LINBANA. Sollentuna kommun planerar för en linbana mellan Häggvik och Väsjön via Rudbecksskolan och Edsvik. Foto: Sollentuna kommun

Våra skattepengar kan användas bättre

  • Publicerad 09:56, 13 jul 2017

Häromveckan kunde vi läsa att stadsbyggnadsnämnden tänker fortsätta att planera för en linbana mellan Häggviks station och Väsjön. Kostnad för projektet beräknas till 400–500 miljoner kr (det kan bli mycket mer i slutänden). Dessutom kommer kostnaden per år vara 25–29 miljoner kronor. Hur dessa miljoner ska finansieras vet inte politikerna ännu. Kanske räknar man med att pengar kommer som manna från himlen?

Man vill alltså fortsätta med linbaneprojektet trots att den undersökning som gjordes av Sweco 2015 kom fram till att den samhällsekonomiska effekten av en linbana är negativ. I Swecos undersökning slås också fast att en relativt stor andel av de boende kring Väsjön får alltför stort gångavstånd till linbanestationen och därför kommer efterfråga busstrafik. Oavsett om linbanan byggs kommer det alltså att vara nödvändigt med bussar i Väsjöområdet.

Ja, man kan fråga sig hur stor nytta människor som kanske ska lämna barn i förskolan har av en linbana. Dessutom om skipstop av pendeltåg genomförs vid Häggviks station (skipstop = vartannat pendeltåg stannar inte) så kan man fråga sig hur intressant det är att kanske stå och vänta en kvart på Häggviks station för att kunna ta sig vidare med pendeltåget. Många frågor hopar sig.

Var ska det stora garaget för 79 linbanegondoler få plats?

Är det för att få råd med linbana som kommunen säljer ut 2 000 av Sollentunahems lägenheter?

Beror nedskärningarna i äldrevården (hemtjänsten) på att man vill ta höjd för en linbana?

Varför ska vi fortsätta slösa med kommuninvånarnas skattepengar när de behövs till så mycket viktigare ändamål?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen gripen för mordförsök i Rotebro

Nyheter Under torsdagseftermiddagen skottskadades en man i Rotebro. Ingen är ännu gripen i ärendet.fredag 20/4 12:33

"Fjolårsgräset fungerar nästan som krut"

Nyheter Brandkåren uppmanar till försiktighet Många vill säkert röja upp i trädgården under helgen och elda gammalt gräs, löv och grenar. Men det gäller att vara försiktig. Brandrisken är stor. – Det döda fjolårsgräset fungerar nästan som krut,...fredag 20/4 12:16