Mårten Westberg

Efter 40 år som löpare, 25 år som tränare och 2,5 år som ordförande bytte Mårten ut Fredrikshof på Östermalm mot Akalla och mötte helt nya möjligheter.

Krigs-korrespondenten kommer till Järva

  • Publicerad 22:32, 20 mar 2017

I förra veckan kom en dokumentär-filmare till träningen med Akalla Run.  Giampaolo Musumeci heter han och är specialiserad på att rapportera från krigszoner.

Giampaolo Musumeci is a freelance journalist and filmmaker reporting on African issues, immigration and war zones, contributing to major international news channel and radio such as Channel 4, Rai News24, Sky News, Rai Tre, MTV,
Radio France International, Radio Swiss and a wide variety of international press.

Giampaolo hade hört och läst vad som sägs om Sverige i internationell press. Det hade fått honom att åka först till Rosengård där han hade tillbringat två verkligt trevliga dagar och nu var han på väg till Sveriges andra ”No Go Zone” Järva.

Akalla by

Stockholm Stad etablerade kontakt och jag bjöd med Giampaolo och hans kollega på träningen i Akalla.  Jag hoppas de fick material de kunde använda.

De fick i alla fall fina bilder av när vi springer från den vackra bondgården, hoppar över en klassisk Svensk gärdsgård och ut på den stora gröna sluttande gräsmattan mot den nedåtgående solen.

…och vad ”krigszon” beträffar så var det ju ingen av oss som hade sett ett vapen i Järva. Det kändes som att någon hade förväxlat ”Mordor” med ”Fylke”, och skickat en krigskorrespondent.

…men trevligt var det!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mer från Mårten Westberg

Dådet stärker Stockholm

Det känns bakvänt. lördag 8/4 12:14

Men, de kan ju bli trötta!

”Men, de kan ju bli trötta!” tisdag 4/4 10:52

Kanylen i gräsmattan

Idag var det barfota-premiär! söndag 2/4 22:35

Alla Sporters Moder

I Mellanöstern kallas löpning ”alla sporters moder” berättade Ali från Iran. tisdag 28/3 13:28

Inte mitt jobb…

”… inte mitt jobb” eller ”jag får inte betalt för att….” är två meningar jag har hört ofta. För mig säger den att man är vad Jesus kallade ”en anställd”:torsdag 23/3 12:06

Krigs-korrespondenten kommer till Järva

I förra veckan kom en dokumentär-filmare till träningen med Akalla Run.  Giampaolo Musumeci heter han och är specialiserad på att rapportera från krigszoner.måndag 20/3 22:32

Hans Rosling i Rinkeby

Dubbelmordet i Kista är förfärligt.  Löparna i Akalla Run är upprörda.måndag 13/3 11:29

Skål för eritreanska äktenskapsbråk

”Vi är i Sverige nu!”tisdag 7/3 18:24

En verkligt trevlig ”No Go Zone”

”Man kan inte ens gå ut och ta en kopp kaffe” säger en man som intervjuas i Sveriges Radio om hur det är i Rinkeby.tisdag 21/2 18:49

Runner’s World sprider myten om att kvinnor riskerar att bli påhoppade när de joggar

Är du orolig för att bli påhoppad av en man när du är ute och springer? -Ja. torsdag 16/2 11:42