Vår reporter Evelina Hertz erkänner sitt sop-slarv. Foto: Ylva Bergman/Mostphotos

HERTZ: "Jag börjar svettas och letar febrilt efter ett nytt samtalsämne"

Sopfuskarna – vilka är de egentligen? Vår reporter Evelina Hertz har en aning...

  • Publicerad 16:58, 11 jan 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Jag ser mig själv som en ganska präktig person som oftast försöker göra ”det rätta”. Jag kör inte för fort och kastar aldrig tuggummi på gatan (ni vet väl att fåglarna dör om de försöker äta ett tuggummi och näbben klibbar ihop?)

Jag hjälper pensionärer av från bussen och tränar tålmodigt mina barn att äta sojakorv eftersom det är så synd om grisarna.

Men jag har en mörk hemlighet. Något jag skäms för men tyvärr inte alltid tillräckligt mycket.

Jag slarvar med sopsorteringen *duckar för tomater och ruttna ägg*.

Fram tills nyligen åkte allt i vanliga hushållssoporna. Ja plast, konserver och ibland glas. (Jag brukar alltid säga ”batterier slänger man ju inte, men om vi nu ska vara ärliga har det nog hänt en gång. Eller två.)

Jag förstår att ni undrar hur jag kan vara så ond? Det enkla svaret är lathet. Fram tills i höstas bodde vi långt från närmaste återvinningsstation och hade ingen bil. You do the math. Nu har vi ett miljörum bakom knuten och en bil som tar oss till Lövsta återvinningscentral på fem minuter.

Så jag har faktiskt skärpt mig.

Men när mina kollegor förfäras över att någon slänger ett utbrunnet värmeljus i vanliga soporna hettar mitt ansikte. Jag börjar svettas och letar febrilt efter ett nytt samtalsämne. Tänk om det syns på mig att jag slängde en yoghurtförpackning i går för att jag inte orkade diska ur den?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Härligt! Här händer helgens halabaloo!

Nyheter ✓Simhallsinvigning ✓Skridskoåkning ✓Konstutställning Ta de första simtagen i Åkeshovs simhall, snör på dig grillorna eller gå och se en match. För den som känner för det går det att ha en riktigt aktiv helg i Västerort och Järfälla.fredag 19/1 21:32

STOR GUIDE: Här är Bowies Stockholm

Nöje Stockholm hyllar honom – men hur kände Bowie för staden? Bowie är ball 2018: den döde popikonen ska hyllas stort gånger tre under året. Men hur såg hans relation till Stockholm ut? Nja. Rätt sval ändå.fredag 19/1 17:08