Kör på museum, vetja

  • Publicerad 08:53, 9 jan 2017

Moderate kommunstyrelseordföranden i Sundbyberg hävdar att sossarna egentligen vill göra ett ”museum över miljonprogrammet” i Hallonbergen. Bakom uttalandet ligger att oppositionen har riktat kritik mot den försäljning av flera centrumfastigheter, som kommunens inte längre så nya styre fattat beslut om.

Sossarna själva nekar till att ha några sådana avsikter. Men idén om ett museum låter faktiskt inte så tokig, om man funderar på det ett (kortare) tag.

Nu när vi lämnat ”Hembygdens år” som 2016 utsågs till, kanske vi ska börja tänka nytt. Hembygdsgårdar finns det gott om. Hur har vi bott under slutet av 1900-talet?

Hallonbergen var dessutom den ”bästa bostadsmiljön i hela Sverige” enligt dåvarande statsminister Olof Palme (S), som tillbringade en hel dag där när området invigdes 1973. ”Hjärtat i hela skapelsen var centrumhuset där ”allt” fanns”, skriver Förvaltaren.

Kruxet är förstås att det, till skillnad från hembygdsgårdarna, ännu bor rätt många människor i Hallonbergen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Samråd om framtidens Sumpan

Nyheter Inom en inte alltför avlägsen framtid väntas 80 000 personer bo i Sundbyberg. Kommunen har tagit fram ett förslag till översiktsplan för åren fram till 2030, som de vill ha in sundbybergarnas...måndag 29/5 9:11

SIK Hockey i framkant med trygghetsprojekt

Sport Idrottsbrevet är ett nytt projekt för att motverka sexuella övergrepp mot barn i idrotten.  SIK:s hockeysektion var den första hockey-föreningen som hakade på upplägget.lördag 27/5 14:14