Förvirrad serieskapare på Åbergs Museum

Åbergs Museum vill starta en kulturell och pedagogisk verksamhet i sina lokaler. I kväll går därför startskottet för en författarträff tillsammans med Ola Skogäng från Enköping.

Ola Skogäng undervisar sedan 2002 i serieberättande på gymnasienivå i Bålsta och i kväll kommer Ola att besöka Åbergs Museum i Bålsta.
– Det är första gången vi har en författarträff och målet är att vi ska kunna ha några kvällar varje vår och höst med olika kulturella personligheter. Vi vill inte enbart rikta in oss på författare, berättar Marie Åberg, Vd för Åbergs Museum.
Ola Skogäng som är född 1974 är en illustratör från Enköping. Han är även serieskapare och tecknar samt skriver serien "Theos ockulta kuriositeter". Författarträffen börjar klockan 19.00 på Åbergs Museum och den kallas ”Om en förvirrad serieskapares vardag”.
– Jag hoppas detta kan få folk ut ur stugorna och att de kan få en trevlig kväll tillsammans med oss. Detta är ett led i att få i gång museet som en naturlig samlingsplats i kommunen. Vi kommer också ha ett flertal kurser i bland annat serieteckning, popkonst i akrylmåleri och foto, berättar Marie Åberg avslutningsvis.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grimmenhag nominerad till prestigefyllt pris

Nyheter Bålstaryttaren Felicia Grimmenhag fortsätter att imponera. Nu är hon nominerad till internationellt pris på gala i Montevideo.måndag 25/9 15:59

Zombies jagar i Fjärdhundra

Nyheter Ibland kan det vara svårt att få fart på benen i löpspåret. För den som har en zombie i hasorna lär problemet snart vara löst. Som i Fjärdhundra till exempel.fredag 22/9 8:30

Jag är en man – som hatar män

Krönika Jag är en man som hatar män. Får jag skriva så?fredag 22/9 6:15