Lotten Engbom är reporter på Täby-, Vallentuna- och Danderyds Nyheter. Foto: Roffe Andersson

ENGBOM: "I inga fall är männen accessoarer till sin partner"

"Flickvän till Oscar”, ”Fru till Anders”. Det känns som att Instagram svämmar över av dem – presentationerna som innehåller ”fru”, ”flickvän” eller ”sambo”.

  • Publicerad 11:48, 20 okt 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Sociala medier är platsen där alla kan måla upp den perfekta bilden av sig själv. För kvinnor ingår tydligen att vara just någon av ovanstående titlar. Livsmål uppfyllt. Goals.

Och på Instagram ser jag dem överallt - kvinnorna som väljer att presentera sig som någons fru, flickvän eller sambo. Det skulle kunna ses som romantiskt. Lite gulligt kanske. Eller bara som ett tecken på att tjejer i mindre grad kan leva ett oberoende liv.

Jag känner ganska många människor. I inga fall är det männen (i många fall kvinnan) som blir någon form av accessoar till en sin partner. Det är såklart inte kvinnornas fel, snarare hela samhällets som så tidigt skolar oss i att det är eftersträvansvärt att vara någons flickvän, och tydligen ännu mer lyckat att vara någons fru.

Däremot är det både han, hennes och hens ansvar att förändra det här. För det är 2017 – det mest åtråvärda vi kan bli är inte någons flickvän eller fru.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dolda biblioteket i Täby: "Hittar inte hit"

Nyheter "Många är äldre som har gått här länge" Eva Averin är ny bibliotekarie på Hägernäs bibliotek sedan två veckor tillbaka. På Hägernässkolans lokaler döljer sig ett av kommunens sex bibliotek. Men det är inte alla som hittar hit.onsdag 22/11 11:31

Villainbrott i Djursholm - tog sig in via fönster

Nyheter "Det ska ha rört sig om en eller flera gärningsmän" Polisen fick lamr om ett inbrott i en villa i Djursholm igår kväll.onsdag 22/11 9:17