Jonas Månsson, reporter. Foto: Daniel Cannervik

KRÖNIKA: Vad ska det klagas på denna jul då?

De senaste åren har julkalendern blivit ett återkommande inslag i mitt liv i december. Efter några års frånvaro under tonåren och de första vuxenåren uppskattar jag återigen att bänka mig och koppla av till den 24-delade följetången.

Så även i år och ”Selmas saga” har fallit mig i smaken. Det är så spännande att jag häromdagen ägnade min resa till jobbet till att titta ikapp missade avsnitt.

En dryg vecka in i december är det dock något som jag inte märkt av och som brukar komma som ett brev på posten så här års.

Så här få reaktioner måste det ha varit mycket länge sedan en kalender fick. Ni minns väl hur det har sett ut de senaste åren? I fjol när ”Tusen år till julafton” visades riktades kritik i flera krönikor och på sociala medier att det inte var en sammanhängande handling och att de vuxna tog för mycket plats. Året innan var kritiken att det saknades snö och att kalendern inte utspelades sig i Sverige.

När ”Mysteriet på Greveholm” gick för andra gången 2012 rapporterade bland andra Svenska Dagbladet och Aftonbladet om anmälningar till Granskningsnämnden eftersom spöken förekom och kunde locka barn till ockultism.

I år är det vinter, snö, barn i fokus och en sammanhängande berättelse utan spöken. Jag undrar just vad det ska kunna klagas på i år?

På tal om julen. Den kommer till Mälaröarna i år igen, det ser bland annat två 15-åriga tjejer till. Vad de bidrar med skriver vi om i veckans tidning.

Dessutom tipsar vi om hur du bäst lyckas med lussebaket.

Veckans känsla:

Förra veckans premiär av På spåret var efterlägtad. Nu vet jag vad jag ska göra många fredagskvällar framöver.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.