Känner du igen dig i reporter Louise upplevelser av Barkarby handelsplats? Foto: Mikael Andersson

BORNHALL: Barkarby handelsplats – värre än ett träningspass

Vem behöver ett gymkort när man kan åka till Barkarby för att storhandla? Reporter Louise Bornhall skriver om den minst sagt svettiga upplevelsen av att julhandla på handelsplatsen.

  • Publicerad 15:41, 18 dec 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Pulsen ökar. Svettpärlor bryter fram i pannan. Efter ett tag blir det så jobbigt att jag vill skrika rakt ut. Nej, jag beskriver inte ett träningspass i löpspåret, utan en dag i trafikkaoset på Barkarby handelsplats.

Platsen där bilar står kors och tvärs över vägen, där blinkers slås på fast den efterlängtade svängen är flera minuter bort, där tutande medtrafikanter som tar omvägar för att slippa andra bilar är vardagsmat.

Särskilt nu i december, när alla en efter en inser att det visst blir jul i år igen, och att Barkarby är ett ypperligt shoppingställe att bege sig till. Allt finns ju samlat på ett och samma ställe! Men efter att ha fastnat i kö efter kö och inte kunnat komma ur en korsning, samtidigt som avgasmolnen bakom bilen blivit större, känns idén sällan lika genomtänkt.

Så ska kökaoset på Barkarby handelsplats lösas

Förra lördagen skulle exempelvis min mamma ta ”en sväng förbi Barkarby” för att köpa en blombukett innan vi skulle på en släktträff. Varningsklockorna borde ha ringt redan när tanken snuddade vid ”en sväng förbi Barkarby”, då det knappast är fysiskt genomförbart att ”svänga förbi” Barkarby en lördagsförmiddag ett par veckor innan jul. Du blir liksom kvar ett tag. Vare sig du vill eller inte. (Här hade jag tänkt skriva att vi blev sena till släktträffen, men jag låter det vara underförstått. Blombuketten hann i alla fall inte vissna på vägen, alltid något).

Inför ett nytt år brukar jag tänka att jag ska börja träna. Men inte i år. För ärligt talat, ökad puls, svett, och skrik – det kan jag ju lika gärna få i bilen på Barkarby handelsplats som på gymmet. Kaloriförbränningen kanske inte blir lika omfattande. Men urladdningen efteråt är densamma!

Shoppare om trafiken: "Det är djungelns lag som gäller"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Barkarbystadens vårdcentraler slås ihop

Nyheter Oro bland personalen Vårdcentralerna Flottiljen och Familjeläkarna ligger några portar från varandra i Barkarbystaden. Hittills har de varit konkurrenter, men från 1 februari slås de ihop till en – något som väckt en hel...tisdag 23/1 16:40

Två till skolor riskerar att försvinna från Spånga

Nyheter Saknar permanenta lokaler Innan jullovet stängde Skolinspektionen en friskola i Solhem. Nu befinner sig ytterligare två Spångaskolor i riskzonen, då de akut måste hitta nya lokaler.tisdag 23/1 16:17