Kör på museum, vetja

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

  • Publicerad 08:53, 9 jan 2017

Moderate kommunstyrelseordföranden i Sundbyberg hävdar att sossarna egentligen vill göra ett ”museum över miljonprogrammet” i Hallonbergen. Bakom uttalandet ligger att oppositionen har riktat kritik mot den försäljning av flera centrumfastigheter, som kommunens inte längre så nya styre fattat beslut om.

Sossarna själva nekar till att ha några sådana avsikter. Men idén om ett museum låter faktiskt inte så tokig, om man funderar på det ett (kortare) tag.

Nu när vi lämnat ”Hembygdens år” som 2016 utsågs till, kanske vi ska börja tänka nytt. Hembygdsgårdar finns det gott om. Hur har vi bott under slutet av 1900-talet?

Hallonbergen var dessutom den ”bästa bostadsmiljön i hela Sverige” enligt dåvarande statsminister Olof Palme (S), som tillbringade en hel dag där när området invigdes 1973. ”Hjärtat i hela skapelsen var centrumhuset där ”allt” fanns”, skriver Förvaltaren.

Kruxet är förstås att det, till skillnad från hembygdsgårdarna, ännu bor rätt många människor i Hallonbergen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Cykelmål satt för år 2025

Nyheter Andelen resor med cykel ska öka till 15 procent fram till år 2025. Det målet har Sundbybergs stad satt upp.tisdag 25/7 7:34

Nu omvärderas miljonprogrammet

Nyheter Segregation, kriminalitet eller kanske romantisering – föreställningarna om de områden som uppfördes under miljonprogrammet är många. Faktum är dock att det i dag beräknas bo runt två miljoner...måndag 24/7 9:19