Hässelby strand, Smedshagen, Hässelby gård. Vår gästkrönikör Elin Lindfors älskar sitt Hässelby – för vad det är, inte för vad det var. Foto: Linda Gren/Karoline Montero Araya

GÄSTKRÖNIKA. ”Hässelby, jag älskar dig!”

”Hässelby är vårt, vare sig vi är unga eller gamla”. Smedshagsbon Elin Lindfors har bott i Hässelby hela sitt liv och älskar sin förort, men hon tycker att äldre måste ha större tålamod med de yngre.

  • Publicerad 16:49, 7 jul 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Elin Lindfors. Foto: Privat

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Hässelby, förorten, orten, betongen, 165. Mitt hem har många namn. Jag kan se mig själv kalla det för ”orten” men även ”Hässelby”. Mitt vackra Hässelby, här vill jag leva och här vill jag dö. Men det kanske bara är jag.

Frågar ni veteranerna här i Hässelby, som tog bussen till slutstationen ”Backlura” som ett äventyr, får ni ett annat svar. ”Det var bättre förr.” ”Alla dessa ungdomar! Tvi!”.

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

I lokalgrupperna på Facebook framgår det lika klart som korvspad. Barnens och ungdomarnas otyg är ofta uppe på tapeten.

Varje gång jag hör någon säga att det var bättre förr så startar tankeverkstan. För toalettpappret var inte lika mjukt då och jag vet att barnen som var utklädda till påskkärringar fick punschchoklad och marmeladkulor. Jag vet också att fylltolvan i Hässelby gård inte alltid var det trevligaste stället.

Min tid som ungdom i Hässelby var dock knapp, då jag (oansvarig som jag var) lyckades bli gravid i högstadiet. Under åren som ”lillvuxen” har jag sett både ett och annat. Det jag kommit fram till är att vi vuxna har alldeles för lite tålamod och tillförlit till ungdomarna som en vacker dag ska ta över vårt underbara Hässelby.

Summan av kardemumman och knallpulvret som smaksätter bakverket Hässelby, är att det är lätt att hamna i tanken om att det var bättre förr. Men jag tror att vi behöver tänka mer på hur vi själva betedde oss som unga, innan vi dömer de som är det idag. Och personligen har jag ingen lust att återgå till vare sig marmeladkulor, eller hårt toalettpapper.

Hässelby är vårt, vare sig vi är unga eller gamla. Det är vi som bor här som gör området till vad det är. Underbara Hässelby, förorten, orten, betongen eller 165, jag älskar dig!

Det här är Elin Lindfors

Ålder: 26

Bor: Smedshagen

Gör: Jobbar som sanerare

Favoritplats i Hässelby: Piren i Hässelby strand, jag har många minnen från grillkvällar med kompisar därifrån.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Jätteodling öppnar på Garnisonens tak

Nyheter Nytt taklandskap Ett av innerstans längsta tak ska inte längre vara oanvänt.måndag 23/4 11:57

Unik chans: promenera under Skärholmen

Nyheter Trafikverket bjuder allmänheten ner i Förbifart Stockholms tunnlar Nu har du chansen att se ett av världens största underjordiska motorvägsbyggen inifrån. För första gången öppnar Trafikverket upp två av de nya tunnlarna som sprängs fram under Skärholmen, i bygget...måndag 23/4 11:39