Ansvar. I stället för att asfaltera borde Miljöpartiet och de övriga partierna i majoriteten tar ansvar för kommunens miljömål, anser Ann-Christin L Frickner (C). Foto: Mostphotos

Ta ansvar för miljömålen

I stället för att ta 650 000 kronor av Väsbybornas pengar till att asfaltera 350 meter av redan fungerande cykelväg på Centralvägen, är det dags att Miljöpartiet och de övriga partierna i majoriteten tar ansvar för kommunens miljömål, anser Ann-Christin L Frickner, gruppledare för Centerpartiet.

  • Publicerad 01:15, 5 aug 2017

Det här duger inte!

n Väsby har sedan 2012 tillhört de tio miljöbästa kommunerna i Sverige och det tack vare att Centerpartiet och alliansen satte höga miljömål och att Väsby 2013 blev korad till Sveriges miljöbästa kommun från att två år tidigare haft plats 167. Vi i C och alliansen satte höga miljömål om att vara bland topp fem.

Tyvärr når kommunen inte målet i år om att ligga inom topp tio i rankning och vi i Centerpartiet är starkt kritiskt till hur Miljöpartiet leder kommunens miljö- och klimatarbete, eftersom frågorna är så viktiga. Majoritet har sänkt ambitionsnivån till topp tio gällande miljöbästa rankning och vi har lyft att de måste jobba aktivt med frågorna, men fått till svar att de prioriterat annat för att miljöarbetet rullar på så bra.

Tidigare framgångsfaktorer i Upplands Väsbys miljö- och klimatarbete nämns vara en politisk vilja att prioritera frågorna, ett tydligt intresse hos medarbetare att detta var viktigt och att kommunen införde ett nytt miljöledningssystem år 2010, baserat på ISO 14001 standard.

Konkret har det inneburit att varje enhet och ledning i kommunen arbetat med miljöledningssystemet och successivt förbättrat kommunorganisationens interna arbete.

Kommunen har också under föregående mandatperiod samarbetat med företag genom Klimatavtal i syfte att minska den totala mängden energianvändande i kommunen.

Det resulterade i att företag dels gjorde en klimatbra åtgärd, dels minskade sina energikostnader och kommunens totala belastning på miljön. Det samarbetet har avstannat och på frågan om varför arbetet inte prioriterats är de oss svaret skyldiga.

I stället för att ta 650 000 kronor av Väsbybornas pengar till att asfaltera 350 meter av redan fungerande cykelväg på Centralvägen, är det dags att Miljöpartiet och de övriga partierna i majoriteten tar ansvar för kommunens miljömål – det här duger inte!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Källaren som har allt man kan drömma om

Nyheter SE FILM Ylva och Linda kan ha Sveriges bästa mancave Adam Alsing med tv-team hade precis varit här, nu har Vi i Väsby det också — igen. I Cirkus Cinema, en källare utöver det mesta, flätas nostalgi och upplevelse samman i det som kan bli Sveriges bästa...fredag 23/2 16:12

BSK J15 tog SM-brons i futsal

Sport Efter ett lyckat futsalslutspel kan Bollstanäs J15-lag stoltsera med en bronsmedalj.fredag 23/2 11:00