Foto: foto: Mostphotos

Hej då och välkommen!

Hej då. Välkommen. Nu tackar Jonas Sylvén för sig och tackar för sig genom att förhöra sin ersättare Daniel Sjöberg i Enköpingskunskap.

  • Publicerad 06:29, 21 apr 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

– Hej Jonas. Nu är det dags för dig att lämna Enköping. En klassisk fråga som faktiskt aldrig är fel att ställa oavsett hur mycket smisk den än brukar få. Hur känns det?

– Hej, Daniel. Det känns bra. Min tid i Enköping har varit en fröjd. Jag har haft roligt och lärt mig. Och hur känns det för dig?

– Jo, tack. Lite nervöst nu när jag ska flyga solo. Det har varit skönt att ha dig här även om du mest sprang omkring och sa ”va?” i början. Jag kommer alltid minnas dig för det där högst tillfälliga hörselproblemet. Ja, och så ska jag lyssna på dig i radion när jag sitter i bilen. Är det något jag absolut måste se och göra här i Enköping nu när det på sätt och vis blir min stad?

– Ja, herregud, jag kommer aldrig mer ta min hörsel för given. Shout out till Enköping vårdcentral! Det finns massor av saker att inte missa. En av dem är restaurang Bombance. Där åt jag sniglar för första gången i livet. Men jag behöver veta mer om dig för att kunna tipsa. Vad vill du veta?

– Sniglar? Det har jag ätit två gånger. Första och sista. Förutom det, vad om mig? Tja, jag är gift med Susannah. Vår tvååring heter Ellis, döpt efter hoppets ö i New York samt Ellis Paul och dessutom Paul Hewson. Han gillar att springa, bada och leka. Tips om sådana platser tas tacksamt emot. Han är nämligen nummer ett i hushållet. Får jag bestämma blir det kanske träning (något bra gym?) eller en cheesecake (något bra kafé?).

– Enköping är ju väldigt gymtätt, har jag hört. Aldrig besökt något själv. Gånstaspåret har det däremot blivit några timmar i. Det är upplyst och har flera distanser. Vad gäller kaféer i stan kan jag rekommendera konditori Drott – mitt absoluta smultronställe i Enköping. Har du några förkunskaper om Enköping?

– Som det slumpar sig brukade jag helghänga i ett hus i Enköping som ägdes av min före detta flickväns systers pojkväns föräldrar (puh). Men det var många år sedan nu. Annars känner jag mest till ESK och begreppet Sveriges närmaste stad, men jag lär mig mer och mer. Har ju redan hunnit träffa flera trevliga och begåvade invånare och så snart våren menar allvar tänker jag att det blir ett helgbesök med familjen. Det ser jag fram emot. Precis som jag ser fram emot att ta över stafettpinnen från dig. Jag hoppas bara att jag gör det lika bra som du har gjort det så att läsarna blir nöjda.

– Jag är 100 procent övertygad om att du kommer göra ett kanonjobb. Det känns tryggt att lämna över till dig.

– Lycka till Daniel! Välkommen.

– Tack detsamma, Jonas. Hej då.

Schibbye till Enköping

Kul att Martin Schibbye kommer till Enköping med sin föreställning Kality. Han har verkligen en historia att berätta.

Enköpings Åkeri 100 år

Enköpings Åkeri har funnits på samma plats i Skolsta i 100 år. Lika länge har verksamheten varit ett familjeföretag. Det är nästan sagolikt.

risigt på Joar Blå

Små loger, toalettstopp, dålig ventilation och en trasig ridå. Enligt dansläraren Isabel Axnér håller Joar Blå på att förfalla. Det är hög tid att någonting görs.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det räcker inte att polisen ser den skyldige i ögonen

Krönika Råder tvivel ska rätten fria, så är det. Men ibland undrar man.torsdag 7/12 21:51

Som en boll kommer jag tillbaks till dig

Krönika En studsboll av gummisnoddar. Ibland vill man bara skriva om en studsboll av gummisnoddar. Så det var det jag gjorde.fredag 1/12 15:00

Den långa vägen bakom priset

Krönika För några dagar sedan vann jag utmärkelsen Årets Superföretagare i regionen Stockholm Nord. Ett ärofyllt pris som jag tog emot med den person jag älskar mest, min sexåriga son. Men innan jag berättar...tisdag 21/11 10:48

Om vi lyssnar noga kan #metoo förändra vår värld

Krönika #Metoo är ett vrål. Vi måste lyssna. Vi måste lära.fredag 3/11 11:57

Ibland kan vi faktiskt inte ana vad som hände sedan

Krönika Ibland händer det faktiskt. Ibland är det omöjligt att gissa vad som hände sedan. Det är alldeles, alldeles underbart.fredag 13/10 6:48

Vi och dom i klassrummet

Krönika Rasten är slut. Ytterkläder hängs upp på krokar och ytterskor kastas hastigt av.torsdag 5/10 19:26

Jag är en man – som hatar män

Krönika Jag är en man som hatar män. Får jag skriva så?fredag 22/9 6:15

På E18 är det bara jag som är perfekt

Krönika Åh, E18. Du laglösa land.torsdag 14/9 8:16

Nej, vi berättar inte var – det skulle slå för hårt

Krönika Varför berättar du inte?, säger en upprörd man i telefon. Han är inte ensam. Många vill veta vilken snusk-restaurangen är som vi skrev om förra veckan.lördag 2/9 9:42