Sollentunahem måste visst sälja

  • Publicerad 13:32, 6 jul 2017

Thomas Axelsson i Rotebro skriver om utförsäljning av hyresrätter i Sollentuna för att kommunen skall kunna finansiera nybyggnation. I kommentaren skriver Axelsson att Sollentunahem har ”flera miljarder” i kapital och behöver inte sälja någonting, inte ens ett dörrhandtag. Jag har gått in på allabolag.se och tittat på bolagets senaste bokslut (2016).

Där står mycket riktigt att det finns fyra miljarder i tillgångar, alltså anläggningstillgångar. Omsättningstillgångarna är 146 miljoner och det bygger man inte bostäder för. Återstår att låna med påföljande hyreshöjningar för dig till att betala räntan. Faktum är att ditt hus, Axelsson, inte kommer att rivas utan allt handlar om att ni inte fick köpa husen själva och bilda en bostadsrättsförening. Fastigheter säljs till noga utvalda värdar med långsiktighet och nybyggena med hyresrätter blir till stor del finansierade.

Jag bor i Norrtälje kommun där man tänker sälja hyresrätter för att betala nybyggda dito, lustigt där är att kommunen styrs av Socialdemokraterna med MP och C. Är det olika som gäller? I Sollentuna klagar ni (för du är ju sosse) och i Norrtälje gör ni tvärtemot. Är det inte klagandet på en utmärkt ledning som är huvudsaken, Thomas Axelsson?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen gripen för mordförsök i Rotebro

Nyheter Under torsdagseftermiddagen skottskadades en man i Rotebro. Ingen är ännu gripen i ärendet.fredag 20/4 12:33

"Fjolårsgräset fungerar nästan som krut"

Nyheter Brandkåren uppmanar till försiktighet Många vill säkert röja upp i trädgården under helgen och elda gammalt gräs, löv och grenar. Men det gäller att vara försiktig. Brandrisken är stor. – Det döda fjolårsgräset fungerar nästan som krut,...fredag 20/4 12:16