Måleri från en svunnen tid

Konsthallen i Enköping gästas av konstnären Anders Stimmer som målar romantiska målningar från en svunnen tid. Ofta står också en utsatt kvinna i blickfånget.

Anders Stimmer kallades nyligen ”den mest excentriska och politiskt inkorrekta konstnär som någonsin gått ut Kungliga Konsthögskolan”. Hans verk är ovanliga och utförda med stor precision i ett romantiskt realistiskt måleri, som från en svunnen tid. Djupa dalaskogar visas i scener som är traditionella och moderna – ofta med kvinnliga huvudrollsinnehavare. Stimmers kvinnor är utsatta men inte hjälplösa, med blickar som ogenerat borrar sig in i betraktaren. Deras budskap är omdiskuterat – vad är det egentligen som gnager i den som tittar? Utställningen med Anders Stimmers målningar pågår mellan den 11 februari och 4 mars. I dag har Konsthallen som ligger i Gamla Tingshuset vernissage och håller öppet mellan klockan 12.00 och 15.00.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grimmenhag nominerad till prestigefyllt pris

Nyheter Bålstaryttaren Felicia Grimmenhag fortsätter att imponera. Nu är hon nominerad till internationellt pris på gala i Montevideo.måndag 25/9 15:59

Zombies jagar i Fjärdhundra

Nyheter Ibland kan det vara svårt att få fart på benen i löpspåret. För den som har en zombie i hasorna lär problemet snart vara löst. Som i Fjärdhundra till exempel.fredag 22/9 8:30

Jag är en man – som hatar män

Krönika Jag är en man som hatar män. Får jag skriva så?fredag 22/9 6:15