Stockholm blir Irland i helgen. Vi har listat 4 aktiviteter för dig som vill fira. Foto: Mostphotos

Så här firar du St Patrick's day i Stockholm i helgen

Ikväll och imorgon är det många som firar St Patrick's day på krogen och på stan. En specialare som tagits fram till i år är en vegansk variant den klassiska kaffedrinken Irish coffee.

  • Publicerad 15:39, 17 mar 2017

Tap Room, Kungsholmen

St Patrick's day-firandet brukar gå i grönt. Och nu kan du som tar dig ett glas på Tap Room på Kungsholmen göra den ännu grönare än brukligt. De serverar nämligen en Irish Coffee helt utan animaliska mejeriprodukter.

Idén kommer ifrån den irländske krögaren Joseph Sheridan.

– Irish coffee är en fantastisk drink men det är viktigt att alla stegen får lika mycket kärlek. En balanserad och mångsidig irländsk whiskey behövs, liksom bra kaffe och socker. Så kronan på verket: en grädde som både smakar bra och lägger sig rätt, säger Ray McIntosh i ett pressmeddelande.

Vassa Eggen, Östermalm

För den med lite lugnare ambitioner (tror vi!) så går det att fira på den klassiska köttrestaurangen på Birger Jarlsgatan. Hela helgen serveras irländsk entrecôte av bästa märke.

The Dubliner, Gamla stan

Här är det mer traditionellt. Liveband spelar hela helgen från och med fredag eftermiddag och ölen skummar konstant på den klassiska irländska krogen.

Först till kvarn gäller och det lär bli fullt tidigt, meddelar man på sin facebook-sida.

Humlegården, Östermalm

För trettonde året i följd avgår en St Patrick's day-parad från Humlegården. Klockan 13 på lördag går tåget som inte stannar förrän man nåt Kornhamns torg där traditionell irländsk dans och dryck i mängder väntar. Men akta dig, enligt sed får man nypa alla som inte bär grönt!

Så här gör du din egen veganska Irish

Detta behöver du:

Glas

20 cl hett vatten

1 matsked brunt farinsocker

10-12 cl hett kaffe ·

2-3 cl vispad sojagrädde

4 cl whiskey.

Så här gör du:

1. Fyll glaset med hett vatten och häll sedan av det igen, för att få upp värme i glaset

2. Fyll glaset med en matsked brunt farinsocker

3. Häll i 4 cl whiskey glaset

4. Slå på 10-12 cl hett kaffe

5. Blanda ingredienserna och rör om i glaset

6. Vispa/skaka upp sojagrädde

7. Placera 2-3 cl vispad sojagrädde i glaset med hjälp av baksidan av en sked

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.