Fuskande student från Enköping avstängd från MdH

En student på Mälardalens högskola, som är bosatt i Enköpings kommun har stängts av från skolan i fyra veckor på grund av fusk.

  • Publicerad 11:50, 29 aug 2014

Studenten har lämnat in en hemtentamen, omfattande 2,5 högskolepoäng. Enligt anmälan från skolan överensstämmer studentens hemtentamen, enligt plagieringsverktyget Urkund, till 45 procent med ett annat äldre studentarbete skrivet av en annan student.

Disciplinnämnden vid Mälardalens högskola har beslutat att stänga av studenten under fyra veckors tid. Under den tiden får studenten inte delta i undervisning, prov eller annan verksamhet på Mälardalens högskola. Dessutom spärras studentens student-epostkonto och passerkort.
Enlig nämnden har studenten genom plagiat försökt vilseleda i den mening som avses i 10 kapitlet 1§ högskoleförordningen (1993:100).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vi har rätt att bli förbannade

Krönika Du kanske säger: Inte alla män. Du har fel. Alla män är precis vad det handlar om.onsdag 24/5 16:02

Fortsatt 15-årsgräns på Enköpingsmässan

Nyheter Det var 15-årsgräns på Enköpingsmässan i år. Så blir det även nästan år.onsdag 24/5 13:09

Narkotikapåverkad predikade för ungdomar om hur de borde leva

Nyheter På tisdagskvällen ofredade en man flera personer vid Romberga torg. Ville berätta för ungdomar hur de borde leva.onsdag 24/5 10:02