Rätt restaurang på rätt plats

Pontus in the Park har funnits i några år i Solna Business Park. För några veckor sedan öppnade den välkände krögaren Pontus Frithiof en ny restaurang i Arena-staden, mitt emot Mall of Scandinavia.

  • Publicerad 11:09, 13 sep 2017

Nytillskottet har döpts till Pocket by Pontus och erbjuder ett bistroliknande koncept, som verkar passa perfekt in i trendiga Arenastaden.

Vid lunchtid har det varit knökfullt och till och med svårt att få bord. Det är lätt att förstå. Pocket by Pontus lever precis som systerrestaurangen i Solna Business Park upp till ambitionen att laga god mat lunchmat baserad på färska råvaror.

Vid Lunchpatrullens första besök valde vi ångad bleka med örtbrödsmulor och pepparotspuré. En mild fisk som smälte i munnen. Högsta betyg till kocken.

Betyget stod sig över nästa besök då vi åt en perfekt lasagne, precis lagom stark för att inte bli tråkig. Lunchrätterna serveras med goda salladsvarianter i små skålar vid sidan om.

Två extra plus: Det goda brödet som patrullen backade två gånger (okej, det var små skivor) och det rejält tilltagna kakbordet till kaffet. En trevlig avrundning på lunchen.

Personalen är dessutom trevlig utan att vara påflugen eller tillgjord. Vi blev till och med lagom mätta – vilket man inte blir på alla finkrogar.

MER Pocket by Pontus

LUNCH: Kött, fisk eller vegetariskt. Tre prisnivåer beroende på när lunchen intas: 110 kronor (11.00–11.45), 125 kronor (11.45–13.00), 99 kronor (13.00–14.00).

KÖKET: Vällagat rakt igenom. Maten serveras av kockarna över disk så det finns utrymme för personliga önskemål.

TIPS: Den som vill äta i lugn och ro bör välja ”Late expresslunch” efter klockan 13. Dessutom billigare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Nu börjar julmarknaderna i Solna

Nyheter Nu börjar julmarknader på allvar i Solna. En av de första ut är Folkets Hus julmarknad på Skytteholmsvägenfredag 24/11 10:37

Solnabons träcykel kan ge pris

Nyheter Huvudstabon Faizal Luttamaguzi och Abel Yoseph ligger bakom en guidning av turister med träcyklar i Stockholm. Nu är de nominerade till Stockholm stads innovationspris.fredag 24/11 8:14