Vänta inte hela helgen

  • Publicerad 15:11, 2 feb 2018

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Ventilationskontroller i bostadshus i Sundbyberg har dröjt. Kommunen har tagit 15 år på sig att skicka ut en påminnelse.

Kanske något att ha i åtanke för den som ständigt prokrastinerar. Att skjuta upp saker in absurdum är tydligen så vanligt att det har ett eget ord.

I Svenska akademiens ordbok nämns en hänvisning till 1834, då ordet "prokrastinera" användes. Mänskligheten har haft lång tid på sig att göra något åt denna last.

Själv har jag precis betalat medlemsavgiften för den förening där jag sitter i styrelsen. Detta kom jag att tänka på i samband med att jag skrev ihop ett medlemsutskick, med en påminnelse om att betala avgiften.

Utskicket skrevs i sedvanlig ordning vid 23:30 på söndagskvällen.

"Du har ju hela helgen på dig" blir alltför ofta "borde verkligen sova nu men måste fixa klart en grej".

Får man skylla på arbetsskada? Efter tio år som nyhetsreporter finns saker i mitt medvetande antingen som "extra just nu" eller inte alls.

Artiklarna om säkerheten och ventilationen i hyreshuset på Humblegatan, här och här, tycker jag att ni inte ska vänta med att läsa. Jag ska inte vänta med att påpeka för min egen hyresvärd att vi har en trädörr till källarvåningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Två nämnder har ny ledning

Nyheter Ina Djurestål (M) är ny ordförande i förskolenämnden. Beslutet fattades på gårdagens möte i kommunfullmäktige, då även byggnads- och tillståndsnämndens ordförande byttes ut.tisdag 20/2 16:51

Grufman snabbast i nollgradigt

Nyheter Barbro Grufman hade inga besvär med -12 grader i luften och nollgradigt vatten. Hennes facit blev fyra guldmedaljer i Skellefteåälven.tisdag 20/2 15:30

Allmännyttans vara eller icke vara

Nyheter Så tycker politikerna Hur stor ska allmännyttan vara? Behöver vi fler ombildningar och, i så fall, var? Vi i Sundbyberg tar tempen på bostadsfrågorna inför valet.tisdag 20/2 13:18