Kör på museum, vetja

  • Publicerad 08:53, 9 jan 2017

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Moderate kommunstyrelseordföranden i Sundbyberg hävdar att sossarna egentligen vill göra ett ”museum över miljonprogrammet” i Hallonbergen. Bakom uttalandet ligger att oppositionen har riktat kritik mot den försäljning av flera centrumfastigheter, som kommunens inte längre så nya styre fattat beslut om.

Sossarna själva nekar till att ha några sådana avsikter. Men idén om ett museum låter faktiskt inte så tokig, om man funderar på det ett (kortare) tag.

Nu när vi lämnat ”Hembygdens år” som 2016 utsågs till, kanske vi ska börja tänka nytt. Hembygdsgårdar finns det gott om. Hur har vi bott under slutet av 1900-talet?

Hallonbergen var dessutom den ”bästa bostadsmiljön i hela Sverige” enligt dåvarande statsminister Olof Palme (S), som tillbringade en hel dag där när området invigdes 1973. ”Hjärtat i hela skapelsen var centrumhuset där ”allt” fanns”, skriver Förvaltaren.

Kruxet är förstås att det, till skillnad från hembygdsgårdarna, ännu bor rätt många människor i Hallonbergen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kärleksgesten till guldsmeden - fick blommor efter rånförsök

Nyheter Drive in-kuppen i Hallonbergen I onsdags utsattes guldbutiken i Hallonbergen för det andra rånförsöket på drygt ett år. Dagen efter slöt sundbybergarna upp för ägaren genom att samla in pengar till en stor bukett blommor.fredag 16/2 13:24