Förvirrad serieskapare på Åbergs Museum

Åbergs Museum vill starta en kulturell och pedagogisk verksamhet i sina lokaler. I kväll går därför startskottet för en författarträff tillsammans med Ola Skogäng från Enköping.

Ola Skogäng undervisar sedan 2002 i serieberättande på gymnasienivå i Bålsta och i kväll kommer Ola att besöka Åbergs Museum i Bålsta.
– Det är första gången vi har en författarträff och målet är att vi ska kunna ha några kvällar varje vår och höst med olika kulturella personligheter. Vi vill inte enbart rikta in oss på författare, berättar Marie Åberg, Vd för Åbergs Museum.
Ola Skogäng som är född 1974 är en illustratör från Enköping. Han är även serieskapare och tecknar samt skriver serien "Theos ockulta kuriositeter". Författarträffen börjar klockan 19.00 på Åbergs Museum och den kallas ”Om en förvirrad serieskapares vardag”.
– Jag hoppas detta kan få folk ut ur stugorna och att de kan få en trevlig kväll tillsammans med oss. Detta är ett led i att få i gång museet som en naturlig samlingsplats i kommunen. Vi kommer också ha ett flertal kurser i bland annat serieteckning, popkonst i akrylmåleri och foto, berättar Marie Åberg avslutningsvis.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vi har rätt att bli förbannade

Krönika Du kanske säger: Inte alla män. Du har fel. Alla män är precis vad det handlar om.onsdag 24/5 16:02

Fortsatt 15-årsgräns på Enköpingsmässan

Nyheter Det var 15-årsgräns på Enköpingsmässan i år. Så blir det även nästan år.onsdag 24/5 13:09

Narkotikapåverkad predikade för ungdomar om hur de borde leva

Nyheter På tisdagskvällen ofredade en man flera personer vid Romberga torg. Ville berätta för ungdomar hur de borde leva.onsdag 24/5 10:02