LÄCKA. Roslagsvatten rekommenderar att koka vattnet för säkerhets skull Foto: Mostphotos

Läcka innebär att vatten måste kokas

Efter en vattenläcka uppmanas hushåll på ­Färingsö att koka sitt vatten innan det används.

  • Publicerad 15:16, 9 aug 2017

Runt 100 fastigheter på Apelvägen i Stenhamra, Degerby, Svartsjö och Skå industriområde var utan vatten i ett par timmar efter att en kopplingsventil i ett av Roslagsvattens rör gick sönder den 5 augusti.  

Då det fanns risk för att bakterier kommit in i ledningen rekommenderar Roslagsvatten de som drabbats av avbrottet att koka sitt vatten innan det används i matlagning, dryck eller tandborstning.

– Vi tappade trycket när vattnet stängdes av och då finns det risk att omkringliggande skräp och jord kan läcka in i ledningen. Vårt ledningsnät är från 50–60-
talet, och inga ledningar är 100 procent täta, säger Erik Nordgren på Roslagsvatten.

Vattnet behöver inte koka länge för att bakterier ska försvinna.

– Det räcker med att vattnet kokar upp och att man ser stora bubblor. Då är man på den säkra sidan.

Vattenprover skickades för analys på morgonen den 7 augusti och Roslagsvatten räknar att ha fått svar på proverna i slutet på veckan.

– Så fort vi har fått svar skickar vi ett SMS till de hushåll som varit påverkade. Vi lägger också upp all information på vår hemsida, säger Erik Nordgren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Pressbyrån tackar nej till förlängt kontrakt

Nyheter På onsdagen stod det klart att Pressbyrån kunde vara kvar på Drottningholm fram till årsskiftet. Tack men nej tack, sade Pressbyrån.torsdag 22/2 16:04

Hennes åsikt går mot strömmen

Nyheter En klar majoritet av kommunborna är nöjda med återvinningsstationerna i Ekerö. Det visar en undersökning som Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) låtit göra. Men Stenhamrabon Solveig Löfgren...torsdag 22/2 14:28

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter