Att bikta sina synder

  • Publicerad 08:00, 2 dec 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Vi hade en befriande rolig diskussion på redaktionen häromdagen, om ”guilty pleasures”. Saker som man njuter av, samtidigt som man känner att man inte borde.

En av oss älskar att lyssna på ”pinsam” popmusik. En moffar chips när resten av familjen gått och lagt sig. En annan frossar i de allra mest tragiska realityprogrammen på tv: gravt överviktiga människor, personer med samlarmani eller havererade äktenskap.

Alla har vi väl något som vi småskäms lite över. Det får man bara leva med.

Men kanske, bara kanske, kan man vända det till något positivt. Man kan bikta sina ”synder” genom att kompensera sin omvärld lite extra.

Det kan passa bra så här inför jul, när de goda initiativen inte saknas.

Swisha en slant till något välgörande ändamål, skänk gamla leksaker till en insamling. Dela med dig av din tid på julafton. Förra året skrev vi mycket om alla dessa goda initiativ, och det vill vi naturligtvis göra i år igen.

Vad har du sett för exempel inför årets jul? Tipsa oss gärna, så att vi kan hylla dem som hyllas bör!
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Polisen har tagit målvaktsbilar

Nyheter Parkeringsplatser blir lediga i Lilla Alby Tre så kallade målvaktsbilar har forslats bort av polisen i Lilla Alby. En av ägarna hade fordonsskulder på mer än en halv miljon kronor.fredag 23/3 13:35

Varför är klockan alltid 12 på pendeln?

Nyheter Att tiden går långsamt på pendeltåget har nog många upplevt. Men att den står helt still är något nytt.fredag 23/3 12:24

Färre flyktingbarn i hvb-hem

Nyheter Kommunalt bolag har en "extraordinär situation" Placeringarna av ensamkommande i hvb-hem har minskat med 80 procent för kommunägda bolaget Vårljus. De gör därför en stor omställning av verksamheten.fredag 23/3 7:54