Tarja satsar på sin stora kärlek

Den stora kärleken för hundar fick Tarja Hellberg att starta Lyckliga Hunden. Utifrån sitt natursköna hem i Vallby, Enköping, leder hon kurser och p­rivatträning i bland annat agility, rallylydnad och spår.

  • Publicerad 12:55, 19 maj 2017

Vi packar in oss allihop i vår buss och åker på äventyr

Eftersom Tarja själv alltid tyckt om att träna sina egna hundar så insåg hon att hon kunde kombinera nytta med nöje genom att även hjälpa andra med sina husdjur.

– Jag älskar det jag gör och får genom Lyckliga Hunden möjligheten att träffa många trevliga människor och hundar, säger Tarja.

Tarja tycker så mycket om det hon gör att hon en gång i månaden erbjuder gratis hundpromenad och aktivering inne i Enköping. Det brukar kunna dyka upp ett 50-tal hundar med sin ägare.

Kurser hemma

Tarja startade sitt bolag år 2006 och verksamheten har växt och utvecklats genom åren. Idag bedriver hon en gedigen kursverksamhet samt privatträning hemifrån.

Några av de kurser hon har är agility, rallylydnad, spår, valpkurser och allmänlydnad-aktiveringskurser.

Tarja har en inhägnad tomt på tre hektar med bland annat en uppbyggd agilitybana. Den privata stranden ger möjlighet till vattenapportering.

– Vi har en stor inomhushall och en stuga som vi ofta hyr ut. På gården finns även en butik med våra populära fritidskläder, godis och leksaker till hunden, säger Tarja.

Tarja är distriktsäljare för Arrak Outdoor produkter. Hon säljer dem i sin butik hemma och på utställningar, brukstävlingar och mässor som hon, hennes man och deras hundar besöker på helgerna.

– Vi packar in oss allihop i vår buss och åker på äventyr, säger Tarja leende.

Nyligen var hela familjen på ett Rottweiler Meeting och visade upp och sålde sina produkter. De åker även flera gånger om året till Finland och säljer på mässor.

– Vi blir allt större som återförsäljare av Arrak och många gånger ringer man oss och ber oss komma och sälja på olika tillställningar, säger hon.

Lärare till vardags

Till vardags arbetar Tarja som lärare i svenska som andraspråk på IM på Westerlundska gymnasiet. Kvällar och helger är hennes hundar och Lyckliga Hunden i fokus.

– Det här är verkligen en livsstil för oss. Man skulle kunna tycka att jag ”jobbar och sliter” hela tiden, men för mig är arbetet med Lyckliga Hunden ett sätt att få påfyllning i mitt liv av både energi och lycka.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kommunen stoppar IP Onlys utgrävningar

Nyheter Kommunen har bestämt att stoppa IP Only från att gräva i tätorten och kranskorterna tills vidare. – Eftersom inte avtalet har följts måste vi ta till den här åtgärden, säger Gunilla Eksudd, park-och...tisdag 21/11 16:52

Färre nyanlända till Enköping nästa år

Nyheter Enköping tog emot 129 nyanlända under 2017. 2018 sjunker siffran rejält. – Jag tycker generellt att det har fungerat mycket bra här, säger integrationsenhetens samordnare Lena Örn.tisdag 21/11 13:49

Den långa vägen bakom priset

Krönika För några dagar sedan vann jag utmärkelsen Årets Superföretagare i regionen Stockholm Nord. Ett ärofyllt pris som jag tog emot med den person jag älskar mest, min sexåriga son. Men innan jag berättar...tisdag 21/11 10:48

Misstänkta tjuvar togs nästan direkt

Nyheter Tre män greps och anhölls i Bålsta i helgen. Gods från ett inbrott i närheten av platsen där de togs fanns i deras bil.tisdag 21/11 10:35

Det är halt på vägarna – Olyckor efter nattens snöfall

Nyheter En lastbil i diket i Annelund och en singelolycka på E18 i höjd med Frösvitunneln i riktning mot Västerås. Det är halt på vägarna.tisdag 21/11 9:34

Candy räddade livet på Birgitta

Nyheter Vallhundarna som hjälper Birgitta Ulväng på hennes och makens gård är i det närmaste en livförsäkring. En gång bokstavligt talat.tisdag 21/11 8:14