Hålet i gatan lagades tillfälligt och märktes ut med en kon på tisdagskvällen Foto: Roland Nordqvist

Spricka i asfalten ställde till problem

När asfalten sprack fick bilisterna punktering! På tisdagskvällen uppstod ett 15-18 centimeter djupt hål i asfalten på Östra Ringgatan, nära korsningen med Sandgatan i Enköping.

Gatukontorets Janne Wedén fick larm och beläggningsskadan och ryckte ut och lagade hålet.
Då hade redan ett antal bilister fått sina däck förstörda. Enligt uppgift till Ena-Håbo Tidningen handlade det om ett tiotal, men på onsdagsmorgonen hade gatukontoret bara fått in tre anmälningar.
Janne Wedén passerade på gatan under förmiddagen och upptäckte då en mindre beläggningsskada men bedömde den inte så allvarlig.
- Jag kunde passera med min bil utan problem, berättar han. men vid 18.45 på kvällen ringde en av våra entreprenörer hem till mig och berättade att det blivit ett större hål. Då ryckte jag ut och lagade hålet tillfälligt. Sedan gjorde vi en permanent lagning på onsdagen.
Janne Wedén berättar att den här vintern slitit hårt på gatorna och asfalten.
- Vi har många beläggningsskador i kommunen som en följd av den hårda vintern.
De bilister som fick skador på sina bilar får anmäla det till gatukontorets kundtjänst.
- Därefter gör vår säkerhetsansvarige en bedömning om kommunen kan hållas ansvarig för skadorna och i så fall regleras dem via vår försäkring, berättar Janne Wedén.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grimmenhag nominerad till prestigefyllt pris

Nyheter Bålstaryttaren Felicia Grimmenhag fortsätter att imponera. Nu är hon nominerad till internationellt pris på gala i Montevideo.måndag 25/9 15:59

Zombies jagar i Fjärdhundra

Nyheter Ibland kan det vara svårt att få fart på benen i löpspåret. För den som har en zombie i hasorna lär problemet snart vara löst. Som i Fjärdhundra till exempel.fredag 22/9 8:30

Jag är en man – som hatar män

Krönika Jag är en man som hatar män. Får jag skriva så?fredag 22/9 6:15