Tarja satsar på sin stora kärlek

Den stora kärleken för hundar fick Tarja Hellberg att starta Lyckliga Hunden. Utifrån sitt natursköna hem i Vallby, Enköping, leder hon kurser och p­rivatträning i bland annat agility, rallylydnad och spår.

  • Publicerad 12:55, 19 maj 2017

Vi packar in oss allihop i vår buss och åker på äventyr

Eftersom Tarja själv alltid tyckt om att träna sina egna hundar så insåg hon att hon kunde kombinera nytta med nöje genom att även hjälpa andra med sina husdjur.

– Jag älskar det jag gör och får genom Lyckliga Hunden möjligheten att träffa många trevliga människor och hundar, säger Tarja.

Tarja tycker så mycket om det hon gör att hon en gång i månaden erbjuder gratis hundpromenad och aktivering inne i Enköping. Det brukar kunna dyka upp ett 50-tal hundar med sin ägare.

Kurser hemma

Tarja startade sitt bolag år 2006 och verksamheten har växt och utvecklats genom åren. Idag bedriver hon en gedigen kursverksamhet samt privatträning hemifrån.

Några av de kurser hon har är agility, rallylydnad, spår, valpkurser och allmänlydnad-aktiveringskurser.

Tarja har en inhägnad tomt på tre hektar med bland annat en uppbyggd agilitybana. Den privata stranden ger möjlighet till vattenapportering.

– Vi har en stor inomhushall och en stuga som vi ofta hyr ut. På gården finns även en butik med våra populära fritidskläder, godis och leksaker till hunden, säger Tarja.

Tarja är distriktsäljare för Arrak Outdoor produkter. Hon säljer dem i sin butik hemma och på utställningar, brukstävlingar och mässor som hon, hennes man och deras hundar besöker på helgerna.

– Vi packar in oss allihop i vår buss och åker på äventyr, säger Tarja leende.

Nyligen var hela familjen på ett Rottweiler Meeting och visade upp och sålde sina produkter. De åker även flera gånger om året till Finland och säljer på mässor.

– Vi blir allt större som återförsäljare av Arrak och många gånger ringer man oss och ber oss komma och sälja på olika tillställningar, säger hon.

Lärare till vardags

Till vardags arbetar Tarja som lärare i svenska som andraspråk på IM på Westerlundska gymnasiet. Kvällar och helger är hennes hundar och Lyckliga Hunden i fokus.

– Det här är verkligen en livsstil för oss. Man skulle kunna tycka att jag ”jobbar och sliter” hela tiden, men för mig är arbetet med Lyckliga Hunden ett sätt att få påfyllning i mitt liv av både energi och lycka.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

UPPDATERAT: Kvinna påkörd - bilförare riskerar åtal efter en trafikolycka

Nyheter En fotgängare blev påkörd på Bålstavägen bakom OKQ8 natten mot lördag. En Håbobo i 25-årsåldern riskerar åtal för att ha kört på henne.lördag 24/2 14:48

Blåljus: Stöld och vapenbrott

Nyheter Den kalla fredagskvällen blev tämligen lugn i Enköping. En bil med fyra unga personer i tilldrog sig dock poolisens intresse.lördag 24/2 9:42

Narkotikabrott och bråk i Skoklosterbostad.

Nyheter Under fredagen utbröt ett bråk i en bostad i Skokloster. En man är misstänkt för misshandel då han ska ha slagit en kvinna.lördag 24/2 9:27

Långa väntetider för att förnya pass – "var ute i god tid".

Nyheter Nästa lediga tid i Enköping för att förnya sitt pass är i slutet av april. – Det är bra att vara ute i god tid, säger Johan Sedin på Enköpingspolisen.fredag 23/2 10:31

Fyrverkeri-reglerna skärps i Enköping

Nyheter Reglerna för fyrverkeripjäser under nyår, påsk och valborg stramas åt. Tekniska nämnden föreslår att kommunen antar länets tuffaste regler kring användande av pyrotekniska varor.fredag 23/2 9:32