Platt fall för dyra crêpes

Crêpes och jesus i Kungsträdgården. Hur funkar det egentligen? Sådär om du frågar Lunchpatrullen som tagit del av blandningen.

  • Publicerad 10:33, 2 dec 2016

Vi vet inte hur många gånger vi cyklat, gått eller åkt buss förbi det pyttelilla fiket som ligger mitt i S:ta Eugenia katolska församling Det finns en kyrka och bokhandel förutom café. Patrullen har ofta slagits av att det vilar ett lugn när man passerar förbi här och vi gillar det.  

Nu har på senare dagar caféet förstärkts med ett crêperi där man både kan äta crêpes och galetter. Nu undrar ni kanske vad det är för skillnad mellan dessa nyss nämnda godsaker? Crêpes är franska pannkakor bakade på vetemjöl som man kan äta som goda förrätter och varmrätter samt ännu godare desserter. 

Galetter är en grövre variant av crêpes bakade på bovetemjöl och används huvudsakligen i varmrättsform. Fyllningarna är lika många som tillverkarna och bägge pannkakorna finns att köpa runt om i Frankrike från små vagnar eller kiosker. Här i Sverige finns det ett antal liknande ställen men ofta inhysta i lokaler med bord och stolar lite mer restaurangliknande så där.  

Klockan är lite över lunchrusning när vi kommer in så det går lätt att få någonstans att sitta. Valet faller på galette fylld med ost, kyckling och svamp (125kr). Den kommer rakt in till bordet och pannkakan är rejält stor med mycket fyllning. Tyvärr så är kycklingen snustorr, svamparna fåtaliga och några ledsna minitomater gör inte rätten något att skriva till tidningarna om. 

Det är synd att man tar så mycket betalt för något så tråkigt när atmosfären är så härligt avspänd. Tittar vi in i igen får det bli kaffe och en bulle.

Café Eugenia

Var: Kungsträdgårdsgatan 12, City

Prisklass: 125 kronor för en pannkaka. Det får bli lyx.

Bäst: Atmosfären

Sämst: Torr kyckling

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.