Döden och glasfasaderna

  • Publicerad 15:07, 29 okt 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Vi pratar sällan om döden, ens i höstmörkret. Begravningsplatsen i Sundbyberg har fått en ny expedition, som är någorlunda klar till allhelgonahelgen (om slutbesiktningen går igenom). Kyrkogårdschefen Christer Larsson visar runt i vad som än så länge präglas av byggstök.

Vi pratar om arkitektritade glasfasader och en förbättrad arbetsmiljö för de som lever sitt yrkesliv mitt bland gravarna.

Jag konstaterar att vi inte skriver om begravningsverksamhet särskilt ofta, trots att den åtminstone vid något tillfälle är en högst väsentlig fråga för alla.

Nu kommer nog en hel del sundbybergare ha synpunkter på det ovanliga huset; Christer Larsson berättar att både arkitektfirman och kommunpolitiker räknar med att det håvar in priser.

Vi pratar om döden, också. För en kyrkogårdschef och en släktforskare är det väl lite mindre laddat.

De som går in på kyrkogården av ren nyfikenhet kommer i vilket fall ha något mer än intressanta gravstenstexter att titta på.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Svårt att få lån – ombildning skjuts upp

Nyheter Ombildningen på Götgatan går inte att genomföra eftersom bara "ett fåtal" hyresgäster fått lån. Nu förlängs erbjudandet till sommaren.torsdag 22/2 11:42

Sju miljoner läggs på cykling

Nyheter Kommunen tänker dra ett nytt cykelstråk längs Rosengatan.torsdag 22/2 8:55

Snart är sumpanborna 50 000

Nyheter Sundbyberg växer snabbt – och har framförhållning. Antalet invånare är inte riktigt 50 000 än.onsdag 21/2 15:31