Skippa kålroten

  • Publicerad 16:52, 20 dec 2016

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Vegetarisk mat i all ära, men det finns rätter på julbordet som är svåra att ersätta. 

Hur ogärna jag än vill äta död gris, så är griljerad julskinka på tunnbröd en av de godaste smaker jag har upplevt. En annan favorit är prinskorv. Båda kan kanske förklaras av kombinationen sött, salt och fett, men ändå.

Prinskorven går att utan problem ersätta med vegetariska varianter. Julskinkan har hittills visat sig vara svårare. När det lanseras en oumph-julskinka kommer jag att jubla, för förra året gjorde jag det nämligen inte. Då var mina matlagningsinspirerade familjemedlemmar inne på att tillaga en kålrot, stor som en julskinka junior, i ugn med griljering och allt.

Sagt och gjort. Några timmar i ugn och sedan ställdes den fram mitt på julbordet spetsad med julskinkebesticken. Det var bara det att den var besk och nästan oätlig. Hur gärna vi än ville, kunde vi inte få ned mer än några tuggor var.

Så mitt tips till den som skippar julskinkan i år är att även skippa kålroten. Allting går inte översätta.

God jul!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Dags för hett derby i division 2

Sport Sundbybergs IK mot Vasalund imorrn lördag På lördagen är det dags för ett stekhett derby i division 2-fotbollen. Solnalaget, tillika seriefavoriten, Vasalunds IF kommer till grannkommunen Sumpan för att försöka hålla sin förlustnolla intakt.fredag 20/4 16:40

Sumpan inte längre super

Nyheter Årets superkommuner har nominerats för fjärde gången. Men nu får inte Sundbyberg vara med längre.fredag 20/4 13:02