Den bästa. Pizzeria Milano i Romberga – Sveriges bästa pizzeria. Foto: Roland Nordqvist

Milano – Sveriges bästa pizzeria

Pizzeria Milano är inte längre bara en av Sveriges närmaste pizzerior, nu är den dessutom den bästa i landet.

Svenskarna har sagt sitt. Sveriges bästa pizzeria finns i Enköping, i Romberga för att vara precis. Och restaurangen som är bäst enligt svenskarna är Pizzeria Milano. Det framgår av den Svenska Pizzarapporten 2011, som webbtjänsten onlinepizza.se ligger bakom. Det är sidans kunder som har fått betygsätta restaurangernas mat och service efter sin beställning. På den femgradiga skalan har kunderna som beställt pizza hos Milano i Enköping, gett restaurangen betyget 4,98. Därmed bänkar rombergabagarna allt annat motstånd i Sverige. Närmast, på andra plats, kom Pizzeria Maistro i Kungsör, som fick betyget 4.92. Över 900 pizzerior i landet, tio från Enköping, kampades om titeln ”Sveriges bästa pizzeria”.
– Det känns fantastiskt bra. Kul att få någonting tillbaka. Det här är ju verkligen ett erkännande för oss, säger Ahmet Keskinbicak, som äger Pizzeria Milano tillsammans med sina två bröder.
– Anledningen till att vi fått utmärkelsen är flera tror jag. För det första är vi duktiga på att förstå vad våra kunder vill ha. Sen är vi ganska snabba och lyckas många gånger överträffa kundens förväntningar, det gillar nog folk, säger han med ett leende.

Dålig start
I veckan har det dock inte varit någon stor kundströmning till den prisade pizzerian. Veckans besökare har endast bestått av hantverkare, och de var inte på plats för att äta pizza. Otur i turen skulle man kunna säga, har Milano tvingats haft stängt på grund av att de råkat ut för en vattenläcka.
– Det är olyckligt, men och andra sidan går det inte att göra något åt. Bättre att stänga en vecka så arbetet får bli klart. Vi hoppas att kunna öppna igen på måndag, säger Ahmet.

Nu är ni Sveriges bästa pizzeria, vad gör ni härnäst?
– Försöka utveckla oss något utan att krångla till menyn. Det handlar om att fortsätta hålla en god standard både på pizzorna och pizzerian.

Relaterad information

Topp 10 Sveriges bästa pizzerior

Restaurang, Ort, Betyg
1. Pizzeria Milano, Enköping, 4.98
2. Pizzeria Maistro, Kungsör, 4.92
3. Roma Pizzeria, Avesta, 4.91
4. Pizzeria Ciao-Ciao, Karlskoga, 4.89
5. Pizzeria Paris, Trollhättan, 4.89
6. Eriksberg Pizzeria, Göteborg, 4.87
7. Staden Chili Pizzeria, Falköping, 4.86
8. Sannegårdens Pizzeria, Göteborg, 4.85
9. Pizzeria Milano, Norrköping, 4.85
10.  Kebab House, Söderhamn, 4.84

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grimmenhag nominerad till prestigefyllt pris

Nyheter Bålstaryttaren Felicia Grimmenhag fortsätter att imponera. Nu är hon nominerad till internationellt pris på gala i Montevideo.måndag 25/9 15:59

Zombies jagar i Fjärdhundra

Nyheter Ibland kan det vara svårt att få fart på benen i löpspåret. För den som har en zombie i hasorna lär problemet snart vara löst. Som i Fjärdhundra till exempel.fredag 22/9 8:30

Jag är en man – som hatar män

Krönika Jag är en man som hatar män. Får jag skriva så?fredag 22/9 6:15