Trafik- och fastighetskontoret har inventerat alla hinder och ett antal har tagits bort; bland annat det som visas på bilden, skriver Moa Rasmusson Foto: privat

Säkerheten viktigast på cykelvägarna

Avsändaren "Året runt-cyklist" är i Vi i Sollentuna nr 41 kritisk till att kommunen sätter upp kraftiga hinder på gång- och cykelvägarna. Vidare anser skribenten att hindren ökar risken för skador.

  • Publicerad 14:45, 1 nov 2017

n ”Året runt-cyklist” är i Vi i Sollentuna nr 41 kritisk till att kommunen sätter upp kraftiga hinder på gång- och cykelvägarna. Vidare anser skribenten att hindren ökar risken för skador.

Anledningen till att hindren sätts upp är att bilister använder gång- och cykelvägar som smitvägar. Detta är förstås otroligt olyckligt och en stor säkerhetsrisk för fotgängare och cyklister. Om bilar inte förekom på gång- och cykelvägarna så skulle hinder inte behövas.

Trafik- och fastighetskontoret har inventerat alla hinder och ett antal har tagits bort (bland annat det som visas på bilden som publiceras med insändaren). Kontoret ser även över att att byta ut befintliga hinder mot mjukare och rörliga hinder, t ex pollare, för att minska olycksrisken.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

SL lovar bättring efter kritiserad kampanj

Nyheter SL:s kampanj som gjordes för att upplysa folk om deras trygghetsnumret har fått mycket kritik. Nu lovar SL bättring.fredag 16/2 15:10