Vi vidgar vyerna

Det här är en krönika på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Sommaren är alltid lite speciell på en tidningsredaktion. Bevakningen går från kommunala nämndmötesprotokoll till att handla mer om barn som leker i solen på diverse evenemang.

Låter trevligare i de flestas öron. Båda uppdragen är dock viktiga och ingen av oss reportrar hade valt det här jobbet om vi inte hade en mer eller mindre hemlig böjelse för att sitta inomhus och granska dokument.

Men samhället har lite tillfälligt avbrott under sommarveckorna, åtminstone skolor och tingsrätter och kommunens beslutande organ.

Vi själva fördelar om arbetsuppgifterna medan vissa är på ledighet. Så om ni möter ett lite mer okänt ansikte är det bara en reporter som ska få passa på att få vidga sina vyer lite, medan ordinarie kommunreporter ser sig om utomlands.

Eller vad man nu gör på sin semester.

Men vi släpper inte vårt uppdrag att värna om demokratin bara för att det är semestertider. Hör av er med tips, oavsett det handlar om solsken eller regn.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Får AFC behålla sin formstarka lagkapten?

Sport Omar Eddahri, 26, bidrog starkt till att AFC skrällslog Malmö FF i lördags. Med sina fem mål är han en superviktig kugge för den allsvenska jumbon. Men blir han kvar säsongen ut? Rykten säger annat.tisdag 22/8 14:00

Hårdare tag mot gatumusik

Nyheter Reglerna för när man får spela gatumusik i Sundbyberg föreslås skärpas. Detta efter att en person spelat musik "hela dagar och flera dagar i sträck".måndag 21/8 16:36