Foto: foto: Mostphotos

Hej då och välkommen!

Hej då. Välkommen. Nu tackar Jonas Sylvén för sig och tackar för sig genom att förhöra sin ersättare Daniel Sjöberg i Enköpingskunskap.

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

  • Publicerad 06:29, 21 apr 2017

– Hej Jonas. Nu är det dags för dig att lämna Enköping. En klassisk fråga som faktiskt aldrig är fel att ställa oavsett hur mycket smisk den än brukar få. Hur känns det?

– Hej, Daniel. Det känns bra. Min tid i Enköping har varit en fröjd. Jag har haft roligt och lärt mig. Och hur känns det för dig?

– Jo, tack. Lite nervöst nu när jag ska flyga solo. Det har varit skönt att ha dig här även om du mest sprang omkring och sa ”va?” i början. Jag kommer alltid minnas dig för det där högst tillfälliga hörselproblemet. Ja, och så ska jag lyssna på dig i radion när jag sitter i bilen. Är det något jag absolut måste se och göra här i Enköping nu när det på sätt och vis blir min stad?

– Ja, herregud, jag kommer aldrig mer ta min hörsel för given. Shout out till Enköping vårdcentral! Det finns massor av saker att inte missa. En av dem är restaurang Bombance. Där åt jag sniglar för första gången i livet. Men jag behöver veta mer om dig för att kunna tipsa. Vad vill du veta?

– Sniglar? Det har jag ätit två gånger. Första och sista. Förutom det, vad om mig? Tja, jag är gift med Susannah. Vår tvååring heter Ellis, döpt efter hoppets ö i New York samt Ellis Paul och dessutom Paul Hewson. Han gillar att springa, bada och leka. Tips om sådana platser tas tacksamt emot. Han är nämligen nummer ett i hushållet. Får jag bestämma blir det kanske träning (något bra gym?) eller en cheesecake (något bra kafé?).

– Enköping är ju väldigt gymtätt, har jag hört. Aldrig besökt något själv. Gånstaspåret har det däremot blivit några timmar i. Det är upplyst och har flera distanser. Vad gäller kaféer i stan kan jag rekommendera konditori Drott – mitt absoluta smultronställe i Enköping. Har du några förkunskaper om Enköping?

– Som det slumpar sig brukade jag helghänga i ett hus i Enköping som ägdes av min före detta flickväns systers pojkväns föräldrar (puh). Men det var många år sedan nu. Annars känner jag mest till ESK och begreppet Sveriges närmaste stad, men jag lär mig mer och mer. Har ju redan hunnit träffa flera trevliga och begåvade invånare och så snart våren menar allvar tänker jag att det blir ett helgbesök med familjen. Det ser jag fram emot. Precis som jag ser fram emot att ta över stafettpinnen från dig. Jag hoppas bara att jag gör det lika bra som du har gjort det så att läsarna blir nöjda.

– Jag är 100 procent övertygad om att du kommer göra ett kanonjobb. Det känns tryggt att lämna över till dig.

– Lycka till Daniel! Välkommen.

– Tack detsamma, Jonas. Hej då.

Schibbye till Enköping

Kul att Martin Schibbye kommer till Enköping med sin föreställning Kality. Han har verkligen en historia att berätta.

Enköpings Åkeri 100 år

Enköpings Åkeri har funnits på samma plats i Skolsta i 100 år. Lika länge har verksamheten varit ett familjeföretag. Det är nästan sagolikt.

risigt på Joar Blå

Små loger, toalettstopp, dålig ventilation och en trasig ridå. Enligt dansläraren Isabel Axnér håller Joar Blå på att förfalla. Det är hög tid att någonting görs.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ljuset segrar alltid

Krönika lltför ofta dyker de upp i mitt dagliga flöde. Via sociala medier eller bara som kommentarer i förbifarten. Människorna som finner näring i att sprida rädsla. Exemplen är många. Jag kan förstå den...fredag 2/6 13:48

Nu töms kommunhuset – bygg nytt utanför centrum

Krönika Nu ska kommunhuset tömmas. Någonstans ska ett kulturhus skapas. Och nu har alla åsikter igen. Jag med.torsdag 1/6 12:27

Vi har rätt att bli förbannade

Krönika Du kanske säger: Inte alla män. Du har fel. Alla män är precis vad det handlar om.onsdag 24/5 16:02

Skänk en tanke till dem som orkar göra skillnad

Krönika När världen känns som mest trasig. När det tycks som om tårar är allt vi har att erbjuda. Då ska vi tänka på dem som orkar göra skillnad.tisdag 16/5 21:56

Han skrev om mitt hjärtas DNA

Krönika Du förstår inte, sa de. Du kommer att förstå, sa de. De hade rätt. Jag förstår nu.torsdag 11/5 12:16

Hej då och välkommen!

Krönika Hej då. Välkommen. Nu tackar Jonas Sylvén för sig och tackar för sig genom att förhöra sin ersättare Daniel Sjöberg i Enköpingskunskap.fredag 21/4 6:29

”Jag rökte sex paket cigg på 24 timmar på Valborg”

Krönika Enköpingsbon Simon Axelsson, 22, är en av deltagarna i årets Biggest Loser. Jag kan känna igen mig honom.lördag 8/4 14:20

Avec-beslut slår åt fel håll – gör om och gör rätt!

Krönika Socialnämnden i Enköping har bestämt att det inte blir någon avec till kaffet vid företagargalan Guldliljan på lördag. Det är ett olyckligt beslut.måndag 27/3 16:49

De goda luncherna i stan och de som blev förstörda

Krönika Det finns väl ett 20-tal ställen att äta lunch på i Enköping. Minst. Det är gästens marknad.söndag 12/3 7:13

Fegisars vidriga brott – men det är ingen brottsvåg

Krönika Enköping, februari, 2017: Bilar brinner. Åldringar rånas. Brott som bara de fegaste begår.fredag 3/3 9:07

”Enköping älskar mig inte villkorslöst längre”

Krönika År 2005 tog jag mitt pick och pack och flyttade från Enköping. Huvudorsaken var studier. Men känslan att komma ifrån Enköping, min hemstad, vägde nästan lika tungt. Jag var less, uttråkad och...torsdag 23/2 22:13