Linda Lindgren

Stockholms egna Marilyn Monroe. Glamor-rock-vintage-skräddare och designer. Delar med sig av sin kärlek för burlesk samt tonerna och modet från 1900-talets första hälft. Låter sig inte hindras av att...

Fin-fin fredag!

  • Publicerad 22:27, 17 jun 2017

Det här är ett blogginlägg på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens.

Jag bara njuter här uppe:). Fredags prova vi på fiska nedanför huset. Men det var botten..napp. Så jag gick längst stranden beundra alla vackra violer. Som säkert hån skrattade efter mig likt Alice i Underlandet.

IMG_496309511F66-E98E-4AE4-A30D-76398BD6F1631C7ED0B0-D83A-4BBB-A035-7485860A270D

Kvällen bjöd vi päronen och fin morfar på middag. Lindas pasta Frutti Di Mare. Så himla gott! Bakade brytbröd och kanelbullar till kaffet. Tänk sådant får man inte ro med göra hemma, baka. Men älskar att baka. Att man lägger tid och knådar in kärlek i det. Tycker om lägga tanke och kärlek i dukning med. Välja porslin och glas. Plockade blommor och arrangerade små buketter,tände massa ljus.IMG_5020 698565B7-643A-4738-91C0-EB4AF2D45DAE IMG_4993 IMG_4990IMG_4992IMG_4991

Körde ICAs recept för kanelbullarna, men tog 50g jäst. Istället för 25g.  Visades vara ett bra mistag :).

Pastan är egen ihop knåpande efter mina  smaklökar. Alltid när jag lagar mat så föreställer jag smaker i munen hur saker ting kan funka ihop. Så jag har inga mått , går på kännsla:). Mycket kryddor av het chili, paprikapulver,  basilika, peppar och salt. Fin hackad chili, charlottenlök och vitlök. Två plastförpackningar av köksbärtomater. Smör, olivolja, häll i en del av pastavatten . Fisk och hönsbuljong. I med  lite honung och pressad citron och riv av yttersta av citronen. Just det vitt vin med . Låter detta koka. I med blåmusslor och räkor. Låt det puttra lite. Innan servering i med pastan rör om…och njut!

IMG_5002

IMG_5004

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tills döden skiljer oss åt

Tung men sann ord. Precis avslutat en lång mysfrukost. Med tända ljus och njuter av det brödet jag baksde igår. Vi myser inne medans regnet faller från den gråa himlen. Jag skrev igår jag ska nästa inlägg dela med recepten från det jag skapade igår. Men vill slänga in detta mellan. Morgonens minne och tankar.lördag 24/6 12:48

Dagens midsommar

Heja alla ni fina följare, jag vill önska er en fin midsommar. Ta det lugnt med snapsen och tänk på barnen. Dansa små grodor och ät gott :). Själv är man tog myggbiten efter varit på Solbacken här i  Jämtland. Lyssnar på musikanter och barn som dansar runt stången.fredag 23/6 15:19

Dagens & loppisfynd

Bästa med vara långt i från Stockholmo är alla dessa loppisar! Här kan man fynda saker för väldigt bra priser. Som det ska vara på loppisar. Så skrattretande när man får se i vissa så kallade loppisar butiker i Stockholm eller inredningsbutiker med noga utvalda antika ting. Kan finna bla gamla sockerlådor som kostar oförskämdmycket. Och här ger folk bort dem. MEN vissa av dessa loppisar börja bli medvetande av oss storstadmänniskor sökande efter vissa antika och anrika fynd. När man fyndar en fantastisk kristall karaff för 10 kr men en gammal sketen sockerlåda som sagt… ska man ha 1000kr för.onsdag 21/6 11:23