engagemang mellan handlarna, fastighetsägarna och kommunen med målet att stärka Enköping som handelsstad.

– Det är ingen som egentligen vet hur kunden i Enköping ser ut, vilka intressen och behov han eller hon har, det måste vi ta reda på först, säger Niclas Buskenström.

Det var när Bengt Forsling tillträdde som ordförande för Enköpings Centrumsamverkan för sex veckor sedan som han genast ville att det ska tillsättas en samordnare.

– Niclas är helt rätt person, med sin kompetens och sin kunskap om staden, säger Bengt Forsling.

Målet är att få människor att vilja stanna i Enköping för att handla och delta i aktiviteter istället för att åka iväg till andra städer. De vill ta reda på vad som är det unika med Enköping och att torget ska vara den naturliga mötesplatsen för både handlare och aktiviteter.

– Tänk om det kunde vara så om ett år, att folk säger att "vi måste vara nere på torget klockan 10, för då händer det någonting”, säger Niclas.

Utöver arbetet som centrumsamordnare har Niclas Buskenström även en 20-procents tjänst i Enköpings kommun, som näringslivskoordinator.

– Det handlar om att göra mer hands-on, sådant som Näringslivschef Cissi Lööv inte hinner med, säger Niclas.

Uppstår det inte någon intressekonflikt med uppdrag i både Centrumsamverkan och kommunen?

– Nej, tvärtom. Det är bara fördelar, och ännu fler ben på spindeln och uppdragen går helt hand i hand. Det är som kärlek, säger Niclas Buskenström.
Läs mer i veckans papperstidning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grimmenhag nominerad till prestigefyllt pris

Nyheter Bålstaryttaren Felicia Grimmenhag fortsätter att imponera. Nu är hon nominerad till internationellt pris på gala i Montevideo.måndag 25/9 15:59

Zombies jagar i Fjärdhundra

Nyheter Ibland kan det vara svårt att få fart på benen i löpspåret. För den som har en zombie i hasorna lär problemet snart vara löst. Som i Fjärdhundra till exempel.fredag 22/9 8:30

Jag är en man – som hatar män

Krönika Jag är en man som hatar män. Får jag skriva så?fredag 22/9 6:15