KRAV. Socialdemokraterna vill höjda förskolechecken. Foto: Mostphotos

Vår budget gör mer för människorna i Sollentuna

”För att föräldrarna ska kunna fortsätta arbeta krävs det att vi behåller kvaliteten i förskolorna och ger de resurser att fortsatt kunna utvecklas”, skriver oppositionsrådet Freddie Lundqvist (S) i sitt debattinlägg.

  • Publicerad 09:49, 20 jul 2017

Kommunfullmäktige har nu fattat beslut om Sollentunas budget för kommande år och det kan inte bli tydligare att majoriteten nästan helt gett upp om investeringar i välfärden. De väljer att strama åt budgeten istället för att använda vårt överskott. Vi Socialdemokrater tar en annan väg; vi vill göra mer för Sollentunaborna.

 Vi ser att antalet småbarnsfamiljer som bor i Sollentuna ökar. För att föräldrarna ska kunna fortsätta arbeta krävs det att vi behåller kvaliteten i förskolorna och ger de resurser att fortsatt kunna utvecklas. Således satsar vi elva miljoner kronor mer än majoriteten för att höja förskolechecken och skolpengen till den nivå verksamheterna behöver.

 Vi Socialdemokrater tror på en kommun där ungdomar kan starta sina vuxna liv i hyresrätter människor har råd att bo i. Det är fullkomligt oansvarigt att inte bygga nu när vi har flera tiotusentals personer i bostadskön. Därför har vi valt att i vår budget satsa pengar på en byggsamordnare som ska förhandla och föra dialog med byggherrar och markägare för att få fler bostäder byggda i Sollentuna.

 Det är inte heller en hemlighet att våra äldre i Sollentuna behöver mer än majoriteten väljer att ge. Antal utförare i hemtjänsten blir färre, och detta drabbar våra äldre som inte vet när och om hemtjänsten kan komma till dem och Sollentuna ger de äldre idag färre timmar än länsgenomsnittet. För att komma åt detta och ge våra äldre en värdig och kvalitativ ålderdom satsar vi 16 miljoner kronor mer än majoriteten på äldreomsorgen.

 Nog är nog. År efter år har kommunen använt mindre pengar än majoriteten budgeterat för, vilket har lett till att vi har nästan en halv miljard i överskott. Samtidigt ser vi att förskolor nästintill går under för att deras check inte räknats upp av kommunen, köerna till kulturskolan ökar och köerna till våra bostäder blir längre samtidigt som det inte byggs i den takt vi behöver. Det är lätt att säga att man vill göra mer, men vår budget skulle faktiskt göra mer för Sollentunaborna.

Freddie Lundqvist (S),

oppositionsråd Sollentuna kommun

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Se Rudbeckseleverna gå genom isen

Nyheter Se filmen här Alla elever på Rudbecksskolan får under sin tid på skolan möjligheten att prova hur det känns att falla ner i en isvak och sedan rädda sig själva. Här kan du se hur övningen går till.tisdag 20/2 8:00

Allmännyttans vara eller icke vara - en stridsfråga

Nyheter Bostadsfrågan är helt klart en stor valfråga och ämnet går knappast att beröra utan att nämna hyresrätter. I Sollentuna är planen att sälja ut delar av Solletnunahems bestånd. En nödvändig...tisdag 20/2 8:00