Strandbad Huvudsta strand Foto: Leif Oldenburg

Hellre ett strandbad vid Jungfrudansen

I Vi i Solna nr 39 kan man läsa att det nu står klart att Solnas kommunala strandbad hamnar vid Huvudsta strand. Vad som inte nämns är att detta ursprungligen är ett förslag från oss Socialdemokrater från 2004.

  • Publicerad 09:16, 11 okt 2017

n Då skrev jag en motion till kommunfullmäktige om att undersöka ett strandbad vid Huvudsta strand. 2015 motionerade vi igen och undrade varför det inte hänt något på 10 år. Nu har det gått 12 år och äntligen har vår motion blivit verklighet. Det är bra. Bättre sent än aldrig.

Jag hade dock önskat att badet hade lagts nedanför Jungfrudansen. Där finns ett stort grönområde med tillhörande liten strand. En plats där hela familjer kan ha det skönt i det gröna. På platsen som nu avses tänker man ta en bit av vårt nuvarande Huvudstabad (som redan i dag är fullbelagt på sommaren). Det är att minska utrymmet för dem som vill vara på Huvudstabadet, det är varken smart eller hållbart. Som motionär är jag glad att strandbadet äntligen blir av efter 12 år men det hade varit mycket bättre om vi fått ett alternativ till Huvudstabadet, snarare än att det nu naggas i kanten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Fotbollshistoria inviger konsthallen

Nyheter Det handlar mycket om fotbollshistoria när Solna Konsthall invigs i Folkets Hus den 15 mars.torsdag 22/2 17:31

Inga fler avgångar i vår

Nyheter Skip stop historia efter nyår Skip stop består – i alla fall året ut. Några fler avgångar under våren är inte att räkna med. Men från och med 2019 är snabbtågen historia.onsdag 21/2 7:40