Patrullen som kontrollerade en bil i Barkarby i fredags fick en överraskning när de såg vem bilföraren var. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

10-årig pojke körde bil i Barkarby

Polisen som stoppade en bil i Barkarby fick en något annorlunda bilist att ha att göra med. Vid ratten satt en tioårig pojke.

När patrullen böjer sig fram sticker det upp ett huvud.

I fredags fick polisen i Järfälla åka på ett något ovanligt ärende. Vad som först handlade om att kontrollera en bil i Barkarby vid 21-tiden på kvällen slutade med något helt annat.

– Bilen tvärnitar och när man kommer fram finns ingen på förarplatsen. Men så när patrullen böjer sig fram sticker det upp ett huvud. Det visar sig vara en 10-årig pojke som sitter i förarsätet, säger Magnus Nilsson på lokalpolisen i Järfälla.

"Så får man inte göra"

Färden slutade inte i någon olycka, men pojkens äldre släkting som var med i bilen misstänks för tillåtande av olovlig körning.

– Släktingen tyckte att det var okej att pojken fick prova, men så får man inte göra. Och eftersom pojken inte är straffmyndig och för ung för att förstå att han inte får göra det så misstänks släktingen, säger Magnus Nilsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter vår artikel: Nu stoppar MVC den bisarra bilden

Nyheter Verksamhetschefen: "Bedrövlig bild" Bilden som används som diskussionsunderlag för blivande föräldrar på MVC har väckt starka reaktioner. Nu dras materialet tillbaka, enligt verksamhetschefen.fredag 22/9 14:26

Bisarra bilden chockade deltagare på MVC

Nyheter Otroligt dålig stämning: "Ursäkta, har han stånd?" Ett sätt att starta diskussion eller en illustration av en potentiell våldtäktssituation? Nu skapar bilden som används på träffar för blivande föräldrar i Bromma ramaskri.fredag 22/9 11:25