SIGMA. Bilden från förra höstens trygghetsvandring. Foto: Foto: Charlotte Årling

Ett hus för alla

  • Publicerad 14:15, 16 okt 2017

Jag har varit tyst i mitt skrivande, men man tjatar på mig och jag kan inte vara tyst längre. Jag har bott i Upplands Väsby sedan 1972 då mina föräldrar flyttade hit.
    Då var vårt samhälle mycket bra. Jag bor på Apoteksskogen, men i senaste valet tillhörde jag helt plötsligt Vilundas valdistrikt. Jag bor sedan 1973 i Sigma. Här fanns en ungdomsgård för länge sedan. Jag har en ganska bra dialog med ansvariga politiker, de förstår problemet, men det är ju som vanligt: det finns inga pengar.

I dag har vi ett allvarligt problem i Sigma. Våra ungdomar har ingenstans att gå. Jag har ett förslag på en lösning, ett hus för alla barn, ungdomar, äldre, ja alla i samhället ska kunna mötas och umgås där. Detta är en långsiktig lösning då det tidsmässigt skulle ta 5-10 år. Så tills vidare är det viktigt att snabbt skapa en lokal för ungdomsverksamhet, det är brådskande. Måste ske snabbt, snabba beslut nu politiker, det är många som delar mina åsikter. Så vakna upp och se och erkänn hur ni gjort fel.
 
 
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dansk hotellkedja tar över Siemenslokalerna

Nyheter De gamla Siemenslokalerna i Väsby blir nu hotell. Det är den danska kedjan Zleep hotels som öppnar sitt första hotell utanför Danmarks gränser.måndag 22/1 13:22

BSK vände sin dåliga svit – slog Borlänge hemma

Sport Efter fyra matcher utan seger – var Bollstanäs SK på söndagen tillbaka i vinnarspåret. Efter 21-13 (9-5) hemma mot Borlänge tog dessutom BSK revansch på dalkullorna.måndag 22/1 12:19