Vad vågar du inte berätta?

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

  • Publicerad 14:17, 9 sep 2017

Ibland borde man inte säga vad man tänker. Ibland måste man säga precis det man inte törs säga.

Frågan om vad som tystas ned är av naturliga skäl svårt att svara på. (Sedan att det finns debattörer som frekvent hävdar att just deras kärnfråga inte får lyftas fram, det är en annan sak.)

Marabouparkens konsthall tar upp just nedtystande och censur i höstens utställning, "Mouth Shut, Loud Shouts". Detta skriver vi om på sidan 15.

Yttrandefrihet och öppenhet har blivit något vi mer eller mindre tar för givet. Men, som curator Jenny Richards säger, det finns blinda fläckar som vi borde bli bättre på att ifrågasätta.

Vad är din blinda fläck?

Vad är det du tänker att du kanske borde höja rösten om?

Ibland måste man göra saker som man inte vågar. Däremot måste man inte skrika högt i sitt eget namn. Vi garanterar källskydd till dig som vet något som borde bli känt för allmänheten, men som riskerar att råka illa ut för att berätta. Vi har lag på det.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Svets ska rädda Pridebänken

Nyheter Pridebänken är återbördad – nu även fastsvetsad – till Rissne torg sedan slutet på förra veckan. – Bänken sitter på samma stolpar som förut, säger Fredrik Härdén, chef för stadsmiljö- och tekniska...tisdag 26/9 7:54