Kommunen hoppar av Skipark 360

Nu har Håbo kommun tröttnat på Skipark 360. När bolaget beslutat sig för att begära aktiebolaget i likvidation väljer kommunstyrelsen att hoppa av.

I ett pressmeddelande på tisdagskvällen meddelar kommundirektören att förvaltningen föreslår att detaljplaneprogrammet avslutas. Han skriver: "Håbo kommun har sedan Skipark 360 aktualiserades varit noga med att påpeka att projektets ekonomiska förutsättningar är avgörande för hur kommunen ska förhålla sig till projektet. Med anledning av den senaste tidens händelseutveckling kommer kommunstyrelsens förvaltning föreslå kommunstyrelsen att avsluta detaljplaneprogrammet för Dragelund som inkluderar en möjlig etablering av Skipark 360." Kommunstyrelsen i Håbo kommun har sedan tidigare fattat två beslut: Skapa två alternativa detaljplaneprogram för markområdet Dragelund. Ett för verksamheter såsom industri, handel och kontor och ett annat för inomhusskidanläggning och verksamheter. Pröva möjligheten att teckna ett intentionsavtal med Skipark 360 avseende de planer de har. Många skeptiska röster har höjts mot Skipark 360 men projektledaren Glenn Bovin har gång på gång förklarat att det skulle bli av. Nu verkar emellertid Håbo kommun ha tappat tålamodet. När det blev offentligt att projektledningen begärt likvidation av aktiebolaget så försvann förmodligen även kommunens förtroende. Och nu tvivlar kommunledningen, precis som många kritiker på att den affärsplan som ligger bakom projektet håller. -Vi har kommit fram till att personerna bakom bolaget inte varit så framgångsrika i sin jakt på investerare som vi hade hoppats. Vi informerade Skipark 360 i början av februari om att vi ville se en ny affärsplan om en fortsättning med planprogramsarbetet skulle bli aktuellt. Vi ville även se bevis på nya investerare, vilket Skipark 360 utlovade, konstaterar kommundirektör Per Kjellander. Ingen plan - Tyvärr har Skipark 360 inte presenterat vare sig en ny affärsplan eller nya investerare och därmed finns inte längre förutsättningar för något intentionsavtal eller detaljplaneprogram, säger Per Kjellander. - Det faktum att Skipark 360 valt att begära sig själva i likvidation har stärkt oss i vår uppfattning att inte arbeta vidare med detta projekt och förvaltningen kommer därför att föreslå att kommunstyrelsen beslutar att vi ska arbeta vidare med ett detaljplanprogram för verksamheter såsom industri, handel och kontor, istället för mot en inriktning med en inomhusskidbacke, avslutar Per.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grimmenhag nominerad till prestigefyllt pris

Nyheter Bålstaryttaren Felicia Grimmenhag fortsätter att imponera. Nu är hon nominerad till internationellt pris på gala i Montevideo.måndag 25/9 15:59

Zombies jagar i Fjärdhundra

Nyheter Ibland kan det vara svårt att få fart på benen i löpspåret. För den som har en zombie i hasorna lär problemet snart vara löst. Som i Fjärdhundra till exempel.fredag 22/9 8:30

Jag är en man – som hatar män

Krönika Jag är en man som hatar män. Får jag skriva så?fredag 22/9 6:15